Szépség

A bőrmegújítás csodája

Bőrápolás a 21. században

  Dr. Házi Edina a szegedi egyetemen szerezte gyógyszerészdiplomáját, és tudását a kozmetikumok kutatása, gyártása és a bőrmegújítás területén kamatoztatta. Célja olyan minőségi kozmetikumok fejlesztése, amelyek ötvözik a százszázalékosan tiszta, természetes és a hightech anyagok előnyeit, hatásosak és megfizethetők (DRHAZI termékek). Lapunkban indított sorozatában a modern szépségápolás fortélyaival és a biokozmetika legújabb trendjeivel ismerteti meg olvasóit.


   

  Az egészségesen szép bőr könnyen elérhető, és egy kis törődéssel hosszú távon is megtartható. A normál funkciójú és szerkezetű bőr az alap bőrtípus. Természetesen a normál bőr is mutat egyéni különbözőségeket színében és szerkezetében, mégis mondhatjuk, hogy mindenféle egészséges bőr szép.

   

  Bármely olyan eltérés, melyet korábban alkati, kóros vagy akár örökletes adottságnak tartottunk, a bőregyensúly eltolódásának a következménye, és sajnos ez ma a nők legtöbbjének problémát okoz.

   

  A bőregyensúly eltolódását számos tényező kiválthatja:

  • hormonális tényezők,

  • helytelen bőrápolás,

  • helytelen táplálkozás,

  • stressz,

  • környezeti mérgek (szmog, UV-károsodás) stb.

   

   

  Mikor van szükség bőrmegújításra?

  Ha sérült az arcbőr. Ez nem minden esetben látható szabad szemmel, mivel a bőrkárosodás mikroszkopikus méretű is lehet. Ilyenkor a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák utalhatnak a bőregyensúlyi zavarra. A legtöbben bőrérzékenységgel vagy rosaceával, mások T-zóna-problémával vagy aknéval „küzdenek”.

   

  A megbomlott egyensúlyú bőr ápolása fokozott figyelmet kíván, ugyanis a sérült bőrfelületen még az intenzív növényi anyagok is árthatnak, mert a mikrosérüléseken olyan helyre is képesek felszívódni, ahova nem valóak, és ott irritációt okozhatnak. Ezt gyakran keverik a bőrallergiával.

   

   

   A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

  Dr. Házi Edina
  XXIV. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.