Szépség

A pihentetés mágusai

„Oly szép a szerelem ” – a Grandhotel Lienz ajánlatából


 

Magyarországról közel 750 kilométeres távolságra található Lienz, Kelet-Tirol fővárosa. A 750 éves város a világ legszebb hegyei közé sorolt Dolomitok havas csúcsainak ölelésében, a sebes folyású Isel folyó partján fekszik. A pezsgő kisvárost hangulatos kávézók, éttermek, bárok, elegáns üzletek teszik színessé. Lienzet a napfény városának is nevezik, mivel évente több mint 2000 napsütéses órával büszkélkedhet.

 

A város gyöngyszeme az 5 csillagos Grandhotel Lienz, amely 2009 áprilisában nyitotta meg kapuit. A szálloda tulajdonosainak, a Simonitsch és Westreicher családok filozófiájának megfelelően a hotel nemcsak a luxuskörnyezettel igyekszik kényeztetni a vendégeit, hanem a személyre szabott igények kiszolgálásával is.

 

25 ezer nm-en 78 szobával várják az oda látogatókat. A szálloda igazgatója, Johannes Westreicher úr elmondta, hogy lehetett volna sokkal több szobájuk is, de a fő szempont az volt, hogy minél nagyobb kényelmet és kikapcsolódási lehetőségek sokaságát tudják kínálni, így a szállodából két szint csak ezt az igényt elégíti ki.

 

Holisztikus vendéglátás

Az érkezés után egyből itallal kínálnak, mégpedig a saját kútjukból feljövő vízzel, amely hihetetlen tisztasággal, frissességgel bír. Környékbeli ropogós almát is feltálalnak, melynek zamatos ízében benne rejlett az egész táj friss energiája.

 

A főbejáraton belépve, a szálloda középpontjában hatalmas csiszolatlan ametiszt kristályok tárulnak elénk, amelyek tisztítják és harmonizálják az energiákat. És valóban, már az első pár percben érezhető a mindent elárasztó nyugalom és harmónia. Azonnal látható, hogy itt nemcsak a test kényelmére és kényeztetésére figyelnek, hanem a test-lélekszellem harmóniájára is.

 

 

Végre egy szálloda, ahová nem kell kispárna

A csodás stílbútorokkal berendezett szobák, a minden kényelemmel ellátott gyönyörű fürdőszobák és a felejthetetlen kilátás mellett az ágyak aratták az egyik legnagyobb sikert. Már az első éjszaka után minden vendég arról számolt be, hogy mélyebben és nyugodtabban aludt, senki sem ébredt fájó derékkal vagy „elaludt” nyakkal. Az otthonról hozott kispárnák is mind a bőröndben maradhattak!

 

 

A Grandhotel mint wellness-szálló

A szálloda több mint 1400 nm-es wellness- és sparészleggel rendelkezik, ahol külső és belső medence, 7 kezelőhelyiség, finnszauna, bioszauna, gőzfürdő, pihenőhelyek, valamint egy romantikus kert található az Isel partján. A „privát spa” is megvalósítható, mivel párok részére külön gőz- és pezsgőfürdő van kialakítv.

 

 

 

A kezelések gazdag kínálata a szeráj- és a pakolásos fürdőktől kezdve az ájurvédikus, az aromaolaj-, a forró lávaköves és a kelet-tiroli hegyi mézmasszázs nyújtotta lazító kényeztetéseken át egészen az orvosi (pl. sport) maszszázsokig terjed. A wellnessrészleg specialitása a „Dolomitok aranya – Holdrituálék hölgyeknek és uraknak” elnevezésű kezelés, melynek során az osztrák Alpokban előforduló, kézzel szedett és az ősrégi hagyományok alapján feldolgozott fűszernövények gyógyító hatása ötvöződik a Holdnak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával. Anita Obersteiner, a hotel wellnessrészlegének vezetője elmondta, hogy a kiszolgálás minőségéhez az is hozzájárul, hogy a szállodában csak olyan emberek dolgozhatnak, akik energiájukkal és rezgésszintjükkel be tudnak illeszkedni a környezetbe. Anita azt is elárulta, hogy az „Oly szép a szerelem” csomag a pihenés és a kikapcsolódás szerelmeseinek szól.

 

 

A medical wellness egy új fogalom, nemcsak Ausztriában, de az egész világon

A wellness-szállók széles körében a medical wellness teszi a hotelt egyedivé, különlegessé, melynek során szakavatott orvosok és természetgyógyászok vezetésével a test-lélek-szellem állapotának felmérését végzik.

 

A hagyományos nyugati orvoslásban, homeopátiában és a kínai orvoslásban is jártas szakember, dr. Peter Lechleitner egyetemi professzor vezeti a medical wellness részleget, ahol értékes tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat.

 

A felmérések során feltárják és gyógyulási lehetőségeket kínálnak azokra a lelki és fizikai problémákra, amelyeket az emberek hordoznak ugyan, de látszólag semmiféle egészségügyi problémájuk nincs (egyelőre…). A felmérések során kiderül, hogy mire kell odafigyelniük, milyen típusú stresszt kell oldaniuk az életükben, mit tegyenek annak érdekében, ha hosszú távon is meg szeretnénk őrizni az egészségünket.

 

 

Ám nemcsak a táplálkozásban kaphatunk segítséget. Különböző energetizált vizeket fogyasztanak a látogatók, aszerint, hogy éppen mire van szükségük. Van például wellness-víz, relaxálóvíz, harmonizáló és energiát növelő víz.

 

 

Az étteremben a gourmet királyai is megnyalnák ujjaikat

Flaschberger úr, a hotel főszakácsa régi hagyományos receptekből új és könnyű ételeket varázsol az asztalra. Mindig szezonális termékekkel dolgozik, és a hagyományos konyhát kiegészíti a korszerű, egészséges táplálkozási elvekkel. Az úgynevezett „dolomitkönnyű” konyha alapvetően a helyi termékekre épít, és törekszik arra, hogy egészséges ínyencségeket kínáljon.

 

A speciális táplálkozási igények sem jelentenek gondot, kívánság szerint például gluténmentes ételeket is készítenek. A hotel borpincéjében minden ínyencséghez fellelhető a megfelelő bor, a vendégek összesen 150-féle borfajtából kóstolhatnak. A reggeli mindig svédasztalos, bio-, vitál- és teasarkokkal.

 

 

A pihentetés mágiája

A hotel helyiségeit járva szembetűnő a mindenütt jelen lévő nyugalom, harmónia. A képek, ásványok, a tudatos térrendezés mindenhol az energiával való feltöltődést szolgálja. Ráadásul ehhez még hozzájárul a magas hegyek és a tiszta vizű folyó üdítő, frissítő látványa.

 

 

A szálloda építését követően több alkalommal hívtak sámánokat, akikkel tértisztítást végeztettek, s csak utána kezdték el berendezni a helyiségeket. A helyiségekben elhelyezett kristályok pozitív energiákat árasztanak magukból, melyek jó hatással vannak a közelükben tartózkodókra. A Grandhotel Lienz tehát egy nagy energiatöltő, melynek pozitív hatását a vendég már az első napon megtapasztalhatja.

 

 

Szabadidős programok Lienzben és környékén

A táj nem csak gyönyörű, hanem egy valóságos üdülőparadicsom, rengeteg kirándulási és programlehetőséggel. Lienzben található a Schloss Burg, mely egy ősi vár és a város jelképe is egyben. Az épületében múzeum működik, a tornyaiból pedig csodálatos panoráma tárul elénk.

 

A Kletterpark Lienz Tirol legnagyobb erdei kötélpályás kalandparkja. Hatalmas alapterületén minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő nehézségű pályát, melyek mellett egy elbűvölő állatsimogató található, ahol pónilovak, kecskék, nyulak, kacsák stb. várják a látogatókat.

 

 

A Lienztől 10 km-re található Vitalpinum egészségparkban 150-féle gyógynövényt csodálhatunk meg. Némelyikre mezítláb taposhatunk, megérezve az illatukat, energiájukat, és kipróbálható a Kneipp-ösvény és a fűszerolajos gőz is. A park szó szerint elvarázsolja a látogatót… Érdemes felfedezni Kelet-Tirol gyöngyszemeit! (X)

 

További információ: Grandhotel Lienz Fanny-Wibmer-Peditstrasse 2, A-9900 Lienz

Tel.: +43/4852/64 070, fax: +43/4852/61 874

E-mail: info@grandhotel-lienz.com, internet: www.grandhotel-lienz.com

Partl Viktória
XVIII. évfolyam 7. szám

Címkék: Grandhotel Lienz, gyógyturizmus, wellness

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.