Szépség

A Karib-térség kék ékszere segíti a testi-lelki gyógyulást

Wellness és egészség a dél-burgenlandi Larimarban

  Idén júniusban ünnepli fennállásának 10. jubileumi évfordulóját az ausztriai Larimar Wellness és Egészségszálloda (Stegersbach), amely ez alkalomból tovább szépülve és még gazdagabb kínálattal várja vendégeit. A hotel termálfürdője újabb két szaunával bővült, és a pazarul berendezett szobákat High-Tech Flat és Screens Infotainment rendszerrel szerelték fel.


   

  A termálvíz és a különleges energiák, spirituális erők helyén épült szálloda egy ritka, a Karib-térség kék ékszerének számító kőtől, a larimartól kapta a nevét. A vulkanikus eredetű, gyógyító hatással bíró kő harmonikusan egyesíti magában a négy őselem (föld, tűz, víz, levegő) energiáit, felerősíti a termálvíz hatását, ezáltal elősegíti a testi-lelki gyógyulást.

   

  A különleges wellnesshotel már az épület formájával is egyedülálló, tervezésekor az aranymetszés (1:1,618) szabályait vették figyelembe, s az ovális forma a tojás szimbolikus jelentését hivatott közvetíteni: ölelő burokra emlékeztet, amelyből egészséges élet fejlődik. Ez a gondolat vezérelte Johann Haberl urat, a szálloda tulajdonosát és megálmodóját, ennek a szemléletnek köszönhető, hogy az építéskor ökológiai anyagokat, kezeletlen fát alkalmaztak, zöld növényekkel ültették bea tetőt. De ha belépünk a pazar panorámájú luxusszálloda halljába, ott is érezzük, hogy a meghittség és a vitalitás szigetére érkeztünk.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júniusi lapszámában olvashatják!

   

   

   

  G. K.
  XXIII. évfolyam 6. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.