Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A gének játéka, avagy küzdelem az elhízás ellen

Sokan és sokféle módszerrel próbálkoznak, hogy eltüntessék a túlsúlyt: se szeri, se  száma a legkülönfélébb "csodatévő" diétáknak, felülmúlhatatlan  recepteknek. A tények azonban makacs dolgok: embertársaink nagy része hiábavalóan és szinte reménytelenül küzd felesleges kilói ellen. Tudván tudja persze, hogy a fizika törvényei a túlsúly esetében is érvényesek, vagyis lefogyni csak akkor sikerülhet, ha kevesebb kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyit a napi tevékenysége során ...

» Részletek

Anyagcseretípusok

Miért nincs sok embernek sikere a diétákkal? Ennek gyakran az az oka, hogy közben nem veszik figyelembe egyéni anyagcseretípusukat. A szénhidrátok, fehérjék és zsírok ugyanis mindenkinél másképpen hatnak. Cikkünkből kiderül, hogyan ismerhetjük fel saját típusunkat, és hogy melyik tápanyag való igazán nekünk.  

» Részletek

Az elhízás lelki háttere

» Részletek

Ferencsik István - A nagy fogyó

Ferencsik István számára lényegében azóta, hogy abbahagyta a versenyszerű sportolást, lassan már húsz éve, problémát jelentett a túlsúly. Biztos nem véletlen, hogy agrármérnökként a természetgyógyászat felé fordult. Fitoterapeutaként és szemtrénerként, valamint akupunktúrás addiktológusként dolgozott évekig, sok embernek segített a fogyásban. Tíz évvel ezelőtt írt egy könyvet, ott volt a nagyáruházak könyvespolcain, meg is vették, nem lett belőle sikerkönyv, de elfogyott. A fogyás ott volt ...

» Részletek

Fogyás jojóhatás nélkül

A túlsúly egyfelől szubjektív észlelés, másfelől objektív egészségügyi kockázat. Utóbbinak vannak orvosi kritériumai, de ezek sincsenek kőbe vésve.

» Részletek

Fogyókúra - stressz nélkül

Miért nem fogyok le? Ezt a kérdést számtalan ember teszi fel magának nap mint nap, amikor a mérlegre állva azzal kénytelen szembesülni, hogy már megint egy dekától sem sikerült megszabadulnia. A pontos okok felderítése helyett a legtöbben ilyenkor vagy egy új diétával próbálkoznak, vagy feladják a kilátástalannak tűnő küzdelmet. Holott ezek egyike sem megoldás. Cikkünkből kiderül, miért olyan nehéz megküzdeni a kilókkal.

» Részletek

Fogyókúra: mindenki másképp csinálja!

Sokan elégedetlenek az alakjukkal, sokféle diétával, fogyókúrával próbálkoznak, állandóan küzdenek az éhségrohamok ellen, vagy étvágycsökkentő tablettákhoz, fogyókúrás shakekhez folyamodnak a cél érdekében. A baj csak az, hogy a fogyókúrázás hosszú távon inkább csak ront a helyzeten, és gyakran emésztési zavarokhoz vezet. A szakértők szerint nincsenek általános érvényű szabályok, a tanácsok részben eltérnek egymástól. Tehát senki sem ússza meg a feladatot, hogy az ...

» Részletek

Lapszemle 2007. január

» Részletek

Metabolikus szindróma (1)

A jelentős túlsúly következménye szinte minden esetben valamilyen anyagcsere-probléma, például a cukor- és/vagy a zsíranyagcsere zavarai, valamint magas vérnyomás. Ha ezek a tényezők együttesen lépnek fel, metabolikus szindrómáról beszélünk. A dologban különösen alattomos, hogy a tünetegyüttest alkotó egyes tünetek kölcsönösen erősítik egymás káros hatását. Ugyanakkor jelentősen növelik a szívinfarktus, az agyvérzés és sok egyéb betegség kockázatát. Azonban van kiút az ördögi körből.

» Részletek

Soha nem késő

A mai stresszes világban a legnagyobb gondot önmagunk elhanyagolásával és ezzel a bennünk kialakuló diszharmóniával a táplálkozásunk útján okozzuk.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.