Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Áldott, más állapot

» Részletek

Az amalgám károsítja a magzatot

» Részletek

Az egészség az anyaméhben kezdődik

Az utóbbi évtizedek tudományos megfigyelései kimutatták, a környezeti hatások, például a táplálkozás, úgy „állítják be” az embriót és az újszülöttet, hogy bizonyos normaértékek előre programozódnak a születendő gyermek testében. Aztán ezek egy életen át meghatározzák egészségi állapotának alakulását. Ilyen programozás hatása alatt állnak bizonyos hormonok, például az inzulin, és számos vitamin és ingerületvivő anyag is.

» Részletek

Beszélgetnek a magzatok

Idén is megrendezik, immár hatodik alkalommal, a Születés hete rendezvénysorozatot. Szakmai előadások, tájékoztatók és kulturális események várják az érdeklődőket május 5-11. között az ország több pontján. A nyitónapot május első vasárnapján a budapesti Aranytíz Művelődési Központban tartják. A nyitónapon délelőtt fél tizenkettőtől előadást tart dr. Raffai Jenő. Ő és Hidas György dolgozták ki a baba-mama kapcsolatanalízis módszerét, amelynek segítségével az anya már születése előtt ...

» Részletek

Ha a baba nem érkezik

Ha egy pár minden kívánsága ellenére nem válik szülővé, akkor életük krízisbe kerülhet, és mély depresszióba eshetnek. „Úgy éreztem magam, mint a háziasszony, akinek a vendégek minden meghívását visszautasítják” - emlékszik vissza egy asszony, aki évekig várt, amíg végre várandós lett. A holisztikus terápiák azonban itt is megdöbbentő sikereket produkálhatnak.

» Részletek

Mit egyen a kismama?

Az áldott állapot leginkább a gyomor-béltraktus problémái miatt válhat "áldatlanná", így elengedhetetlenül szükséges hatványozottan figyelni a táplálkozásra a kismama jó közérzetének megőrzése, betegségeinek megelőzése, illetve a baba optimális fejlődése érdekében.

» Részletek

Problémamentes terhesség

Ha egy nőnek pozitív a terhességi tesztje, az öröm mellé általában enyhe szorongás társul, hiszen teljesen egyértelmű: semmi sem marad olyan, mint volt. A terhesség és a szülés óriási változást jelent. A leendő anyuka a születendő babára koncentrál, és a teste is ehhez alkalmazkodik teljes hormonális átállásával. Ez a hormonális változás nemritkán olyan kellemetlen tünetekkel jár, mint a hányinger, a gyomorégés vagy a lábszárgörcsök. Ezek ellen azonban hatásos megoldásokat kínál a  ...

» Részletek

Terhesség és visszérbetegség 12. rész

» Részletek

Terhesség, szoptatás

» Részletek

Terhességi hányás

 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.