Szépség

A szexualitás taója - férfiaknak

A világ legszebb dolga


A taoisták évezredek óta sokat tudnak az élet- és szerelmi művészet titkairól. A szexualitás teremtő energiánk, amely új életet hoz létre, és erősít minket

 

A szex nem olimpiai sportverseny, ahogyan ezt egyébként számos férfiba kisfiú korától kezdve belenevelik. A taoisták számára a szexualitás az egészség és a pozitív életérzés megtartásának eszköze volt, maga a szerelmi aktus pedig energialöket az egész szervezet számára.

 

Férfi és nő intim összeolvadását a keleti népek évszázadok óta gyógyításra használták, és a hosszú élet garanciájának tartották. Miközben nyugaton megpróbálták az élet egyes területeit elválasztani egymástól, a taoisták a testet, lelket és szellemet egységként szemlélték. Felfogásuk szerint az ember csak akkor egészséges, ha ez a három összhangban van. Ez a nézet a mienkétől teljesen eltérő testtudatot eredményez, ami azután központi szerepet játszik a szexualitásban. A szex ugyanis teremtő energiánk, amely új életet képes létrehozni, és általánosságban véve is erősíti az embert.

 

A férfiak számára a szex nem problémás téma: valamennyien rendszeresen gyakorolják, jól, kitartóan és szívesen, változó partnernőkkel. Legalábbis ez az elmélet. A valóságban azonban a nagyszájúság mögött bizonytalanság rejlik, és elégtelen tudás arról, mit is jelent valójában a szex férfi és nő között. Főként a mai negyvenes generáció, akinek gondolkodását a hatvanas évek szexuális forradalma alapvetően befolyásolta, próbál meg elszakadni szülei és nagyszülei mintáitól, és új utakat találni. A fiatalok először soha nem hallott szexuális szabadságot éltek át, amely azonban nem csillapította a közelség és szerelem iránti vágyukat.
A hatvanas évekbeli dokumentumok, mint például a legendás woodstocki fesztiválról szóló film, olyan életmódot mutatnak be, amely mára újra idegenné vált számunkra. Ezek a kísérletek azonban arra jók voltak, hogy szabadabbá tegyék a szexualitás kutatását.

 

Ahhoz, hogy időskorunkig megőrizzük a jó szexuális életet, a partnerek közötti nyílt kommunikációra van szükség

 

Ma újabb kihívás előtt állunk. Társadalmunk ugyanis elöregedőben van, és a szexualitás az idősek problémájává is vált. A családalapítás korán már rég túl vannak, ám a vágy megmarad. A fiatalabb korban jellemző, inkább a mennyiségre helyeződő hangsúly ugyan eltűnik, ám a férfiak számára továbbra is gondot jelent, hogyan bánjanak a szexuális energiával.

 

A nőktől eltérően a férfiak időskorukig nemzőképesek maradnak. Saját szexualitásukhoz való viszonyuk változását nem a hormonális ingadozások határozzák meg, mint a nőknél, akiknek havi ciklusa minden hónapban visszatér, majd a menopauzával elveszítik termékenységüket. A férfiak szexuális vágya idővel fokozatosan hagy alább. A gyors kielégülésre való törekvés helyébe a szexulitás más, kielégítőbb formája utáni vágy lép. A vágynak ezt az új formáját nem könnyű jól kezelni és időskorig megőrizni. Megnehezítik a helyzetet a partnerek közötti félreértések és más külső körülmények is, amelyek mind útját állják az egészséges szexualitásnak.

 

Az ázsiaiak titka

Ázsiában régi hagyományai vannak azoknak a technikáknak, amelyek éppen ilyen helyzetekben jönnek jól, és amelyek lehetőséget adnak arra, hogy ápoljuk szexualitásunkat, és ezzel hozzájáruljunk testi, lelki és szellemi jólétünkhöz. Ebbe ugyan kevesen gondolnak bele, de az emésztésen kívül a magömlés gyengíti el a legjobban a férfitestet. A taoisták éppen ezért arra törekedtek, hogy ezt az energiát ne csupán elveszítsék, hanem megtartsák a szervezetben, és más utakra tereljék. Ez nemcsak a szervezet általános erősítéséhez járul hozzá, hanem kellemes mellékhatása is van: míg korábban a férfiak szexualitása kizárólag a nemi szervekre korlátozódott, a taoista módszerekkel teljesen új érzékelési lehetőségekre nyílik mód.

 

A nők által könnyen elérhető többszörös orgazmus a taoista módszerek jóvoltából a férfiak számára is átélhetővé válik. Ehhez azonban szakítani kell azzal a felfogással, hogy a férfiorgazmus egyet jelent a magömléssel. Ilyenkor ugyanis a szerelmi aktus során felhalmozódott energia kifelé áramlik, és ezzel elvész a szervezet számára. A férfinak ezt követően regenerációs szakaszra van szüksége, mielőtt új szexuális energiát építene fel. Ennél sokkal egészségesebb és kielégítőbb az említett energiát a szervezet számára hasznosítani és ezzel azt táplálni.

 

A szexualitás nagyon egyéni dolog. Akinek például az öt elem tanítása szerint  sok tűz jutott, annak általában a szexuális késztetése is erősebb

 

A szex nagyon egyéni dolog, éppen ezért nincs olyan út, amely általánosan, mindenki számára járható volna. Az egyes testalkatok közötti különbségeket az ázsiaiak az öt elem alapján közelítették meg. Akiben például sok a tűz, és szeret sokat sportolni, annak általában a szexuális étvágya is nagy. Ezzel szemben a földtípusoknak, akikre nem jellemző a túlzott testi aktivitás, a szexuális vágyuk is mérsékeltebb. Emellett azonban az életkörülmények és főként a táplálkozás is nagy szerepet játszik a szexualitás megőrzésében. Ettől eltekintve azonban a férfi olyan partnernővel élheti át leginkább a kielégülést, aki nyíltan hajlandó beszélni mindkettejük igényeiről. A bensőséges szerelmi aktusban nemcsak a két test olvad össze, hanem a két lélek is találkozik, és ez mélyebb kielégülést ereményez, mint a gyors magömlés.

 

Számos férfi azért él nemi életet vagy alkalmaz önkielégítést, hogy ily módon megszabaduljon fölösleges energiáitól. Holott ezt az energiát sokkal jobban felhasználhatná saját maga és partnernője számára. A taoista módszerek csak egy lehetőséget jelentenek a sok közül, amelyekkel a férfiak megtalálhatják a szexualitáshoz fűződő személyes viszonyukat.

 

Az életteli szexualitáshoz vezető 6 lépés

A következő tanácsok megfogadásával a férfiak nemcsak intenzívebben élvezhetik a szexet, hanem egyidejűleg a testüket, lelküket és szellemüket is erősíthetik. Megtanulják, hogyan figyeljenek jobban a partnerükre, és így kapcsolatuk harmonikusabb és szeretetteljesebb lesz.

 

1. lépés

Beszélgessen a partnernőjével!

Ez nagyon fontos. A nők, akárcsak a férfiak, gyakran hiszik azt, magömlés nélkül nem kielégítő az aktus mindkettőjük számára. Ám az évek múlásával ez háttérbe szorulhat, és a férfiak a testi szerelmet ejakuláció nélkül is élvezhetik. Sok férfi nehezen képes beszélni a szexről. Főleg akkor, ha társnőjével már hosszú évek óta együtt vannak, és a téma már régóta nem merült fel. Ha valami újjal akar kísérletezni, akkor tanácsosabb ezt előbb a nővel megbeszélni, meghallgatni a véleményét, nehogy elbizonytalanodjon, és ne tudja élvezni az újdonságokat.

 

Fedezzük fel újra a partnerünket! Nézzük egymást sok szeretettel és gyengédséggel

 

Minden életszakasz változásokat hoz magával, és a régi szokások elavulnak. Ha két ember újra meg újra megismeri egymást, akkor egészen biztosan nem unják meg a másikat. Egy kapcsolat kezdetén is nagyon fontos felkutatni a másik igényeit. Aki kezdettől fogva nyíltan beszél a szexről, az megteremti a mindkét partnert kielégítő szerelmi élet előfeltételeit.

 

 

2. lépés

Teremtsünk harmonikus körülményeket a szerelem számára!

A szexuális aktivitás fő színtere általában a hálószoba. Aki ide magával viszi munkahelyi vagy magánéleti stresszhelyzeteit, az negatív kisugárzással tölti fel ezt a helyiséget. Soha ne vitatkozzunk az ágyban! A konfliktusokat nem itt kell megoldani. Ez nemcsak a pihentető alvásnak árt, hanem a jó szexnek is. Azok a párok, akik sokat veszekszenek a hálószobában, általában hajlmosak rövid aktus után újra kibékülni, így próbálják meg a fennálló negatív feszültséget feloldani. Ez azonban hosszú távon semmiképpen sem jó megoldás.

 

A hálószobában harmonikus atmoszféra kialakítására kell törekednünk, és a konfliktusokat nem itt kiélnünk

 

A hálószobában teremtsünk olyan atmoszférát, amely védett helyszínt nyújt az intim órákra. Az erotikus feszültséget ne zavarja meg az, hogy nincs egy hely, ahol a pár nyugodtan összebújhatna. Ahogyan arra törekszünk, hogy a lakásban a különféle tevékenységeknek meglegyen a maguk kötött helye, például főzni a konyhában szoktunk, enni az étkezőben, ugyanúgy a szerelemnek is szüksége van egy adott helyszínre.

 

3. lépés

Tisztuljunk meg érzelmileg a szerelmi aktus előtt!

A férfiak hajlamosak a szexet stresszkezelésre használni. Gyakran hiszik azt, hogy a magömléssel egyben a fejükben és testükben felgyülemlett feszültségtől és negatív érzésektől is megszabadulnak. Ez azonban csak rövid távon működik, mert ha a test az ejakulációt követően el is lazul, a negatív érzések ottmaradnak a testben és megülnek a szervekben.
Ez pedig hosszabb távon egy sor betegséget idézhet elő, amelyek azután lényegesen rontják életminőségünket.

 

Ennél sokkal jobb megoldás a szóban forgó negatív érzelmektől rendszeresen megszabadulni, és nem magunkkal vinni őket a hálószobába. A taoisták erre egy olyan módszert használtak, amelyet a leginkább „A hat gyógyító hang” néven fordíthatnánk le. Ez is megfelel az öt elemről szóló tanításnak. Könnyű gyakorlatokról van szó, amelyek egy adott hang hangoztatása közben végezhetők el.

 

Így áradhat el a harmónia a testünkben:

 

Ha a következőkben ismertetendő hangokat nem is kombináljuk a hozzájuk tartozó gyakorlatokkal, akkor is érvényesül tisztító és felszabadító hatásuk. Helyezkedjünk el kényelmesen, hunyjuk be a szemünket és mosolyogjunk. Hamarosan érezni fogjuk, milyen jót tesznek a gyakorlatok.

 

A tüdőhang: szzzzz

Vegyünk mély levegőt, és csukott szemmel képzeljük el, ahogy a tüdőnk megtelik friss, oxigéndús levegővel. Kilégzés közben az sz hang hangoztatásával engedjük ki lassan a levegőt a tüdőnkből, és képzeljük el, hogy egyben kilégzünk minden olyan érzést, mint a szomorúság vagy a depresszió. Ismételjük meg háromszor, majd képzeljük el, hogy fehér fény árasztja el a tüdőnket.

 

 

A vesehang: huuuuu

Most lélegezzünk a tüdőnkbe, és lassú kilégzés közben mondjuk azt: huuuuu, miközben megszabadulunk minden félelmünktől. Ismételjük meg háromszor, majd képzeljük el, hogy mélykék fény árasztja el a vesénket.

 

 

A májhang: ssssss

Ezek után lélegezzünk a májunkba, és lassú kilégzés közben hangoztassuk az s hangot. Miközben kilégzünk, képzeljük el, hogy minden harag kifolyik a testünkből. Három ismétlést követően engedjünk zöld fényt áramolni a májunkba.

 

 

A szívhang: haaaaa

Lélegezzen be, szívja be a levegőt a szívbe, és kilégzéskor a gyűlöletet és az irigységet egy hosszú „haaaaa” hang kíséretében engedje ki a testéből. Ha ezt a hangot háromszor ismételte, lélegezzen piros fényt a szívébe.

 

 

A gyomorhang: ohhhhh

Végül lélegezzünk a gyomrunkba. Halkan kiejtett ohhhhh hanggal kilégzés közben szabaduljunk meg minden gondunktól. Háromszor ismételjük meg, majd képzeljük el, hogy sárga fény tölti el a gyomrunkat.

 

 

Végezetül engedjük, hogy a testünkből minden negetív energia a lábunkon át a földbe folyjon. Lélegezzünk be mélyen, majd kilégzés közben hallassuk a hiiiiiiii hangot. Ezek a gyakorlatok kiválóan alkalmasak az elalvásra is, illetve általánosságban véve mindig, amikor úgy érezzük, túl sok dolog zakatol a fejünkben.

 

 

4. lépés

Válasszuk el az orgazmust az ejakulációtól!

Röviddel az orgazmus előtt a férfi eljut egy olyan pontra, ahol a magömlés már feltartóztathatatlan. Az első tanulási feladat tehát abban áll, hogy ezt a küszöböt ne lépje át, hanem röviddel előtte tartsa vissza magát. Hogy ez sikerüljön, ahhoz a férfinak először is a légzésére kell figyelnie. A mély, egyenletes légvételek segítenek fenntartani az egyenletes ritmust, és ezzel az ágyéki részben összegyűlt szexuális energiát a test felsőbb részeibe vonni.

 

Közvetlenül az ejakuláció előtt a légzés általában gyorsabbá válik. Ha a férfi ilyenkor megpróbál továbbra is egyenletesen és lassan lélegezni, akkor feltartóztathatja a magömlést. Gyakran javasolják, hogy ilyenkor a legjobb módszer a gondolatok elterelésére, ha az illető hirtelen valami teljesen másra gondol, például a focira, és akkor elkerülhető a magömlés. Ennél azért jobb módszer inkább a tárgynál maradni, és a légzésre figyelni. Aki uralni tudja a légzését, az szexuális érzékeléseit a test bármelyik tájára képes irányítani.

 

Az orgazmusnak a magömléstől való elválasztásában további fontos segítséget jelent a gátizomzat, amelynek működésével egyébként a vizeletürítést is meg tudjuk akadályozni. Az úgynevezett PC-izom (Pubococcygeus) a herék és a végbél között helyezkedik el, és ejakulációkor összehúzódik. Akaratlagos megfeszítésével tehát megakadályozható a magömlés, feltéve, hogy a szóban forgó izom jó edzésben van.

 

A PC-izom erősségét a leginkább vizeletürítés közben vizsgálhatjuk meg. Ha a vizelet áramlását tetszés szerint meg tudjuk állítani, akkor az izom jó erőben van. A húgy- és az ondóvezeték a prosztatán halad keresztül, és mindkettő működését a PC-izommal szabályozhatjuk. Ugyanakkor ne erőltessük túl a dolgot, ha a nyomás túl erős, akkor ne álljunk ellen tovább, mert ez hasi fájdalmakhoz vezethet. A cél nem az élsport, hanem olyan szelíd módszerek gyakorlása, amelyek valóban a világ legszebb dolgává tehetik a szexet.

 

 

5. lépés

Áramoltassuk a szexuális energiát a testünkben!

Ha sikerül a PC-izomzat segítségével feltartóztatni a magömlést és a szexuális energiát összegyűjteni az ágyéki részen, akkor ezt az erőt felhasználhatjuk az egész szervezet érdekében. A legegyszerűbb, ha légzésünkkel az energiát felfelé húzzuk a gerinc mentén. Ilyenkor az a feladat, hogy az energiát a légzéssel feljuttassuk a gerinc mentén a fejünkbe, majd onnan a test elülső oldalán lefelé, valamivel a köldök alá. Ez az úgynevezett „kis energiakörforgás” a szájban megszakad. Ezért fontos, hogy légzés közben a nyelv hegyét a felső szájpadlásra tegyük, közvetlenül a metszőfogak elé. Ezzel a kör bezárul, és az aktivizáló energiák cirkulálhatnak a testben.

 

Aki a szervezetét folyton túlterheli nem megfelelő táplálékkal és sok  sörivással, az a szerelmi életben is kevesebb kedvét leli

 

A kis energiakörforgás működtetése azért fontos, mert különben a szexuális energia a medence tájékán marad és ott kiürítési kényszert okoz. Azt minden férfi ösztönösen érzi, mikor tanácsosabb, ha átadja magát az ejakulációnak, és mikor jobb, ha az energia a szervezetben marad.

 

Némi gyakorlással az energia felfelé való légzése a kis energiakörbe orgazmusszerű élménnyé válik, amely kiterjed az egész szervezetre. A szexuális örömérzés tehát többé nem korlátozódik a nemi szervekre, hanem el­­árasztja valamennyi sejtet. Ennek köszönhetően a férfiak több orgazmust élhetnek át, amelyek intenzitása egyre fokozódik.
A dolog pozitív „mellékhatása” az egész testre kiterjedő energiazuhany és a test valamennyi sejtjének vitalizálódása.

 

 

6. lépés

Ügyeljünk a táplálkozásunkra!

Bármilyen sokszor halljuk is ezt a tanácsot, mégis érdemes elgondolkodni rajta. A szervezet számára a legnehezebb feladat az emésztés, ha túl sokat eszünk, akkor a szervezetünknek a tartalék felhalmozódásával, magyarán zsírpárnák kialakulásával is számolnia kell. Aki túlterheli a testét a táplálék feldolgozásával, annak magától értetődően kevesebb energiája marad másra. A kiegyensúlyozott táplálkozás a szexuális vágyat is lendületbe hozza. A kiteljesedett szexualitás számos tényezőtől függ, ezek között ne becsüljük le az étkezés szerepét.

 

Nézzük új szemmel a partnerünket!

A következő kis gyakorlat segíthet abban, hogy partnerünket jobban érzékeljük és jobban megértsük.

 

Üljünk le egymással szemben, és nézzünk egymás szemébe. Közben lélegezzünk mélyen a szívünkbe. Most koncentráljunk azokra a kis dolgokra, amelyeket különösen szeretünk a másikban, és gondoljunk ezekre sok szeretettel. Figyeljünk egymásra, de ne érintsük meg a másikat, csak egy ideig szó nélkül nézzük egymást. Ha úgy érezzük, a másikat teljes egészében érzékeljük, akkor számoljunk be neki az érzéseinkről. Ez egy férfinak általában nem megy könnyen, ugyanakkor olyan érzelmi területre viheti el őket, hogy a hosszú kapcsolatban újra azokra a dolgokra emlékezzenek, amelyeket különösen értékelnek a partnernőjükben, de talán hosszabb ideje magától értetődőnek tartanak.

 

 

A kis energiakörforgás

Ennek a gyakorlatnak a segítségével irányíthatjuk a csit testünk energiapályáin. A köröző energia összeköti egymással a központokat, és egyensúlyba hozza őket, így a test megtelik életenergiával és harmóniával. A szerelmi aktus közben a szexuális energiát az ágyéki területről a kis energiakörforgásba juttathatjuk, vagy ezt a gyakorlatot elvégezhetjük pusztán vitalizáló célzattal.

 

A kis energiakörforgás az egészség és a vitalitás alapja

 

Kezdjük azzal, hogy egy jót nevetünk. A két kezünket tegyük puhán a Dan Tien nevű pontra, amely körülbelül kétujjnyira a köldök alatt található. Minden egyes légvétellel gyűjtsünk több energiát ebbe a pontba, és sűrítsük világító és melegítő energialabdává. Ezután ezt az energiát köröztessük képzeletben a testünkben: kezdjük a medencealapnál, majd a keresztcsonton át a gerinc mentén a jádepárnáig (a nyak és a koponya összeköttetése). Innen továbbáramlik a homlokig, a harmadik szemig, majd a napfonaton át újra vissza a Dan Tienhez, ahol újra összegyűjtjük. A kis energiakörforgás némi gyakorlatot kíván, hogy hatékonysága teljesen kibontakozhasson.

 

A hat gyógyító hang és kapcsolataik

 

Hang szerv negatív érzelem pozitív érzelem szín
Szzzzz tüdő szomorúság, depresszió bátorság, igazságosság fehér
Huuuuu vese félelem, bizonytalanság szelídség, báj sötétkék
Ssssss máj harag megbocsátás, nagylelkűség zöld
Haaaaa szív gyűlölet, féltékenység szeretet, szenvedély piros
Ohhhhh gyomor gondok, feszültség őszinteség, fesztelenség sárga
Hiiiii háromszoros
felhevítő
     
         

-emel-
XIII. évfolyam 7. szám

Címkék: férfiak, szexualitás taója

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.