Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ha csökken a látóképesség

Mikroszkopikus struktúrák károsodása egyre több ötven év fölötti embernél és minden harmadik nyolcvanévesnél idősebbnél okoz makuladegenerációt, azaz a retina (ideghártya) centrális látásért felelős kis területének károsodását. Ez a folyamat fokozatosan rontja az éleslátást. Az iparilag fejlett országokban az időskori makuladegeneráció a hivatalosan regisztrált vakságok egyharmadának kialakulásáért felelős. A megfelelő életvezetés, a korai felismerés és a különféle terápiák ...

» Részletek

Időskori makuladegeneráció

Az időskori makuladegenerációt (AMD), amelynek során a recehártyán kialakuló lerakódások miatt alattomosan romlik a látás, a hivatalos orvoslás csak korlátozott mértékben tudja kezelni. A szemakupunktúra segítségével azonban sok esetben javítható a látás, vagy legalábbis megállítható a látásromlás folyamata. Az egyébként más szembetegségeknél is alkalmazott szemakupunktúra rendszere különféle nyugati és keleti orvosok felismerésein és tapasztalatain nyugszik.

» Részletek

Makuladegeneráció

A 65 éves kor felett jelentkező vakságok többségének hátterében, a fejlett ipari országokban az időskori makuladegeneráció (AMD) áll. Általában évekig fennáll a betegség ún. száraz fajtája, amit gyakran nem diagnosztizálnak időben. Sokkal gyorsabb az állapotromlás az ún. nedves makuladegeneráció esetén. Létezik számos olyan eljárás, amelyek segítségével e betegség már kezdeti stádiumban kezelhető, így a látásromlás késleltethető, ritkán akár teljesen meg is állítható.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.