Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A jó lehelet titka

A kellemetlen lehelet elleni készítményekkel jól lehet keresni. Csak az USA-ban évente 740 millió dollárt költenek szájvízre, 625 milliót szájfrissítő spray-re. A kutatók ennek ellenére mindössze néhány éve foglalkoznak komolyabban a rossz lehelettel, amit szaknyelven halitózisnak neveznek. Nem csoda tehát, ha a témával kapcsolatban rengeteg előítélet él bennünk.  

» Részletek

Fogaink és az immunrendszer

Az egészséges szájüregi baktériumflóra több száz különféle baktériumfajból áll, amelyek fontos szervrendszerek működését, például az emésztőszervek funkcióját segítik. Azonban itt is vannak káros ágensek. Ha valaki nem fordít kellő gondot a szájhigiénére, ezek a káros mikrobák elszaporodhatnak, és a szájüregi flóra egyensúlya megbillen.

» Részletek

Fogápolás – holisztikus szemmel

Szinte nincs is olyan felnőtt manapság, akinek ne lenne szuvas foga. Mit csinálunk rosszul? Mit kellene tennünk? Segíthet, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan függ össze a fogak fejlődése, a szuvasodás kialakulása és a szájápolás.

» Részletek

Tabutéma: a rossz szájszag

» Részletek

Természetes fogápolás

Az egészséges fogak a jó közérzet alapjai. Nem csupán esztétikai szempontból fontosak, de elkerülhetjük a fogfájást, és friss leheletet is biztosítanak. Karbantartásuk érdekében rendszeresen fogat kell mosnunk. Igen ám, de mivel? A hagyományos fogkrémek részben problémás anyagokat tartalmaznak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.