Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

10 tanács szemünk egészsége érdekében

A rossz szem, a szemüveg nem feltétlenül velejárója az öregedésnek. Leo Angert dán szemtréner tapasztalatból tudja, hogy sokat tehetünk látásunkért. Az alábbiakban közöljük tanácsait.

» Részletek

A szembetegségek házi­ kezelése

Mottó: „Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért.” (Maurice Mes gé)

» Részletek

Hitek és tévhitek a látásról

Dr. Bates New York-i szemorvos bebizonyította - több ezer javult és meggyógyult eset alapján - és a legrangosabb szakmai folyóiratokban publikálta, hogy a látáshibák jelentős része a szem funkcionális zavara miatt keletkezik, amit a szemüveg viselése fenntart, sőt súlyosbít. Mivel 90%-ban agyunkkal látunk és működési zavar áll fenn, ebből következik, hogy a szemproblémák természetes úton javíthatók, akár teljesen meggyógyíthatók szemüveg nélkül. A fizikai gyakorlatok - szemkörzés, ide-oda nézés stb. -, az egyéb ...

» Részletek

Időskori szürke hályog

A szürke hályognak (katarakta), vagyis a szem lencséje zavarossá válásának leggyakoribb oka a természetes öregedési folyamat. Előrehaladott állapotban már csak a műtét segít, eleinte azonban a szervezet anyagcseréjének optimalizálásával a  szemlencse anyagcseréje is kedvezően befolyásolható.

» Részletek

Izomstimuláció az éleslátásért

» Részletek

Makuladegeneráció

A 65 éves kor felett jelentkező vakságok többségének hátterében, a fejlett ipari országokban az időskori makuladegeneráció (AMD) áll. Általában évekig fennáll a betegség ún. száraz fajtája, amit gyakran nem diagnosztizálnak időben. Sokkal gyorsabb az állapotromlás az ún. nedves makuladegeneráció esetén. Létezik számos olyan eljárás, amelyek segítségével e betegség már kezdeti stádiumban kezelhető, így a látásromlás késleltethető, ritkán akár teljesen meg is állítható.

» Részletek

Mikrotápanyagok a szemnek

Szemünk az érzékszervi információk több mint négyötöd részét szolgáltatja. A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak az egész szervezetre gyakorol jó hatást, hanem a szem egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Ha már fennáll valamilyen betegség vagy felismerhető az erre való hajlam, tanácsos lehet bizonyos vitaminok és ásványi anyagok célzott adagolása.

» Részletek

Mit kínál a holisztikus szemészet?

Civilizációs társadalmunk egyik kísérő jelensége, hogy mind több ember küszködik látásproblémákkal. A gyakori szembetegségek – mint amilyen például a  akuladegeneráció, a szürke vagy a zöld hályog – okai között legalábbis részben ott találjuk a lerakódásokat, az öregedési folyamatokat és a vérellátási zavarokat. Ezen túlmenően a sok, képernyő előtt végzett munka és a tévénézés ugyancsak erősen befolyásolja az éleslátást. Ezeken a problémákon egyedül ...

» Részletek

Siccaszindróma

Míg a szárazszem-szindrómát 40 évvel ezelőtt alig ismerték, ma szinte minden harmadik páciens ezzel a panasszal fordul a szemorvoshoz. A modern életvitel és munkahelyi körülmények, illetve az átlagos életkor növekedése miatt gyakoribbak a betegségek. Olykor a problémák könnyen orvosolhatók, de előfordul, hogy a panasz hátterében komoly szervi megbetegedés áll. A sikeres terápia kulcsa tehát több puszta tüneti kezelésnél.

» Részletek

Szembetegségek

Sokféle szembetegség létezik, amely vakságot okozhat. Ilyen az időskori makuladegeneráció, a zöld hályog, a szemtrombózis, a veleszületett retinitis pigmentosa. Ha a klasszikus szemészet nem boldogul, a természetgyógyászat gyakran még szolgálhat segítséggel.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.