Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Szervadományozás - igen vagy nem?

A szervhiány egyre nagyobb lesz, miközben mind kevesebb ember hajlandó arra, hogy úgy  rendelkezzen, halála után a szervei felhasználhatók. A hiány annyira komoly, hogy a politikusok már azon törik a fejüket, törvényileg újra kellene szabályozni a kérdést. A téma mindenkit érint. Cikkünkben két német szakértő fejti ki a véleményét, pró és kontra.

» Részletek

Szervátültetés

A modern medicina egyre több embert képes megmenteni szervátültetéssel. De eközben az is megmutatkozott, hogy a szervek cseréje, bár orvosi rutinműtétnek számít, mégis alapjaiban megrázza az ember saját magáról alkotott képét, önazonosságát, testének érzékelését.

» Részletek

Szervátültetés pró és kontra

Életről és halálról van szó. Ugyanakkor milliárdos üzletről is, ha a szervátültetésről beszélünk. Az új szervre váróknak körülbelül az egyharmada meghal, mielőtt hozzájutna az operációhoz. A donortevékenység ugyanis visszaesőben van, holott senki nem tudhatja, mikor szorul rá ő maga is új szervre. A vélemények megoszlanak. A szervátültetés viharos viták témája. Felmerülnek etikai és morális kérdések, hogy meddig szabad elmennünk, lehet-e az ember élet és halál ura – és a kielégítő ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.