Beszélgetés dr. Csernus Imrével, a kíméletlen pszichiáterrel

Régóta vágytam erre a találkozásra, ugyanakkor tartottam is tőle. Ez a szókimondó fickó már abból leméri, ki vagyok, ahogyan kezet fogunk, ahogy leülök, ahogy rámosolygok. Ki szereti, ha a veséjébe látnak, pláne, ha hallania is kell az igazságot? Nem kell. Csak annak, ...
» Részletek

A FDA-vezér a Pfizer igazgatója lett

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.
» Részletek

Mayr-kúra hölgyeknek

A nők egészségügyi, betegségmegelőzési szempontból különböznek a férfiaktól: Laborvizsgálati leleteik közül kiemelendő a vércukorszint. Akkor is normális éhomi vércukorszintet produkálnak, amikor már kialakult náluk a cukorbetegség.  
» Részletek

Csődöt mondott a kínai babáknak AIDS ellen adott módosított gén

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.
» Részletek

Probiotikum minden mennyiségben?

Az emberek érthető módon szeretnének egészségesebbek lenni, kevésbé érthető, miért hiszik, hogy ehhez elég csak bogyókat beszedni.  
» Részletek

A menstruációs panaszokat enyhíti az alkoholmegvonás

Minden negyedik-ötödik szülőképes korban lévő nőt rendszeresen kínoz a menstruációt megelőző napokban fellépő hangulatingadozással, depresszióval, hátfájással, emésztési zavarokkal, emlőfeszüléssel járó premenstruációs szindróma ...
» Részletek

A ballasztanyagok meghosszabbítják életünket

Az eddigi legnagyobb kutatás keretében 243 egymástól független, a ballasztanyagok egészségünkre gyakorolt hatásait vizsgáló klinikai kísérlet eredményeit hasonlították össze új-zélandi tudósok.  
» Részletek

A kipufogógázok súlyosbítják az ekcémát

Német kutatók annak jártak utána, vajon a légszennyezés milyen hatással van a neurodermatitisznek is nevezett atópiás ekcéma kialakulására, illetve a betegek állapotára.  
» Részletek

A csillagfürt értékes gabonapótló

A csillagfürt olyan növény, amely különleges figyelmet érdemel. A szója, a rizs, a mandula és a kókusz alternatívája lehet, ökológiai előnyökkel bír, és hozzájárulhat a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-termelés ...
» Részletek

Vegetáriánus életmóddal kevesebb vizet pazarolunk

Egy átlagos európai polgár naponta kb. 4000 liter vizet fogyaszt – ha figyelembe vesszük az általa megevett élelmiszerek termelésekor felhasznált vízmennyiséget is.  
» Részletek

Quinoa: vasban gazdag, melegítő hatású gabonaféle

A quinoa nevű álgabona 100 grammonkénti 4,6 g vastartalmával kimagaslóan jó étrendi vasforrás. Ezen kívül gazdag fehérjékben (13,6%) is.  
» Részletek

A nevetés a legjobb orvosság

Az igazi humor, ha valaki saját magán is tud nevetni. Ez az olykor egyáltalán nem nevetséges munkahelyi szituációkra is érvényes.  
» Részletek

Az alkalmazottak helytelenül ítélik meg mozgásigényüket

Az üzemek és állami hivatalok alkalmazottainak 92%-a úgy véli, hogy eleget mozognak.  
» Részletek

A Duchenne típusú izomsorvadás "forradalmi" génterápiája májméreg!

Prof. dr. Boros G. László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora a nemzetközi tudományos élet híreiből válogat.
» Részletek

Az élelmiszerek cukortartalmát rosszul becsülik meg

Legtöbbünk jóval több cukrot fogyaszt, mint gondolná – állapították meg a Mannheimi Egyetem és a Max Planck Intézet kutatói.  
» Részletek

Korunk spirituális válsága

Sokunknak okoznak szenvedést napjaink posztmodern világának kihívásai. Ez megnyilvánulhat lelki és testi tünetekben egyaránt. Megoldást azonban sem szokványos orvoslás, sem pszichoszociális megközelítés nem kínál, azt sokkal inkább az ember szellemi dimenzióiban ...
» Részletek

D-vitaminnal dúsított gombák – áldás csontjainknak

Újabban már kaphatók UV-fénnyel kezelt csiperkegombák, amelyek jellegzetessége, hogy a szokásosnál több D-vitamint tartalmaznak.
» Részletek

Humusz előállításával a szén-dioxid-kibocsátás ellen

A német Szövetségi Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Minisztérium felmérése szerint Németországban 2018-ban is csökkent a termőtalaj mennyisége és annak termőképessége.  
» Részletek

Olvasói posta

Dr. Borbély Katalin háziorvos:       Tisztelt Szerkesztőség! Tisztelt Főszerkesztő!   Levelem megírására az késztetett, hogy egy rendkívül érdekes cikket találtam a Természetgyógyász Magazin 2019/05 XXV. Évfolyam 5.-ös számú ...
» Részletek

Exkluzív: Apokalipszis

Két könyvet olvasok mostanában. Az egyik Márai Sándor 1943as, 44-es naplója. A másik Molnár Ferenc: Egy haditudósító emlékezései c. műve.  
» Részletek

Közelgő események

EseményMikor?Hol?
Hungarikum Esték2019. 07. 23 — 2019. 07. 30Balatonalmádi
Luis Fonsi – Vida Tour 2019 2019. 08. 17 20:00Papp László Budapest Sportaréna
Tudatosság és Szeretet Tábor a VivaNatura TV előadóival2019. 08. 21 — 2019. 08. 29Horvátország - Brac szigete
Repülő jógaszőnyeg, jógatábor kezdőknek és haladóknak2019. 09. 15 — 2019. 09. 22Horvátország - Brac
SZEPES MÁRIA AKADÉMIA 2019. szeptember2019. 09. 25 18:00
SZEPES MÁRIA AKADÉMIA 2019. október2019. 10. 16 18:00
SZEPES MÁRIA AKADÉMIA 2019. november2019. 11. 13 18:00
SZEPES MÁRIA AKADÉMIA 2019. december2019. 12. 11 18:00
SZEPES MÁRIA AKADÉMIA 2020. január2020. 01. 15 18:00
SZEPES MÁRIA AKADÉMIA 2020. február2020. 02. 12 18:00

Aktuális lapszámunk:
2019. július

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.