Összes cikk
<< 1   2   2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Alkatkarakterológia a Hat Qi alapján 3. rész

A kínai medicina filozófiája úgy írja le a világ keletkezését, hogy a mennyekből alászálló öt elem - mint információ - ellátta minőségekkel az addig jellegzetességekkel nem bíró energiát, létrehozva hat speciális entitást, a Hat Qit (A Qi a kínai medicinában használt csi, azaz életenergia). A fa elem a Szél Qi-t, a tűz elem a Meleg és a Forróság Qi-t, a föld elem a Nedvesség Qi-t, a fém elem a Szárazság Qi-t, míg a víz elem a Hideg Qi-t hozta létre.

» Részletek

Beteg gyermek - beteg környezet?

Szülők, nevelők, tanárok mindennapjainak megrontói, rémálmai azok az egyre nagyobb számban feltűnő gyermekek, akik koncentrációképtelenségükkel, állandó mozgékonyságukkal, időnkénti dühkitöréseikkel végtelenül próbára teszik a körülöttük tevékenykedő felnőttek idegrendszerét, tűrőképességét. Emellett azonban excentrikus viselkedésükkel nemcsak a többiek játékát, tanulását zavarják komoly mértékben, hanem végletesen el is különítik magukat a kortársaiktól. Már ...

» Részletek

Együttélés és párválasztás

» Részletek

Exkluzív - Senki és Valaki

» Részletek

Hekate

» Részletek

Hisztérikus típus

Egyik emberi karakter sem jobb vagy rosszabb a másiknál, de mindegyiknek életfeladata saját pozitív tulajdonságainak a kibontakoztatása és napi használata, valamint a többi típus jó tulajdonságainak megismerése és átvétele.

» Részletek

Karaktertípusok és az asztrológia

» Részletek

Pszichokarakterek 1. rész

Sokkal toleránsabbak leszünk környezetünkkel, ha átlátjuk, hogy bizonyos karaktertípusokhoz milyen testi, de főleg lelki tulajdonságok tartoznak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.