Szépség

Arcápolás, arcfeltöltés a reflexpontok stimulálásával


Azt hiszem, senki nem szereti azt a pillanatot, amikor a tükörbe tekintve észreveszi, hogy az öregedés vonalai kezdenek arcán megjelenni. Egyre több ember fordul plasztikai sebészhez, hogy ezeket a ráncokat tartósan eltüntesse arcáról. Egy-egy igazítás, nyisszantás az arcon, és a ráncok, a petyhüdt orcák máról holnapra eltűnhetnek. Mindenki maga választ, és mindenki maga dönti el, hogy neki mi, mit ér meg. Bár egyénenként különbözőek a lehetőségek és az adottságok, kényszerpályára sodorhat bennünket, ha elkezdjük. A csapda az, hogy egy ilyen kimagaslóan drága műtétet pár évente általában ismételni kell, és egyre több igazításra lehet szükség. A tapasztalatok szerint itt is igaz az, hogy ami kezdetben megoldást jelenthet a problémára, később éppen a legfőbb probléma gyökerévé válhat. Az arc maszkszerűvé válik, és minden egyes műtét után durvábbak és természetellenesebbek lesznek a vonásai.

 

Arról nem is beszélve, hogy a sejt, amelybe belevágnak, soha többé nem lesz képes a természetes anyagcserére. Ezért a vágott területek mentén a vérellátás, az anyagcsere-folyamatok, a bőr oxigénellátása egyre csökken, és talán még rohamosabb negatív tüneteket okoz. Ha időt és energiát szánunk rá, és kitartóan elvégezzük arcunk reflexpontjainak masszírozását, akkor talán évtizedek ráncait, barázdáit és szarkalábait is eltüntethetjük a természetes törődéssel. A reflexológia természetes, biztonságos és egyszerű módszert kínál az arcfeltöltésre.

 

A képen látható pontokon kell egyenként végighaladnunk, nyomjuk meg, majd ütögessük bizonyos időtartamig. Eleinte kétnaponta ismételjük meg ezt a pontmasszázst. Ahogy hozzászoktunk, akár naponta is elvégezhetjük rendszeresen. A módszer hatékonysága a masszázs adta lazításból és a feszültségek feloldásából ered, illetve abból, hogy az ujjakkal történő ütögetések, nyomások beindítják az energiák áramlását, és hullámszerű mozgást idéznek elő az arc mély rétegeiben. Ez fokozza a bőr vérkeringését, így a sejtek tápanyagban is gazdag, oxigéndús vérhez jutnak, ami elengedhetetlen a ragyogóan szép arcbőrhöz.

 

 

A kezelés módszerének egyes lépései

Első lépés: nyomjuk meg a pontot határozottan, és tartsuk meg a nyomást tíz másodpercig. Ezután tíz másodperc szünet, majd ismételjük meg az egészet háromszor egymás után.

 

 
 
 
 

 

Második lépés: ütögessük meg ujjunkkal puhán a területet tíz másodpercig, tartsunk ismét tíz másodperc szünetet, ezt a lépést is háromszor ismételjük meg. Ezután térjünk át a következő masszázspontra, melyen elvégezzük ugyanezt a gyakorlatsort. Akár tévénézés közben is elvégezhető ez a masszázs.

 

 

Az arcfeltöltő pontmasszázs sorrendje és hatása

 

A ránc helye Magyarázat Nyomáspontok
Homlokon Segít eltüntetni
a homlok mély
barázdáit
1, 2
Orrnyergen Eltávolítja az
orrnyergen futó ráncokat
3
Szem körül Eltünteti a szem
környéki ráncokat
4, 5, 6, 7
Arcon Tonizálja és megfeszíti
az állkapocs területeit,
tompítja a nevetésvonalat
8, 9, 10, 11
Száj körül Megszünteti a nevető-
ráncot, és növeli az ajkak
keménységét
12, 13, 14, 15
Állon, áll alatt Növeli az áll fiatalságát.
A terület ingerli a különböző
mirigyeket
16, 17
Nyakon Helyreállítja az izmok
feszességét, eloszlatja a tokát
18, 19
     

A nyak és az áll szilárdságát úgy is fejleszthetjük, ha a kézfejjel ütemesen ütögetjük. Tegyük ezt az áll alatti területtel is. Az ütögetéseknél kifelé irányuló körkörös mozgást végezzünk kezünkkel mintegy 30 másodpercig.

 

Az arcfeltöltés otthoni módja a reflexpontok stimulálásával az alábbi mozdulatok szerint ujjbeggyel történik. A részletes sorrendet lásd az arctérképen. L

 

 

Bőrünk jelzőrendszere

Ha szervezetünk öt fő rendszerének (immun, hormon, keringés, légzés, emésztés) harmóniájában az egyensúly felborul, akkor a betegségek jeleit a legnagyobb kiválasztó szervünk, a bőrünk többnyire jelzi. Az orvosok sokszor már az arcbőr színéből meg tudják állapítani problémáink okát. Gondoljunk a különböző kiütésekre, a sárgaságra vagy csak az egyszerű gyomorrontásra, amikor is szánk környékén hólyagok jelennek meg. Ennek értelmében az arcunkon megjelenő rendellenességek, kiütések, gyulladások, foltok, pattanások is, ha nem külső sérülések nyomai, akkor valamilyen belső szervi rendellenességre utaló jelek.

 

 

 

Bőrünk jelzőrendszere azonnal felhívja figyelmünket arra, hogy orvosolnunk kell a problémát. A következőkben bemutatott arctérkép segíthet felfedezni, hogy hol, melyik szervünknél keressük bajaink okát.

 

A pattanások eltűnését sokszor már a cukor- és zsírmentes reformétrend, az időszakos méregtelenítések, valamint a rendszeres és alapos bőrtisztítás is nagyban elősegíti. Próbáljuk ki!

(Minden jelölés szimmetrikusan értendő.)

1. Szív

6. Vastagbél

2. Lép

7. Vékonybél

3. Gyomor

8. Vese

4. Hormonális zavarok

9. Máj

5. Tüdő

10. Hólyag

 

 


XIII. évfolyam 3. szám

Címkék: Bíró Ica, szépségreceptek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.