Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Fabula Rasa - Nevet és sír a közönség

 Akik hallották őket a Természetgyógyász Magazin Karácsonyi Fesztiválján, aligha feledik a Fabula Rasa érzelmektől fűtött, lelkesedéssel átitatott produkcióját.  

» Részletek

A kedvenc zenéddel gyógyulhatsz

» Részletek

A Zene Ezotériája: teremtő- és gyógyítóképessége

Az ezotéria fogalma az emberi értelem elől elrejtett valóságot jelenti, amely megismeréséhez szemléletet kell váltani, hiszen ha az általánosan elfogadott világkép korlátain belül gondolkodunk és viszonyulunk a jelenségekhez, rejtve marad az a lényeg, amit a legjobb törekvésünk ellenére sem érthetünk meg. Az ezoterikus ismeretek azt szolgálják, hogy fellebbentsék a fátyolt a vélt igazságokról, az axiómaként elfogadott, tudomány által is képviselt dolgokról, és tudatára ébresszenek a valóságnak.

» Részletek

Az éneklés gyógyító ereje

Az éneklés erősíti immunrendszerünket és stresszoldó hatású. "Rezgésbe hozza" agyunkat és megnöveli életörömünket. És az éneklés megnyithatja kapuit a spiritualitáshoz. Mindegy, hogy valaki profi vagy amatőr. Mindennek elérése érdekében nem kell szépen énekelnünk, csak teljes odaadással.

» Részletek

Az éneklés varázsa

A zene könnyekre fakaszthat, vagy hallatán végigfuthat a hideg a hátunkon. De többre is képes: gyógyítja a testet, a szellemet és a lelket. Különös jelentősége van ezen belül az éneklésnek, amely napjainkban reneszánszát éli. Ez kedvező jel, ugyanis az éneklő ember szíve megnyílik.

» Részletek

Az Imago Mundi együttes - A világ tükörképe – zenében

Olykor megadatik annak, aki örömmel ír tehetséges emberekről, hogy úgy írjon: az ajándék is legyen másoknak. Az ritkább, hogy olyan ajándékról írjon, amit ő kapott. Nekem ilyen volt, amikor tavaly, nem sokkal karácsony előtt megtudtam, hogy az Imago Mundi zenekar mint névadót tisztel. Az együttes énekesnője, Pénzes Matild ugyanis a Mantra Főiskolán feladott egyik vizsgatételem nyomán közvetítette az ihletet az együttes vezetőjének és gitárosának, Veress Gábornak, aki már régóta kereste a megfelelő nevet. Ők a mostani beszélgetőpartnereim.   Az ...

» Részletek

Bagdi Bella - "A boldogságom és a feladatom egy és ugyanaz"

Akik részt vettek a tavaly decemberi Természetgyógyász Fesztiválon és meghallgathatták Bagdi Bella koncertjét, annak is tanúi lehettek, ahogy egy sugárzó énekesnő átszellemíti a környezetét, magával ragadja az embereket és könnyedén megénekelteti őket. Senki sem gondolná róla, aki nem mellesleg készségfejlesztő tréner és életvezetési tanácsadó is, hogy úgy másfél évtizeddel ezelőtt még apáca szeretett volna lenni, annyira nem találta a helyét a világban.

» Részletek

Berger Hanna - A zene híd az ég felé

Berger Hanna régóta állandó munkatársa a Természetgyógyász Magazinnak, nevéhez fűződnek például a minden számban megjelenő keresztrejtvények. Már ez is jelzi, hogy különleges kapcsolat fűzi a nyelvhez, a magyar nyelvhez ("boldog vagyok, hogy magyar anyanyelvem van, olyan mélységei vannak, mint az ősi, szakrális nyelveknek, csoda!"), de az íráshoz is. Merthogy született grafológus, ami úgy értendő, hogy egyfelől mindig grafológus szeretett volna lenni, másfelől csak részben tanulta, akkor is a legkiválóbb tanároktól az intuitív grafológia alapjait, de a ...

» Részletek

Bódy Magdi - Repülés a zenével ég és föld között

Bódy Magdi nevét popénekesként ismerte meg a hetvenes évek magyar közönsége, stílusát azonban kezdettől fogva a pop és a dzsessz ötvözése jellemzi. Majdnem a kezdettől, hiszen pályafutása már gyermekkorában elkezdődött. A Magyar Rádió gyermekkórusával bejárta a világot. A hetvenes évek első fele igazán mozgalmas időszak volt az életében: előbb a Korong együttesben alapozta meg hírnevét, majd Vukán György tanítványa volt, elvégezte a Köllő Miklós Pantomim Stúdiót is, s mindeközben a Generál Mikrolied ...

» Részletek

Bon appétit!

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.