Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Fogpótlás az allergia hátterében

Aki életének delén túl van, és nem allergiás, azt gondolhatja, hogy „megúszta”. Az elgondolás téves, ezt mutatja a felnőttkorban jelentkező allergiás esetek egyre növekvő száma. A nyomkeresés gyakran a fogorvosi székben végződik: a tömések, koronák és implantátumok allergiát válthatnak ki.      

» Részletek

Koronák, implantátumok veszélyei

Minden, a fogak környékén fellépő zavaró tényező zavart okozhat a test távoli részeiben is. Ez nem csak a gyökerek vagy a fogágy krónikus gyulladásaira vonatkozik, hanem a tömések, koronák és implantátumok anyagaira is. A fogászat új ága ez utóbbi terén szeretne megoldást nyújtani. Művelői tisztában vannak vele, hogyan lehet tesztelni az egyéni érzékenységet a különféle anyagokra, miként lehet megtalálni mindenkinek a megfelelő anyagot a beépítendő fogműhöz.

» Részletek

Milyen a jó műfogsor?

Korona, híd, implantátum, vagy teljes protézis? A páciensek gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, melyik a jó fogpótlás. A választás során nemcsak esztétikai szempontok játszanak szerepet. A fogpótlás nagymértékben meghatározza a rágórendszer működőképességét, és ezzel az ember táplálkozási lehetőségeit és egészségét.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.