Összes cikk
<< 1   2   2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Hipnózis a fájdalom és a szorongás ellen

Hipnózis? Inkább ne, mert akkor teljesen tudattalan állapotba kerülnék, és így manipulálhatóvá válnék. Ki tudja, mi történne velem, anélkül, hogy védekezhetnék ellene! Akár bűncselekmény áldozatává is válhatnék! - Ilyen és hasonló előítéletek hangzanak el a hipnózissal kapcsolatban. Holott a terápiás céllal alkalmazott hipnózis számos betegség esetén hatékony és egyben teljesen kockázatmentes kezelési lehetőséget biztosít.  

» Részletek

Hogyan segíthetünk a hipochondereken?

A valós ok nélkül fellépő panaszok és a betegségtől való félelem sokunk életét teszik pokollá. Extrém esetben a beteg gondolatai egyre inkább a betegségek körül keringenek. Azonban van segítség ilyen esetekben is!  

» Részletek

Szelíd öngyógyítás Schüssler-sókkal

Ha sérült az önbizalmunk, ha szorongunk, ha csalódások keserítik meg a kedvünket, ha nehéz a helyzetünk a munkahelyünkön, olyankor ideje megvédeni a lelkünket. Ehhez adnak bevált homeopátiás segítséget a Schüssler-sók.

» Részletek

Szerotonin: a boldogsághormon

Az agyunkban zajló folyamatokhoz, a gondolkodáshoz, az érzésekhez, a cselekvéshez ingerületvivő anyagok szükségesek, amelyek információkat továbbítanak egyik idegsejttől a másikig. Ezek közül az egyik a szerotonin, amely csökkenti a félelmeket, és gondoskodik róla, hogy nyugodtan, lazán reagáljunk a külvilági ingerekre. Hatására kiegyensúlyozottakká válunk, benső béke és elégedettség tölt el bennünket, ezért köznapi szóhasználattal boldogsághormonként is emlegetik. A modern depresszióellenes gyógyszerek ...

» Részletek

Szorongás, kóros félelmek 3. rész

» Részletek

Szorongás, kóros félelmek 4. rész

» Részletek

Szorongás, pánikbetegség

A rohanó élettel, a mindennapi stressz fokozódásával együtt jár és az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált a súlyos szorongás. Ez erős félelemérzetet, pánikbetegséget okozhat. Az utóbbi leggyakoribb formája a félelem az egyedülléttől és a nyilvános helyeken való tartózkodástól (agorafóbia). Következménye többnyire az, hogy a beteg nem vállalkozik utazásra, nyilvános helyeken való megjelenésre, inkább bezárkózik a négy fal közé.  

» Részletek

Szo­ron­gás, kó­ros fé­lel­mek 2. rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.