Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A csodálatos szív

A szív az ember legcsodálatosabb szerve. Összekötő kapocs a fizikai test és a mentális-spirituális test között. Az erek útján fizikai kapcsolatot tart a test valamennyi sejtjével. Táplálja őket, és a fizikai síkon energiát és fizikai információt továbbít. Vagyis a mozgási energiát, a pránát vezeti az élő sejtek atomjainak örök mozgásban levő elektronjaihoz.

» Részletek

A szellem összefügg a szívvel

» Részletek

A szív és a keringési rendszer erősítése

» Részletek

Amikor a szív elvéti a ritmust

A szívritmuszavarok háttérben a legkülönfélébb okok állhatnak. Némelyik típusuk ártalmatlan, míg mások a szív vészesen gyengülő erejét jelzik, például a szívkoszorúér szűkülete vagy a szívizmok súlyos károsodása miatt. Főképp a szívinfarktus és a szívizomgyulladás (myocarditis) képes maradandóan károsítani a szív ingerületvezető rendszerét.

» Részletek

Érzelmeink és a szív

Amit a népi bölcsesség már régóta tud és hirdet, azt most modern számítástechnikai módszerekkel sikerült bizonyítani. Szívünk nem egyszerű pumpa, hanem szoros kapcsolatban áll érzéseinkkel és a vegetatív idegrendszer reakcióival. Ez a tudás esélyt ad arra, hogy tegyünk valamit saját szívünk egészségéért.

» Részletek

Rozmaring

Ha megdörzsöljük a rozmaring tűhöz hasonlatos leveleit és beszívjuk intenzív, jellegzetes illatát, azonnal érezzük a hatását: olyan illat ez, amely éberré tesz és megtisztítja az érzékszerveket. A cserjeszerű növényt a Benedek-rendi szerzetesek hozták Közép-Európába a 8. században, és Nagy Károly parancsára honosították meg a kolostorok kertjében. A rozmaring a mai napig gyorssegélyt nyújtó gyógynövénynek számít szívgyengeség és vérellátási zavarok esetén.

» Részletek

Szívünk csücske – a máj

A máj tárolja a vért és a szív szállítja  Manapság az egészségügyön belül az érdeklődés középpontjába a szívvel kapcsolatos megbetegedések (anginák, szívritmuszavarok, szívelégtelenség, infarktusok) kerültek, de az egyetemi orvoslás és a közvélemény egyáltalán  nem gondol arra, hogy mindezek az életet veszélyeztető kórképek mögött az esetek legnagyobb részében a kínai orvoslás tanai szerint a máj funkciózavarai állnak.

» Részletek

Tartsd karban a szíved!

» Részletek

Tegyünk jót a szí­vünk­kel!

A szív- és ér­rend­sze­ri (car­dio­va­scu­la­ris) be­teg­sé­gek a fej­lett or­szá­gok­ban ve­ze­tő he­lyen áll­nak – mind a be­te­gek számát, mind a ha­lá­l­oko­kat te­kint­ve. A szív­hez a ve­rő­erek (ko­szo­rú­se­rek) szál­lít­ják a vért. Ha ezek szű­keb­bé vál­nak, ke­vés oxi­gén jut el a szív­hez, és a be­teg mell­ka­si (an­gi­nás) fáj­dal­mat érez. A ko­szo­rú­se­rek ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.