Szépség

Az aura mérése

A megújulás titkai 23. - Bíró Ica szépségreceptje


 

A jelenlegi technikai fejlődés által már megadatott az a lehetőség, hogy speciális mérőműszerekkel meg tudják mérni az emberi test energiáit. A mérési eredmények számítógépen történő feldolgozásával megjeleníthető az emberi aura és csakra jellemző állapota, valamint a test, érzelem, szellem pillanatnyi helyzete. Együttesen pontos képet adhatnak az aurában, illetve az emberben lejátszódó energetikai folyamatokról.

 

Az aura színe, mérete hangulattól, gondolattól változhat, de egy alapszín, mely meghatározza főbb jellemvonásainkat, adott. Ez a fő szín életünk folyamán akkor változik, ha a spirituális fejlődés lépcsőin vezető utat megtesszük.

 

Kevés kiválasztott személynek adatott meg, hogy lássák az aurát. Azonban az Auracentrum által alkalmazott legújabb aurafényképező és -elemző rendszer segítségével az aura bárki számára megjeleníthető.

 

A mérések által elkészített csakra- és auraképek nagyon jó kiindulási pontot jelenthetnek arra vonatkozólag, hogy a különböző, testet és lelket harmonizáló, illetve regeneráló gyakorlatok milyen módon befolyásolják fizikai és lelki állapotainkat. Az Auracentrummal közösen végzett kísérleteink alapján a különböző aura és csakraharmonizáló gyakorlatok pozitív eredményeket mutatnak.

 

Az alábbi táblázatban olvashatók talán iránymutatóak lehetnek az aura színeinek tanulmányozásában.

 

Színek a aurában

Piros - a győztes

Itt és most él. Bátor, erős. A realitás fontos számára. Energikus, szenvedélyes, akcióorientált. Szereti az izgalmakat, stresszre van szüksége. Nyitott, kommunikatív típus. Optimista. A függetlenség számára fontos. Türelmetlen, mindent azonnal akar. Szereti, ha emberek veszik körül, könnyen szerez barátokat. Érzékeny, könnyen sérül, de nem mutatja ki. Fontos, hogy levezesse az energiáját, amit rendszeres fizikai munkával, aktív sporttal érhet el. Feladata, hogy megtanulja kontrollálni az energiáját.

 

Nagyon jól kijön a saját színű, a narancs és a zöld típusú emberekkel.

 

Szakma: tűzoltó, rendőr, sebész, kereskedő, kamionsofőr, sportoló.

 

Sport: boksz, foci, kosárlabda.

 

Összefoglalva: Izgatott, lendületes, lobbanékony, erős fizikumú, szexcentrikus, szenvedélyes, energikus, versenyszellemű, győztes, célorientált, bátor, akaraterős, vállalkozó, vezető és uralkodó, központiság fontossága.

Narancs - az életművész

Személyiségében ötvöződik a piros aktivitása, energikussága a sárga intellektusával. Független, individuális. Igazi felfedező típus. Keresi a veszélyes szituációkat, szereti emelni az adrenalinszintjét. Izgalomra, kalandokra törekszik. Nagyon kreatív ember. Erős a függetlenedési igénye, nehezen viseli el a főnököt, ezért inkább önálló munkát keres. Keményen tud dolgozni, de szereti és élvezi is az életet, vidám, gondtalan.

 

Nagyon jól kijön a saját színtípusával, a sárgával és a pirossal.

 

Szakma: üzletember, építész, kaszkadőr.

 

Sport: szörf, ejtőernyő, hegymászás, autóversenyzés.

 

Összefoglalva: Fizikai és kreatív kifejezésmód, előre tervez, tevékeny feladatvégzés, az élvezetek, kihívások, az örömök, izgalmak és a kalandok szeretete, szabadság, függetlenség szükségessége, jó szerető, üzleties felfogású.

Narancssárga - a tudós

Logikus, analitikus, célorientált ember. Szeret elmerülni a részletekben. Néha úgy tűnik, hogy nem látja át az egészet, mert a részletekre koncentrál. Szereti a technikát, szívesen szerel autót, motort, fejleszt számítógépet. A legmegbízhatóbb ember. Szeret tanulni. Gyakran elfojtja az érzéseit, mert nem tudja kezelni azokat. Ezért fontos számára, hogy valamilyen művészi és kreatív tevékenységet folytasson, ami utat nyithat érzelmi és spirituális energiáinak.

 

Szereti a vörös és a sötétzöld típusú embereket, vonzódik a sárgákhoz.

 

Szakma: építész, programozó, tanár, orvos, műszerész, mérnök, könyvelő.

 

Sport: futás, biciklizés, úszás.

 

Összefoglalva: Racionalista beállítottságú, szigorú és konzervatív, logikus észjárású, elemző, intellektuális, mindenben aprólékos, rendre és biztonságra törekvő, tudományos gondolkodású, őszinte, megbízható, szavahihető, magával és másokkal szemben is maximalista, gondolataiban és tevékenységében precíz, stabil érzelmek. 

Sárga - a művész

A napfény és a vidámság színe. Minden szinten szereti az életet. Kedves és intelligens, könnyen tanul. Nehéz számára az egy helyben maradás, ezért legalább a kezét mozgatja. A harmonikus sárgák kreatívak, írnak, festenek, szerelnek. Soha nem akar felnőni, ezért fiatalabbnak tűnik koránál. Hajlamos a túlzásokra: szex, drog, ital. Nagyon érzékenyen reagál a környező hatásokra, ezért könnyen depreszszióba, apátiába eshet. Szociális beállítottságú, szereti a társaságot. Jó barát, nyitott mások felé. Szüksége van arra, hogy megtalálja igazi belső énjét.

 

Nagyon jól kijön a saját színű típusával és a naranccsal.

 

Szakma: orvos, terapeuta, zenész, festő, művész, filozófus, pszichológus, gyógyító, szakács, pincér, idegenvezető.

 

Sport: fontos számára, hogy fitt maradjon, ezért a biciklizés, a tenisz, a kocogás, úszás a kedvenc sportok.

 

Összefoglalva: Játékos, derűs, fiatalos, kreatív, művészeti tehetség, állandó alkotásvágy, vidám, tanulásra hajlandó, könnyed mozgású, állandóanvibrál, az élet dolgaiban könnyelmű, szereti az optimizmust, melegséget sugárzó, elragadó, nagylelkű, nyugodt, kerüli a felelősségvállalást.

Zöld - a tanár

Harmonikus és békés személyiség. Természetes környezetben él. A legkiegyensúlyozottabb típus. Erőteljes kapcsolata van a természettel. Szereti az állatokat, macskát, kutyát, lovat. Sok időt tölt kertészkedéssel vagy az állatok gondozásával. Gyorsan és analitikusan gondolkozik. Viselkedése természetes, közvetlen, beszédes. A sok beszéd segít neki, hogy egyensúlyba hozza magát. Fontos számára, hogy biztonságos, kiegyensúlyozott környezetben éljen, hogy megértsék. Természetes képessége, hogy kifejezze érzéseit, és erre megtanítja környezetét is. Szeret együtt lenni a családjával. Barátságos, segítőkész, kitűnő pedagógiai érzéke van.

 

Jól kijön minden színnel, de legharmonikusabban a saját színével és a violával.

 

Szakma: kertész, kutató, gazdálkodó, szociális munkás, tanár, óvónő, anya, titkárnő.

 

Sport: szeret síelni, úszni, táncolni, de leginkább a kutyájával kocogni.

 

Összefoglalva: A természet, az ember és az állatok szeretete. Erősen szociális érzelmű, elégedett, harmonikus, csendszerető, kiváló kommunikációs, tanítási és tanácsadási képesség, intimitás, mindent megosztani vágyó érzelmek, kiváló házigazda/ háziasszony, erős családi és baráti kötődés.

Mélyzöld - a vezető

Intelligens, energikus, nagyon jó a kommunikációs készsége. Szívesen ad másoknak tanácsot, kifejezetten tanító típus. Nehéz egy vitában felülkerekedni rajtuk, nagyon gyorsan vág az eszük. Szociális, pontosan tudja, hogy mit akar, és ki is fejezi.

 

Jól kijön a másik zölddel és a sárgákkal.

 

Szakma: bankár, vállalkozó, jogász, ingatlan- vagy tőzsdeügynök, pénzügyi tanácsadó, producer.

 

Sport: séta, gimnasztika, aerobik.

 

Összefoglalva: Gyors észjárású, célorientált, állandó tanulási kényszer, jólétre törekvő, materiális, kommunikatív, luxust és jólétet szerető, ambiciózus képesség, vezető, irányító, felelősségteljes munkavégzés, jó szervező, kiváló tervező, remek emlékezőképesség, tartós szexuális kapcsolatok.

Kék - a segítő

A legnyugodtabb és legkiegyensúlyozottabb személyiségtípus. Természetes bölcsességgel és tapasztalattal rendelkezik. Nagyon szociális, segítőkész, mely belső szükségszerűsége. Precízen, tisztán gondolkodik.

 

Jól kijön a vörössel, a sárgával, a zölddel, a violával és a levendulával 

 

Szakma: nővér, gyógyító, szociális munkás, óvónő, tanár, háziasszony.

 

Sport: nem nagyon szereti a fizikai aktivitást, ezért könnyen elhízik.

 

Összefoglalva: Erősen konzervatív, szigorú erkölcsöket hirdető, vallásos, békeszerető, gondoskodó és támogató, másokat szeretetből szolgáló, érzékeny, segítőkész, mindenkivel szemben lojális, szeretetközpontú érzelmi élet, gyengéd szexualitás.

Indigókék - a kutató

Erős vágy él benne, hogy kifejezze a spiritualitását. Nagyon érzékeny, és erős kapcsolatban áll belső énjével. Erejét a szeretetből és istenhitéből meríti. Jó érzéke van a finom energiák észleléséhez, többnyire auralátó. Hűséges, becsületes, soha nem hazudik. A szex spirituális egyesülést jelent számára.

 

Szereti a levendula, viola és fehér partnereket, de jól kijön a sárgával és a zölddel is.

 

Szakma: szociális, segítő munkák, spirituális gyógyító, tanár, művész, zenész, tervező, anya, nővér, óvónő.

 

Sport: szereti az aktív és intenzív sportokat, valamint a kocogást és a meditatív gyakorlatokat.

 

Összefoglalva: Ösztönös megérző képességű, világos gondolkodású, nyugodt, gyenge fizikumú, mély belső érzésű, szerető, kereső, külső világtól elforduló, belső ismeretekkel rendelkező, elhivatott, belső értékeket magas szinten érzékelő, kivételes művészi tehetség, szeretetközpontú érzelmi élet, másodlagos szexualitás.

Viola - a látnok

Dinamikus, karizmatikus, erőteljes személyiség. Független, akinek térre van szüksége. A külvilág számára hűvösnek tűnik, de belül szenvedélyes. Általában vezető és domináns a párkapcsolatban. Valószínűleg mélyen vallásos lelkületű. Többnyire nem erős pont az aurában, átmeneti felhők vagy lángok formájában jelenik meg. Spirituális gondolatokra utal.

 

Szereti a pirosakat, a sárgákat és a kékeket.

 

Szakma: zenész, színész, művész, spirituális tanár, pszichológus.

 

Sport: szabadban végezhető mozgások.

 

Összefoglalva: "Jövőbelátás", természetfeletti képességek, különleges kisugárzás, ösztönös megérző képesség, érzékenység, alkotásvágy, művészi hajlam, nonkonformista, lázadó, túlzott feladatvállalás, rendszertelenség, szétszórtság, újító és feltaláló, nyughatatlan, izgága, erősen szenvedélyes szexuális beállítottság.

Levendula - az álmodozó

Intuitív és kreatív gondolkodó. Többnyire érzékeny, a fizikai teste vékony csontú és törékeny. Gyakran szétszórt és feledékeny. Barátságos. Szeret csendes környezetben dolgozni. Szüksége van mély pihenésre vagy meditációra.

 

Jól kijön a sárgákkal, a zöldekkel és a fehérekkel.

 

Szakma: művész, író, színész, táncos, spirituális gyógyító, tanár, divattervező.

 

Sport: úszás, séta, kertészkedés.

 

Összefoglalva: Törékeny testalkatú, nagy képzelőerő és fantázia, misztikus hitvallású, álmodozó, gyenge koncentrálási képesség, szórakozottság, rossz memóriaképesség, művészlélek, kreativitás, gondolkodásmódja éteri, általában nem realisztikus, kiváló gyógyító és metafizikai képességek.

Fehér - a mester

Spirituális, transzcendentális, a legerősebb a kapcsolata Istennel. Erős összeköttetésben van belső énjével, spirituális és isteni energiákkal. Nagyon magas szinten vibrál, és időnként automatikusan gyógyít embereket a puszta jelenlétével. Általában óvatos más emberekkel. Ha folytonos kötelékben áll a felsőbb énjével, nem szükséges, hogy körülvegye magát emberekkel.

 

Nagyon könnyen ráhangolódik az emberekre.

 

Szakma: gyógyító, spirituális tanár, szerzetes, könyvtáros.

 

Sport: jóga, csikung, taj-csi, meditáció.

 

Összefoglalva: Jó fizikumú, transzcendens világnézetű, spirituális, gyógyító, csendes, megvilágosodott, magas szintű érzékenység a gondolatokra, érzelmekre, más dimenziók érzékelése, szoros spirituális kapcsolatok létesítése, különleges energiák kisugárzása, belső kapcsolat az univerzummal.

 

Auránk jellegzetességei, mérete, színei, vastagsága tökéletesen tükrözi érzelmi állapotunkat, gondolkodásunkat, fizikai állapotunkat, mely egyedi és megismételhetetlen, hiszen velünk együtt változik. Az auraszínünk ismerete mélyebb önismerethez vezet, felismerjük általa az energiák kölcsönhatását, áramlását auránkban és csakráinkban, következtethetünk csakráink állapotára. Kiderülhet, hogy egyes emberekkel miért könnyű, másokkal miért nehezebb kijönnünk.

 

Bíró Ica bioenergetikai elemzését Bozsó Zsuzsa végezte el 2003 nyarán, mely az alábbi eredményeket mutatta.

 

Az első képen Ica aurája szabálytalanabb formát mutat. Az aura tojásdad alakja megtört, jobb oldalán kissé horpadt, energiaszegényebb terület látható. Ez kapcsolódik azzal, hogy az alsó két csakra – gyökér és szakrális – túlműködést mutat. Az aurában bal lábtól sötétebb folt indul felfelé. Ezeknek az elváltozásoknak oka a fizikai fáradtság, ugyanis mérés előtt Ica egy erőteljes edzésterv részeként több órát futott.

 

 

A torokcsakra – fentről a harmadik – a kommunikáció színtere, viszont alulműködik. Utalhat arra, hogy talán ez egy olyan időszak Ica életében, amikor nem szívesen beszél magánéletéről, érzéseiről, gondolatairól. Az aurában a sematikus ábra bal oldalán a nyak és kar része alig látható, ez egy stresszesebb életszakaszra, terhekre utal. A fej feletti tompább, fénytelenebb sárga szín szellemi fáradtság, esetleg alvászavar nyoma lehet. Bal oldalon a ragyogó világoskék jelzi, hogy harmónia és béke érkezik az életébe. Erősen lojális, jól kommunikál és vonzza azokat, akik megértik életfelfogását. A jobb oldali kék belső bizonyosságról és egy kozmikus energiával való kapcsolatról árulkodik.

 

A zöld, szintén a jobb oldalon, nyíltszívű, barátságos természete jelez, gyengéd, gyógyító energia sugárzását, amellyel megtalálja a pozitív helyzeteket.

 

A második kép a néhány perces elmélyülés, shaolin szerzetesektől tanult csi-kung-légzés és a pozitív ráhangolódás után beállt változást mutatja.

 

Ez a kép sokkal harmonikusabb aura- és csakrarendszert tár elénk. Az aurában megjelenő világos színek, a fejnél és a lábaknál megegyező tiszta zöld egyértelmű utalás arra, hogy az életében nagy átalakulások zajlanak, személyiségfejlődés útján pozitív irányba halad.

 

A harmadik kép húszperces elvonulás, csakratisztító légzés, csakrameditáció után készült. A fotó magáért beszél. Csodálatosan fénylő aura és az azonos alakú és méretű csakrák harmonikus, kiegyensúlyozott állapotba kerültek. Az arany ragyogó, tiszta energiája hatja át az egész energiarendszert. Itt teljesedik ki a teremtővel való kapcsolat, melynek megléte az első képen is látható volt. Az aurából árad az egyensúly, a béke önmagával, szeretet az emberekkel és a mindenséggel szemben.

 

Az aura teljes mélységű látását személyesen sajnos még nem tapasztalta meg Ica, ilyen jellegű élményben még nem volt része. A témakörben több különféle vélemény, hozzáállás és meglátás létezik. A maga részéről azt a verziót és magyarázatot érzi hitelesnek, melyben logikusan, reálisan és érthetően épülnek egymásra az összefüggések.

 

Az aura színe

Sötétvörös testiség, szorgalom, erő, realista, életerős, alapos, kitartás, állóképesség
Vörös izgatott, testiség, lendületes, versenyzellemű, győztes, erős akaratú,
szexualitás, vállalkozó

Narancs

eredményes, fizikai és kreatív kifejezés, felfedező, üzleti érzék, az
élet élvezete
Sárga narancs elemző, intellektuális, aprólékos, logikus, rendszerező, tudományos
Sárga játékos, jókedvű, kényelmes, kreatív, intellektuális, szórakoztató,
kíváncsi, aktív
Zöld szociális, természetes, elégedett, harmonikus, tanító, közlékeny,
gyors felfogású
Sötét zöld gyors észjárású, célra törő, szociális, materialista, közlékeny, szervező
Kék gondoskodó, érzékeny, kedves, segítőkész, hűséges, nyugodt,
vágyakozó. törődő
Indigókék tiszta lelkű, nyugodt, mély érzésű, kedves, hűséges, magába forduló,
művészi
Ibolyakék intuitív, művészi hajlam, érzéki, elmélkedő, jövőbe látó, karizmatikus,
újító
Levendula fantáziadús, misztikus, képzelőerő, nyugodt, törékeny, érzékeny,
átszellemültség
Fehér transzcendentális, energiaátalakítás, dús fantáziájú, csendes, magasabb
tudatosság, szellemi beállítottságú
   

Az aura formája

Kerek kiegyensúlyozott, harmonikus csakraműködés
Nagy túl aktív, nagy energiájú működés
Ovális kissé kiegyensúlyozatlan csakra
Kicsi alacsony aktivitású, kis energiájú működés
Világos kiegyensúlyozott, nagy energiájú csakra pozitív tulajdonságokkal
Sötét alacsony energiaszintű, kiegyensúlyozatlan, stresszes csakraműködés
   

Bíró Ica
XIV. évfolyam 3. szám

Címkék: auraszínek, Bíró Ica, megújulás, szépségreceptek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.