Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Időskori szürke hályog

A szürke hályognak (katarakta), vagyis a szem lencséje zavarossá válásának leggyakoribb oka a természetes öregedési folyamat. Előrehaladott állapotban már csak a műtét segít, eleinte azonban a szervezet anyagcseréjének optimalizálásával a  szemlencse anyagcseréje is kedvezően befolyásolható.

» Részletek

Szembetegségek

Sokféle szembetegség létezik, amely vakságot okozhat. Ilyen az időskori makuladegeneráció, a zöld hályog, a szemtrombózis, a veleszületett retinitis pigmentosa. Ha a klasszikus szemészet nem boldogul, a természetgyógyászat gyakran még szolgálhat segítséggel.

» Részletek

Szürke hályog

Életlen, tompa látás, amelyhez fényérzékenység társul: ez egyértelműen kezdődő szürke hályogra utal. A panasz kialakulásának hátterében számtalan tényező állhat: a szem öregedése, anyagcsere-zavarok, túl sok napfény, a szervezetben felhalmozódó agresszív anyagok. Ezek hatására a szemlencsében nem bomlanak le elég gyorsan a salakanyagok, ezért elhomályosul, így a beteg a világot egyre inkább tejszerű, barnás színben látja. A megoldás a legtöbb esetben a műtét. Ám mi magunk is sokat tehetünk annak ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.