Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A félelem mint betegség

Technikával túlterhelt világunkban egyre inkább terjed a szorongás és a pánikbetegség. Az érintettek sajnos gyakran nem mernek róla beszélni, pedig ha a szorongásos betegségeket időben felismerik, hatékonyan kezelhetők.

» Részletek

A szorongásos beteg

» Részletek

A szorongásos beteg 3. rész

» Részletek

A szorongásos beteg 4. rész

» Részletek

A szorongásos beteg 5. rész

» Részletek

A szorongásos beteg 6. rész

» Részletek

Elfogadás/elutasítás

A lelki problémák és a sors gyökerei mindig túlnyúlnak a személyes vagy családi illetékességi körön. Titkukat nem adják avatatlanoknak. Milyen gyakran megéljük álomban és ébrenlétben egyaránt egy-egy helyzet idegenségét, amikor azt kérdezzük:   - De hát hogy kerültem én ide?   - Mit keresek én itt?   - Mi közöm ehhez?

» Részletek

Elfojtás helyett...

» Részletek

Félénkség és szégyenlősség

A többi embertől való szorongás olyan régi, mint az emberiség. Manapság azonban egyre többeket kínoz ez a helyzet. Egy felmérésben a megkérdezettek 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy időnként félénkség gyötri, és 40 százalékuk általánosságban véve is félénknek tartotta önmagát. Ez az állapot viszont lényeges hátrányokat okozhat a magán- és a munkahelyi életben egyaránt. Szerencsére van megoldás!  

» Részletek

Golyócskák a lélek bajaira

A homeopátiában a lelki szimptómák figyelembevétele - a testi betegségek kezelésében - fontos szerepet játszik: sokszor a lelki szimptómák döntik el, hogy a beteg milyen gyógyszert kapjon. A homeopátia kritikusai a módszer pozitív eredményeit részben az alapos kikérdezéssel, a mindenre kiterjedő anamnézisfelvétellel magyarázzák: ez szerintük önmagában pszichoterápiás hatású.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.