Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szénanátha antropozófikus kezelése

Amikor folyik az orr, könnyezik a szem, a nyálkahártyák megduzzadnak, és mindezek hátterében a virágpollen áll, szénanátháról beszélünk. Ilyenkor elmosódik saját belvilágunk és a környezet közötti éles határ. Az antropozófikus medicina mindezt speciális orvosságokkal kezeli, olyan növényekkel, amelyek egyébként nem számítanak hagyományos gyógynövénynek. A gyógyszer azonban nem minden.  

» Részletek

A szénanátha kezelése házilag

Mottó: „Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért.” (Maurice Messegue)  

» Részletek

A szénanáthás beteg

» Részletek

A szénanáthás beteg 2. rész

» Részletek

A szénanáthás beteg 3. rész

» Részletek

A szénanáthás beteg 4. rész

 

» Részletek

A szénanáthás beteg 5. rész

» Részletek

Ha allergiás a virágporra…

Az immunrendszer képes számtalan testidegen anyagot, többek között baktériumokat, vírusokat és gombákat azonosítani és ártalmatlanná tenni, valamint a szervezetből eltávolítani. Normális esetben a környezetből származó ártalmatlan anyagokra, mint például a virágporra (pollen) immunrendszerünk nem, vagy csak nagyon enyhe mértékben reagál. Az allergiás ember testében azonban heves immunreakcióra kerül sor e valójában ártalmatlan anyagok hatására.

» Részletek

Légzésterápia

A Buteyko-féle légzéstechnika egyszerű, ugyanakkor rendkívül hatásos önkezelő módszer azoknak, akiknek légzésével baj van. Különösen hasznos asztma, orrdugulás, légszomj, idült hörghurut vagy állandó megfázás esetében. De az állandó fáradtság, a fejfájás és a félelem leküzdésében is sokat segíthet.

» Részletek

Szénanátha

Az allergiás megbetegedések – köztük a szénanátha – nem tartoznak a könnyen kezelhető bajok közé. A panaszok végleges felszámolása csak ritkán sikerül. 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.