Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szembetegségek házi­ kezelése

Mottó: „Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért.” (Maurice Mes gé)

» Részletek

Mikrotápanyagok a szemnek

Szemünk az érzékszervi információk több mint négyötöd részét szolgáltatja. A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak az egész szervezetre gyakorol jó hatást, hanem a szem egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Ha már fennáll valamilyen betegség vagy felismerhető az erre való hajlam, tanácsos lehet bizonyos vitaminok és ásványi anyagok célzott adagolása.

» Részletek

Miről árulkodnak a szemek?

Külsőnk a szervezet egészének atlasza. Sok betegség már évekkel a klinikai tünetek megjelenése előtt láthatóvá válik. A gyakorlott szakember már a páciens arcára pillantva is igen sokat megtud betege egészségi állapotáról. E cikkünkben a szem és a szemkörnyék diagnosztikai jelentőségéről szólunk.  

» Részletek

Szembetegségek

Sokféle szembetegség létezik, amely vakságot okozhat. Ilyen az időskori makuladegeneráció, a zöld hályog, a szemtrombózis, a veleszületett retinitis pigmentosa. Ha a klasszikus szemészet nem boldogul, a természetgyógyászat gyakran még szolgálhat segítséggel.

» Részletek

Szembetegségek

A leggyakoribb szembetegségek: a szem, illetve a kötőhártya gyulladása, az árpa, a szürke hályog és a zöld hályog. (Egyéb – részben veleszületett – szemproblémákkal, mint amilyen a kancsalság, a rövidlátás, a farkasvakság vagy színvakság stb. itt nem foglalkozunk.) Kötőhártya-gyulladásnál a szemben vérbőség keletkezik. Reggelre váladék jelenik meg benne, és a szem akár be is ragadhat. Többféle oka lehet: baktérium, vírus, idegen test, allergia vagy valamilyen góc a szervezetben (epehólyag-, vakbél-, ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.