Szépség

Arckrém, ami bőrré válik

Bőrápolás a 21. században

  Dr. Házi Edina a szegedi egyetemen szerezte gyógyszerészdiplomáját, és tudását a kozmetikumok kutatása, gyártása és a bőrmegújítás területén kamatoztatta. Célja olyan minőségi kozmetikumok fejlesztése, amelyek ötvözik a százszázalékosan tiszta, természetes és a hightech anyagok előnyeit, hatásosak és megfizethetők (DRHAZI termékek). Lapunkban indított sorozatában a modern szépségápolás fortélyaival és a biokozmetika legújabb trendjeivel ismerteti meg olvasóit.


  Míg az átlagos kozmetikumok 2-3%-nyi hatóanyagot tartalmaznak a vivőanyagok mellett, addig a professzionális kozmetikumok akár 10-15%-nyi hatóanyagot is tartalmazhatnak
   

  Egészségesen szép bőrre vágyok. Szeretném, ha arcbőröm jól hidratált, kiegyensúlyozott anyagcseréjű, jó vérkeringésű, tónusos, természetes színű, ezáltal vonzó, lágy és rugalmas megjelenésű lenne. Ezért mindent megteszek, hogy a leghatékonyabb kozmetikumokat előállítsam. A kozmetikumok hatékonyságának egyik fő pillére a bőrazonos összetétel. Ma már a bőrt molekulárisan ismerjük, ezért pontosan tudjuk, milyen építőkövekből épül fel, és mire van szüksége az optimális működéséhez. Ez a tudás inspirált engem arra, hogy a drhazi bőrazonos kozmetikumokat létrehozzam. Hiszem, hogy ez az új szemlélet egy új dimenziót is nyit a szépségápolásban.

   

  Miből merítettem ihletet?

  Az egészséges test egy tökéletes krémet állít elő a számunkra, mely az emberi bőr védelmi funkcióját látja el. Ez egy vízből (hidro) és zsírból (lipo) álló emulzió, amit hidrolipid filmrétegnek nevezünk. Ezt lemodellezve készíthetünk bőrazonos kozmetikumokat.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin szeptemberi lapszámában olvashatják!

   

  Dr. Házi Edina
  XXIII. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.