Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Érzelem, szerelem, szeretet

Zeusz atyánk! Milyen sok szenvedéstől szabadítanád meg az emberiséget, ha mindenkinek megmutatnád a démont, amely üldözi.  De te tarts ki! Az ember származása isteni, és saját szent lényétől tanulja meg, miképpen éljen. (Pythagoras: Arany Eposz)

» Részletek

Kommunikáció a párkapcsolatban

Sokan vágyódnak harmonikus párkapcsolat, szeretet, biztos alap után. Bármennyire is érthető mindez, mégiscsak az egyik oldala az érmének. Aki azt akarja, hogy partnere mindig ugyanazt gondolja, érezze és akarja, mint ő, annak el kellene gondolkodnia arról, talán nem saját magával kellene-e viszonyt fenntartania - s hogy ez hosszabb távon nem lenne-e unalmas. A vita, a veszekedés jó alkalom lehet az egyéni és együttes továbbfejlődésre, legalábbis, ha képesek vagyunk "sportszerűen", igazságosan vitázni.

» Részletek

Mit szeretünk a másikban?

» Részletek

Szerelemtől a szeretetig

» Részletek

Szeretet – a jó közérzetünk meghatározója

Mindenki szeretné, hogy szeresse a partnere, a barátai, a családja. Ráadásul ennek a célnak az elérése érdekében néhányaknak semmi sem drága. Az értékes ajándékok mellett egyik-másik ember saját identitását is feladja, csak hogy a másiknak tetsszen. Ennek azonban kevés köze van a szeretethez. Valakinek a helyébe képzelni magunkat, megérteni őt és másságát tolerálni – eközben pedig mindig önmagunk maradni, nos, ez az, ami számít.  

» Részletek

Tiszta szívvel arc nélkül

Szeretheted azokat, akik hátba szúrnak? Ha egyszer megszeretsz valakit, nagyon nehéz ezt az érzést megváltoztatni, mert a szeretet csak van önmagában.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. március

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.