Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Csalánkiütés

A bőr úgy néz ki, mintha az illető csalánbokorba zuhant volna: duzzadt, kissé kiálló, piros, viszkető, égő kiütések. A betegséget a csalán latin nevéről (urtica) nevezték el urtikáriának. Noha nem mindig sikerül egyetlen kiváltó okot találni, számos ígéretes kezelés létezik a panaszok enyhítésére.

» Részletek

Krónikus viszketés

Aki soha nem tapasztalta, nem értheti, milyen kínokat élnek át az érintettek. Az állandó viszketés idegesítő és megzavarja éjszakai nyugalmunkat. Ha vakarjuk, csak rövid ideig könnyebbülünk meg, hosszú távon inkább csak rontunk a helyzeten. A viszketés testünk figyelmeztető jelzése, kísérő tünete a legkülönfélébb bőrbetegségeknek vagy mélyebben rejlő, belgyógyászati betegségeknek, de okozhatja gyógyszer is.  

» Részletek

Lehet, hogy allergia?

Ha egy-egy ennivaló (például eper) elfogyasztása után viszketés alakul ki a szájban vagy bőrkiütések jelentkeznek, könnyű felismerni a táplálékallergiát. Puffadás, hasfájás vagy hasmenés esetén azonban nehéz hozzárendelni a panaszokat a megfelelő élelmiszerhez, főként akkor, ha ez utóbbit naponta fogyasztjuk, mint például a tej- vagy gabonatermékeket. A megoldást az allergiateszt jelenti, ám kérdés, melyik a megfelelő teszt.

» Részletek

Neurodermatitisz

Sok neurodermatitiszben szenvedő betegnek a táplálkozás átállítása nagy esélyt kínál arra, hogy a betegsége lefutását kedvezően befolyásolja. Mai tudásunk szerint ezt az összefüggést a tudományos adatok is alátámasztják. Ahhoz azonban, hogy elkerüljük a helytelen táplálkozást és az érintettek fölösleges érzelmi megterhelését, egyéni szempontok mérlegelése szükséges: az étlap sikeres összeállításának kulcsa az egyéni érzékenység figyelembevétele.

» Részletek

Neurodermitisz

A neu­ro­der­mi­tisz jel­le­ge­ze­tes tü­ne­tei a bőr gyul­la­dá­sa és visz­ke­té­se, ese­té­ben ugya­nak­kor még­sem va­ló­di „bőr­be­teg­ség­ről” van szó. Ez­zel nem­csak a ter­mé­szet­gyó­gyá­szok van­nak tisz­tá­ban. Ar­ról azon­ban meg­osz­la­nak a vé­le­mé­nyek, mik a be­teg­ség mé­lyen fek­vő, va­ló­di okai.

» Részletek

Viszketés

» Részletek

Viszketés

» Részletek

Viszketés 2. rész

» Részletek

Viszketés 2. rész

» Részletek

Viszketés 4. rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.