Szépség

Biológiai testszobrászat

Fogyókúra az információs medicina segítségével


A szobrászok egy darab kőben képesek meglátni a lényeget, és "csak" annyi dolguk van, hogy a fölösleget lehámozzák, és máris kész a mű... A testszobrászat még egyszerűbb, hiszen a "lényeg" korábban már jelen volt, csak az idők során rárakódott a fölösleg. Gond mégis van, mégpedig éppen a lehámozással. A nők többségét erősen frusztrálja a mai divat, miszerint a csontsovány alkat a szexi, a menő. Kisebbrendűségi érzetük van egy ostoba, átmeneti irányzat miatt. A divatnak köszönhetően gyakran többet kellene lehámozni, mint amilyen valaha is volt a vizsgált hölgy normálisan.

 

Az igazság éppen az, hogy a normál alkat leggyakrabban zsírszöveti többletet is jelent. A mai fejlett mérési módszerek segítségével az egészségi szintek lépcsőkre bonthatóak, a lépcső fokai képviselik a stabil szinteket. Nem a mai ideál van a legstabilabb szinten, sőt azt sem lehet mondani, hogy egyetlen ideális zsírszövet-izom arány kapcsolható az egészség stabilitásához. Sokkal inkább igaz az, hogy az ideális súly az adott életszakaszra, életkörülményekre tekintettel határozható meg, nem lehet mindenkit egy kaptafára ráhúzni. Az információs medicina beköszöntével, módszereivel ma többen érhetnek el stabil energiaszinttel jellemezhető eredményt, mint az korábban lehetséges volt.

 

Szervezetünk hierarchikus rendben és sorrendben, teljes egységben válaszol minden őt ért hatásra, megterhelésre. A bőr nem kivétel ez alól, így sokkal szerencsésebb vennünk a fáradságot és bőrünket a teljes szervezetünk részének tekintve elkezdeni ápolni.

 

Az orientalista diagnosztika, csakúgy a reflexzóna-diagnosztika jól ismeri a belső szervek - és nemcsak a szervek, hanem a belső működési rendszerek (pl. meridiánok) - és a bőrön megfigyelhető kivetülések törvényszerűségeit.

 

Például az oly gyakori ajakherpesz és a gyomor-nyombél működési zavarai, valamint az érzelmek emésztésének nehézségei között a mai gyakorlatban nem is keresnek összefüggést, így aztán vajmi kevés eséllyel jöhetnek rá olyan megoldásokra, amihez ez a párhuzam támpontot ad.

 

A ráncok igen hamar éppen az arcon jelennek meg. Ausztriában, 20 évvel ezelőtt, egy orvos-természetgyógyász képzésen magam is meglepődtem, amikor a has megemelésével bemutatták, hogy egyes ráncok pusztán emiatt képesek eltűnni. Az illető személynek javult a nyaki mozgásszabadsága is, így a közérzete, önbizalma egy szempillantás alatt helyreállt. Innentől számítva nagyobb kedve volt mindahhoz a fáradságos kúrához, amivel visszanyerhette kölcsönbe kapott stabilitását. Képzeljék csak el, hogy mennyivel eredményesebb lehetne a plasztikai sebészet is, ha az előkészítő szakaszban az alább részletezett méregtelenítő kúrát alkalmaznák...

 

Ésszerű és (legalább fél évszázada) bevált módszer a külső kezeléseket kombinálni az úgynevezett belső kozmetikumokkal. Belső kozmetikum alatt elsősorban a méregtelenítő módszereket értjük. Nem egyfajta szerről van szó, hanem olyan módszerekről, melyek összhatása révén a szervezetünk képes áthangolódni a belső energiaprogramra, ami felerősíti a kiválasztást is. Ezáltal, egy átmenetei rosszabbodást követően, szemlátomást javulás jön létre a bőr állapotában.

 

Az egyik leginkább bevált módszer a Mayr-kúra, amely - személyre szóló programterv és felügyelet mellett - otthon is kivitelezhető. Három intenzitási foka létezik. Az első, a legintenzívebb szakasz gyakorlatilag léböjtkúrának felel meg még akkor is, ha 1-1 pohár tejet és pár szelet előre fonnyasztott zsemlét szabad fogyasztani. Ehhez a szakaszhoz hashajtás és beöntés is tartozik, és adott esetben forró fürdőt követően az egésztest-borítás elnevezésű harmonizáló módszer.

 

A kúra során gyakorlatilag újra meg kell tanulnunk rágni, illetve el kell sajátítani azt a tudást, hogy maga az üres gyomor érzete nem egyenlő az éhségérzettel. A rágás meghatározóan fontos. Aki megszokja, hogy minden falatot legalább harmincszor megrágjon, annak sokkal nagyobb a mozgástere, többet megengedhet magának olyan ételekből is, ami elvileg nem előnyös. A rágás segítségével helyreállítható az emésztés természetes reflexláncolata. Ez a legfőbb záloga a teljes értékű emésztésnek.

 

A kúra fokozza a kiválasztást, a kivezető módszerek pedig segítenek tehermentesíteni a szervezetet.

Az első szakasz legfeljebb 3 hétig tart.

 

A második intenzitási fokon még marad az alapkúra, de lényegesen többet lehet enni, természetesen kizárólag előre meghatározott ételeket. Ez a szakasz 3-6 hétig tart általában.

 

A harmadik szakaszhoz már könnyű, kímélő étrend tartozik, és a kivezető módszerekre már nincs szükség. Akár fél évig lehet tartani ezt a változatos étrendet, ha valaki komolyabb egészségi, illetve súlyproblémával küzd.

 

 

A sokszor kitágult belek nem képesek olyan emésztésre, amivel az egészség fenntartható, és a regenerálódásra sem képesek önmaguktól
 

Mindhárom időszak alatt ajánlott részt venni úgynevezett hasi kezelésen. Ezt a klasszikus formában maga az orvos végzi. Ez egy speciális masszázs, amivel a belek "visszarendezhetőek" eredeti pozíciójukba. Ahogy tanítják: "beszélgetés a belekkel". A cél helyreállítani a belek normál tágasságát. A sokszor kitágult belek nem képesek olyan emésztésre, amivel az egészség fenntartható, és a regenerálódásra sem képesek önmaguktól. Így aztán felerősödik az önmérgeződés, azaz magukban a belekben keletkeznek káros anyagok, amik kényszerűen fel is szívódnak. Normál bélkörfogat mellett ez a folyamat többnyire el sem indul. Az önmérgeződés tünetei a bőrön is megjelennek. Ezek a tünetek a bőr helyi kezelésével nem szüntethetők meg.

 

A hasi kezelés a kúrán részt vevő számára nagyon kellemes, lazító dolog, és mivel gondosságot, sok tapasztalatot igényel, egyszerre csak kevés ember vehet részt ilyen kúrán.

 

A kúrát a legmodernebb állapotfelmérő módszerekkel kísérjük figyelemmel, és a hasi kezelést egy mágneses indukciós berendezéssel végezzük. Ez a módszer a narancsbőr ellen is bevethető.

 

Alapfelmérést követően a fogyni, regenerálódni kívánó személlyel tervet készítünk, melyben a kúra szakaszait előre meghatározzuk. Azért szükséges ezt előre megtervezni, mert így kisebb akaraterő elegendő ahhoz, hogy végig lehessen a kúrát csinálni.

 

Nemcsak a Mayr-kúra választható, több olyan eljárás létezik, ami nagyon jól megvalósítható otthoni körülmények között is. Az otthoni körülmények rendszerint a legnehezebb erőpróbát jelentik: csábító hűtőszekrény, éléskamra, megrögzött szokások, családtagok nehezítő kritikája. Sokszor lassabb tempót kell diktálni, de a nehézségek dacára sikeresen végrehajtott kúra révén a legtartósabb eredmények érhetők el. A belek tónusának helyreállításához használt mágneses indukciós berendezéshez bérletet adunk, amit természetesen kellő gyakorisággal kell használni.

 

Meghatározzuk a nyomon követő mérések idejét, ami erősen függ attól, hogy mekkora súlyfelesleget kíván leadni valaki, vagy van-e bármilyen betegsége, amit figyelembe kell venni a kúra során. Az eredményeket saját, jelszóval védett internetes portálon gyűjtjük, amit menet közben meg lehet nézni, az előzményeket is elő lehet venni. Az otthoni kúravégzést elősegítendő, a napirendet folyamatosan nyomon lehet követni az interneten is, a gyakorlatok teljesítését gyorsan és egyszerűen rögzíteni lehet. Kevesebb önuralmat igényel ez a megoldás. Sokan, kényszerből, a munkájuk mellett szeretnék választani a regenerációnak ezt a módját, és az internet segítségével ma már ez sem lehetetlen.

 

A kúra alkalom a tanulásra is. Megismerhetjük szervezetünk reakcióit, hangulatunk ingadozásait, egyes zavaró tünetek megjelenésének és eltűnésének dinamikáját. Mindebből okulhatunk rövid távon, a kúra során, de hosszú távra is tervezhetünk, hiszen a kúra ismételhető. Csak annak lesz kedve a kúrát megismételni, aki főként jó élményeket gyűjt össze.

 

A sikertelen divatos kúrák miatt egyre többen szorulnak vigasztalásra. Számukra kidolgoztunk egy mentőprogramot. Ez hasonlít a fent bemutatott rendszerre, azonban negyedévenként csak egy intenzív hónap van. Ez a tanulás, a kúra időszaka. Ezt követi két hónap, amikor szabad hibázni, túlozni, felejteni, de szabad folytatni is a kúrát.

 

A rákövetkező egy hónapban, a "kárfelmérés" után újabb kúra és tanulás következik, majd ismét lazul a fegyelem, és két szabad hónap teszi próbára a bátor "harcost". Ugyanez még kétszer ismétlődik, aminek során a szervezetünk teljes éves ciklusa megismerhető, kiismerhető.

 

Ennek a módszernek a szépsége, hogy nincs szigor, csak megújuló éberség. Nem lehet hibázni, mert nincs kitűzött eredmény. "Pusztán" annyi a feladat, hogy végig kell csinálni, előre egy évet kell vállalni. Van, akinek ez a nehezebb, és helyette inkább elvállal néhány igazán intenzív hónapot, amivel be is fejeződik a kúrája.

 

Az igazság a méregtelenítő kúrákkal kapcsolatban mégis az, amit évszázadok óta ismer a világ, hogy aki elkezdi, annak minden évben kedve lesz elővenni, ahogyan ezt régen a böjtökkel tették. (x)

 

(www.cyberdoctor.hu)

Dr. Karácsony Ferenc
XVI. évfolyam 2. szám

Címkék: fogyókúra, holisztikus gyógymódok, információs medicina

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.