Szépség

Energikus tavaszvárás

Szabaduljunk meg a salak- és ballasztanyagoktól

Erőtlen? Kedvetlen? Már nem sokáig. Az alábbi szépségápolási tippek segítenek Önnek a szervezet salaktalanításában és új energiákat is nyer.

 

Első lépésként takarítson ki magából minden felesleges anyagot, méregtelenítsen. Fontos, hogy sok folyadékot igyon - legjobb, ha naponta 2-3 liter ásványvizet fogyaszt. Ezenkívül végezzen légzőgyakorlatokat, ujj-jógát. Egyes speciális termékek fogyasztása is támogatja a méregtelenítés folyamatát. Szánjon rá erre a procedúrára körülbelül két hetet. Ezután teste kész lesz új energiák felvételére. Az alábbi programajánlatból válassza ki azokat, amelyeket napi elfoglaltsága mellett is meg tud valósítani.


 

Dobszóló a zuhany alatt

A zuhany alatt dőljön egy kicsit előre. Helyezze mindkét kezét a háta mögé és doboljon lágyan, lazán ökölbe szorított kézzel mindkét oldalon a bordái alatt, kb. 30 másodpercig. Ez a fajta masszázs stimulálja a vesefunkciót. Szintén ajánlatos az ún. test-peeling a Holt-tengerből vett iszappal, amely ösztönzi az anyagcserét és így a salaktalanítás folyamatát is. Ezenkívül eltávolítja az elhalt bőrpikkelyeket, magát a bőrt pedig selymessé teszi.

 

Segítség a bőrnek

Speciális hatóanyagok kitűnő segítséget nyújtanak abban, hogy arcbőre szép, csillogó legyen. A Q-10 koenzim aktiválja a bőr anyagcseréjét, valamint a méregtelenítését. A bőr jobban lélegzik, frissebbé válik. Az alginin tisztító anyag, amely a barna algából nyerhető. Olyan a tisztátlan bőrön, mint egy mindent felszívó szivacs. Szintén kitűnő eredményeket értek el a detoxil nevű hatóanyag alkalmazásával. Ez a búzacsírából nyert kivonat méregtelenítő hatóanyagokat juttat a bőrbe, amelynek így nő a védekező képessége. A krém bedörzsölése nem vesz sok időt igénybe, viszont a hatás nem látható azonnal, tehát türelemre van szükség.

 

Víztelenítés belülről

Itt is a természet mutat példát: A nyírfa tavasszal naponta 70 liter vizet szállít a gyökereiből egészen a levelekig. Van már olyan készítmény, ami friss nyírfalevél-kivonatot tartalmaz. Elősegíti az anyagcsere folyamán képződött lerakódások feloldását és kiürítését a szervezetből. Az ivókúra három hétig tart, naponta kétszer keverjen 1 evőkanál nyírfalevél-kivonatot vízbe vagy teába. 

 

Engedje el a feszültséget!

Álljon egyenesen és húzza ki magát, lábait helyezze enyhén terpeszbe, térdeit ne feszítse meg. Emelje mindkét karját széles mozdulattal a feje fölé, s közben lélegezzen mélyet az orrán keresztül. A kézfejét lógassa lazán előre. Majd hirtelen, gyors mozdulattal "zuhantassa le" felsőtestét előre, karjaival nyúljon át a lábai között. Közben lélegezzen ki hangosan szájon keresztül, és mondja: "Húúúúúú". Gondoljon arra, mintha ezáltal kitaszítaná magából a haragot.

 

Gőzfürdő tisztátlanság ellen

Vegyen tisztító hatású arcgőzfürdőt. Tegyen 1-1 evőkanál szárított kamillavirágot és borsmentalevelet egy tálba, majd öntsön rá forralt vizet. Hajoljon a tál fölé, fejét takarja le törülközővel és kb. 15-20 percen keresztül engedje, hogy a gőz jól átjárja az arcbőrét. A kamilla nyugtatóan hat és csillapítja a gyulladásokat. A borsmenta cserzőanyagokat tartalmaz, fertőtlenít és összehúzza a pórusokat. A fürdő után törölgesse le arcbőrét, majd kenje be megfelelő ápolókrémmel.

 

A salakanyagok eltávolítása fürdővel

Először is masszírozza bőrét körkörösen egy kefével vagy fürdőkesztyűvel. Ez segíti a véráramlást és megnyitja a pórusokat. Aztán irány a fürdőkád! Borostyán-, hólyagosmoszat- és seprőzanót-kivonatok segítik a testet a felesleges vízfelhalmozódás kiürítésében. Másik módszerrel a termálsóból nyert sókristályok fokozzák a véráramlást. Az illó borókaolaj víztelenít és csökkenti a cellulitiszt. A tengeri só értékes ásványi anyagokat tartalmaz, amelyeknek víztelenítő, szövetfeszesítő hatásuk van.

 

 

A piros szín erőt ad

Méghogy szürke egér - valljon inkább színt! Ugyanis a piros nem csupán a szerelem, hanem egyben az energia színe is. Piros cipőben vagy harisnyában kevésbé fázunk, mint például kékben. A vérnyomás emelkedik, az anyagcsere fokozódik. A piros szín ezenkívül erősíti az öntudatot, az önérvényesítő képességet. A piros fürdőszobai kellékek pedig elűzik a reggeli rossz hangulatot. De ne vigye túlzásba: a túl sok vörös agresszívvé is tehet.

 

Szívcsakra - energiamasszázs

A csakrák a test energiaközpontjai. Így stimulálhatja szívcsakráját: feküdjön a talajra. Bal kezét helyezze mellkasa közepére a szív magasságában, ujjai mutassanak jobbra. Jobb kezét helyezze a bal kezére. Lazuljon el és lélegezzen. Fokozatosan vegyen egyre mélyebb levegőt, közben gondoljon arra, hogy belélegzéskor életenergiát vesz fel. Kilélegzéskor engedje ezt az energiát a szívcentrumba. Úgy képzelje el, mintha ez az energia pl. zöld sugár lenne. A levegővételt hétszer ismételje meg, majd maradjon fekve egészen ellazult állapotban. E gyakorlatot naponta egyszer végezze el.

 

 

Fáradt bőr elleni maszk

Keverjen össze 3 evőkanál sovány túrót 2 evőkanál tejjel és egy kevés búzacsíraolajjal. Vigye fel a maszkot az arcára, de ügyeljen arra, hogy a szembe ne kerüljön. Fél óráig hagyja fenn a maszkot, majd öblítse le arcát meleg vízzel. A túró és a tej nedvességet kölcsönöz arcbőrének. A bennük lévő tejfehérje erősíti a bőr védőrétegét, fokozza a sejtek regenerálódását. A búzacsíraolaj rengeteg E-vitamint tartalmaz, amely megelőzi a bőr öregedését. A mandarinkivonat komplett energia a bőrnek. Finom, friss az illata, sok benne a C-vitamin, amely segíti a véráramlást és feszessé teszi a bőrt.

 

 

A víz energiát ad

Egy fürdő csodát tehet. A mentából, rozmaringból, mandulafenyőből készített illóolajos fürdők a testet-lelket egyaránt élénkítik. Érdemes még néhány percig elmerülni abban a napraforgósárga vízben, amely egzotikus kókusz- és grépfrútolajat tartalmaz. Ez aztán meghozza az életkedvet!

 

Új energia az illatok segítségével: a citromból, kakukkfűből és keserű narancsból nyert illóolajok frissítően hatnak agyműködésünkre is. A ginzenggyökér- és kosborkivonatok a bőrt teszik elevenné. De a természetes olajokból készített fenyő-, lucfenyő-, grépfrútillatú légfrissítő spray-k is növelik aktivitásunkat.

 

Kétféle hatás egy csészében: a gyömbér elősegíti az anyagcserét, könnyíti az emésztést, rá adásul még jól fel is melegíti testét. Vágjon fel apróra 1-2 centiméter gyömbérgyökeret, és forralja fel egy liter vízben. Aztán lassan kortyolgatva igya meg.

 

Oxigén nélkül semmi sem lehetséges. Tehát irány a friss levegő – méghozzá minél gyakrabban! Végezzen mély hasi légzést. Minden légvétel energiával látja el sejtjeit. Közben képzelje el, hogy sugárzó, fehér fény járja át egész testét. Hamarosan erősebbnek, kipihentebbnek érzi majd magát.

- zsolt -
XV. évfolyam 4. szám

Címkék: méregtelenítés, salaktalanítás, szépségápolás, tavaszi fáradtság

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.