Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

3 az egyben: testmozgás, önismeret, egészségmegőrzés

» Részletek

A tánc mint életelixír

Pápua–Új-Guinea kukukuku asszonyai vagy a lakota sziúk naptáncosnői számára a tánc az élet elválaszthatatlan része. A testmozgáson kívül elsősorban azt a célt szolgálja, hogy átlépjék saját határvonalaikat és megtalálják önmagukat. Petra Schönl felkereste ezeket a természeti népeket, és megtanulta táncuk nyel vét. Olyan gyógyító tapasztalat ez, amelyet ma más asszonyoknak ad tovább. A tánc ugyanis erősíti az öntudatot, új energiát ad és megszabadít a lelki terhektől.

» Részletek

Csak semmi púder!

Baló Júliát a televízióból ismerhette meg évekkel ezelőtt az ország. A szerkesztő- riporter és műsorvezető több világsztárral készített emlékezetes interjút, nemrégiben adták ki hetedik, a népszerű tv-műsort idéző Púder, kis lélekerősítővel a mindennapokhoz című könyvét, amelyben lebilincselően mesél a saját és mások életének élményszámba menő tapasztalatairól. Az alábbiakban a könyv azon részeiből idézünk, amelyekben az írónő - betekintést engedve az ...

» Részletek

Egy hosszútávfutó viszontagságai

» Részletek

Eutónia

Az eutóniát, a harmonikus testfeszültség tanát 1950-ben Gerda Alexander német fizikoterapeuta fejlesztette ki. Ez a mozgásforma ma aktuálisabb, mint valaha. Manapság egyre nehezebben tudjuk magunkat, testünket és annak igényeit helyesen érzékelni. Az eutónia az egyik legkíméletesebb testészlelési módszer, amely ebben segíthet.

» Részletek

Fitten, mint a kőkorszakban

Eddig az orvosok a testmozgást leginkább betegségek megelőzésére ajánlották. Az Alzheimer-kór kutatói, a szívgyógyászok és onkológusok egyre inkább belátják, hogy a testmozgás a beteg ember gyógyulásában is segít - sokszor hatékonyabban, mint a tabletták vagy a bonyolult műszerek.

» Részletek

Pilates-módszer

"30 óra alatt megújul a teste" - mondta egykor Joseph H. Pilates, a mozgásterápia alapítója. Saját testén tapasztalhatja meg, mennyire igaz ez, ha naponta nyolc percet rászán. Megmutatjuk, hogyan.

» Részletek

Roller felnőtteknek

Aki nem tud kocogni, mert megfájdul a térde, akit a kerékpárnyereg sebesre dörzsöl, aki fél, hogy görkorcsolyázás közben elesik, az örülhet az új sporteszköznek: a felnőtteknek szánt rollernek. Ez a régóta ismert és kedvelt jármű a mozgástól idegenkedőkkel is megkedvelteti a sportot.

» Részletek

Testmozgás, sport

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.