Összes cikk
<< ...  3   4   5   6   7   8   9   10  >> 10 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Malária: a szegények pestise

Ha napjaink legelterjedtebb járványos betegségéről kérdeznénk az embereket, a legtöbben nem a maláriára gondolnának. Pedig egyetlen más fertőző betegség sem szed annyi áldozatot, mint ez. Világszerte 300-500 millió a fertőzöttek száma, és évente legalább kétmilliónyian halnak bele a betegségbe. Ugyanakkor az utazóknak feleslegesen drámai módon ecsetelik a helyzetet, és sokukat valós ok nélkül mellékhatásokkal terhes gyógyszeres kezelésnek vetnek alá, a megelőzésre hivatkozva.

» Részletek

Méregtelenítés „Mókus” tapasszal

» Részletek

Milyen is a jövő fénye?

A tervek szerint Európából lassan eltűnnek a hagyományos villanykörték, és energiatakarékos halogénizzók lépnek a helyükbe. Minden egyes lámpának megvan a maga egyéni fénykeveréke, illetve elektromágneses mezője, és ezzel befolyásolja testünk működését, valamint a közérzetünket. Vajon milyen az ideális hétköznapi világítás?

» Részletek

Mit kíván a bőr erős napsütésben?

» Részletek

Mokusaku, a japán méregtelenítő tapasz

» Részletek

Natúrkozmetikumok káros anyagok nélkül

Dr. Házi Edina a szegedi egyetemen szerezte gyógyszerészdiplomáját, és tudását a kozmetikumok kutatása, gyártása és a bőrmegújítás területén kamatoztatta. Célja olyan minőségi kozmetikumok fejlesztése, amelyek ötvözik a százszázalékosan tiszta, természetes és a hightech anyagok előnyeit, hatásosak és megfizethetők (DRHAZI termékek). Lapunkban indított sorozatában a modern szépségápolás fortélyaival és a biokozmetika legújabb trendjeivel ismerteti meg olvasóit.

» Részletek

Nőgyógyászati betegségek más szemmel

Akárcsak a többi betegség esetében, a nőgyógyászati problémáknál is az okokra kell rábukkannunk és azokat megszüntetnünk, amennyiben a tünetektől hosszú távon meg szeretnénk szabadulni. A nőgyógyászati betegségek többségének oka a nők jelenlegi egészségtelen, mozgásszegény életmódjában keresendő: a méhnek és az ivarszerveknek bőséges vérellátásra van szükségük, ám a nap nagy részében a szabad véráramlás gátolt. A megfelelő táplálkozás, a sport és az ...

» Részletek

Nőgyógyászati betegségek más szemmel

Nekünk nem a betegségeket kell kezelnünk, hanem az életvitel hibáival kell foglalkoznunk. Ha megszüntetjük életvitelhibáinkat, a betegségek maguktól eltűnnek” – fogalmazott Are Waerland. Más szóval csak az a betegség gyógyítható, amelynek ismerjük az okát. Ha az okot megszüntetjük, akkor a betegség is elmúlik. Cikkünk olyan nőgyógyászati betegségeket tekint át, amelyeknek oka a szervezet elsavasodása.   Dr. Hanish szerint a méh három legfontosabb feladata a következő: a sárgatesthormon keletkezésekor a nő szervezetének ...

» Részletek

Nyerskoszt

Az emberi faj őstörténetével foglalkozó kutatások jelenleg azon a véleményen vannak, hogy őseink mintegy félmillió évvel ezelőttig kizárólag „sületlenségeken”, vagyis a természet adományozta nyerskoszton éltek. Körülbelül erre az időszakra tehető tehát, hogy a görög mitológia szerint Prométheusz ellopta a tüzet az istenektől, és az embereknek ajándékozta azt. (Azóta viszont azok a keselyűk élnek nyerskoszton, akik Prométheusz állandóan megújuló máját csipegetik.)  

» Részletek

Öko hírek a nagyvilágból!

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.