Szépség

Gyakorlatok a fényenergia befogadására

    Ajánlott cikkeink a témában:


 

Betegek és nyomorékok jöttek, kérvén őt: Mester, gyógyíts meg minket, hogy mi is erőteljesek lehessünk, és ne kelljen tovább elviselnünk nyomorúságunkat. Ő pedig válaszolt: Böjtöljetek és buzgón imádkozzatok, keresvén az élő Isten erejét gyógyulásotokhoz!

 

Valóban ilyen egyszerű lenne? Igaz, a böjt nem könnyű. Különösen, ha beteg az ember. Az egészséges test engedelmeskedik, a beteg parancsol. A böjtről azt tartják, hogy az a fizikai test meditációja. Semmiképpen nem annak büntetése. Valamint a test csendje a böjt. Kissé szélesítve a kört, a böjt a test, a szellem és a lélek harmóniája. A lélek csendje viszont az ima és a meditáció.

 

A kapcsolatrendszer: a fizikai test engedelmes szolgája a tudatnak, az pedig a léleknek. A test a lélek temploma, a lélek pedig isten - a bennünk lakó istenség - hajléka.

 

Mi következik ebből? A fizikai test anyagi, materiális karbantartása tiszta gondolatokat indukál. Az ima és a meditáció párbeszéd Istennel. Amikor imádkozunk, mi szólunk Istenhez. Amikor meditálunk, Isten szavára várunk. Az ima kérés vagy köszönet és hálaadás. A meditáció nyitás. Az ima kérdés, a meditáció válasz.

 

A böjt a test megváltása, az újjászületést megelőző vajúdás. Az ima az újszülött világra segítése. A meditáció már pillantás a jövőbe, kiterjedés az univerzumba.

 

A fizikai test mindent megvalósít, amit a tudat, a mentális test elfogad és kellő erővel rögzít. Éppen ezért test, szellem és lélek harmonizációját tovább erősíthetjük, segíthetjük a fényenergia befogadásával. Az ehhez szükséges gyakorlatok alapelvei: a szóbeli megerősítés, programozás, a VERBÁLIS SZUGGESZTIÓ, az ÖNSZUGGESZTIÓ az alapvető eszköz. Az energetizáló folyamatok beindítás utáni továbbvezetése szükséges. Általában a legapróbb részletekig színes IMAGINÁCIÓVAL, képi megfogalmazással. Szükség van a fizikai test reakciójának ellenőrzésére az ÉRZÉKI TEST segítségével, az ÉRZÉKSZERVEK útján. Az érzékszervi kontrollgyakorlatok - amikor ellenőrizzük a tudatprogramok megvalósulását - elvezetnek bennünket az ún. 6. érzékszerv, a BELSŐ INTUÍCIÓ képességének kifejlődéséhez és tökéletesedéséhez.

 

A gyakorlatokat végezhetjük a szabadban, de a szobában is. A legjobb, ha láthatjuk a napot, közvetlen kapcsolatban vagyunk a tiszta levegővel és figyelmünket - különösen kezdetben - nem vonja el a környezet változása.

 

Helyezkedjünk el egy egyszerűbb – számunkra könnyen felvehető és koncentrációnkat hosszabb ideig sem zavaró - jógaülésmódban, a felkelő nap felé fordulva.

 

1. A Kelő napba nézés (Trataka krija)

A felkelő nap fénye még nem olyan erős, hogy kárt tehetne látóideg-végződésünkben. Ebben a stádiumban nyugodtan belenézhetünk a napba, és a fényenergiát a látóidegen keresztül bevezethetjük a látóközpontba, a köztiagyba (hipotalamusz, ahol néhány agyfüggelékhormon szintetizálódik, és azok a hormonok is, melyek az agyfüggelékben tárolódva kioldóhormonokként - relézing RH hormonok - az agyfüggelék hormonkibocsátását szabályozzák). A gyakorlat szóbeli vezetéssel folyik.

 

Látom, ahogy lassan megjelenik a napgömb felső pereme a látóhatár széle felett. Aranyos és vörös fény árad szét az ég alján, és lágyan ömölve könnyedén terjed egyre nagyobb területre. Látom, ahogy egyre hízva, terjedve gyűri maga alá a hajnal bizonytalan fényeit. Látom, amint sötétebb és világosabb vörös-arany energiazuhatagok örvénylenek benne. Fényrezgésének kvantumai fizikai testem rezgésamplitúdóinak testvérei, és ölelésre jönnek tekintetembe. Befogadom, magamba ölelem őket. Érzem, ahogy a homlokom mögött a földöntúli üzenet bejut a látóközponton át a köztiagyba.

 

Átélem, megtapasztalom az életadó energia megduzzadását, átlényegülését a hormonális vezérlőközpontban. Érzem, ahogy az energia sűrűsödni kezd közvetlenül a bőröm alatt, az ujjaim végein és előbb tétován, majd határozottabban megindul a nagyobb energiacsatornák felé. Mindezt átélem azáltal, hogy légzésem mélyül, érzem, hogy az energiafolyamba egyre több oxigént kell juttatnom. Koncentrálok erre az érzésre, tudatosan mélyítem légzésemet, érzem izmaim feszülését, átélem az energiák felszabadulásának érzetét az izomsejtekben.

 

Képalkotás, imagináció: egy fénylő híd köti össze agyfüggelékemet a gerinc két oldalán mindkét mellékvesémmel. A mellékvesék vörösen felizzanak, kitágulnak és narancsszínű folyadék alakjában - a bélcsakra színe (szvádhisthána csakra) - kéreg- és velőhormonok spriccelnek be a hasi aortába. A kéreghormonok, a kortikoidok enyhe stresszállapotot, feldobottságérzetet idéznek elő, ezt elmélyíti a velőhormon- adrenalin, mely érszűkítő hatásánál fogva emeli a vérnyomást, az agy, a működő izomzat és szívizomzat vérellátását javítja, a hasi ereket szűkíti. Figyelő várakozásérzet terjed szét az energiacsatornák mentén és tudatosul a "figyelő" agykéregben finomítva, átdolgozva az idegvezetékekben, az idegdúcokban (ganglionok) és az érzékszervekben.

 

Érzem és átélem az egész testemben a feldobottság, az akciókészség fokozódásának, a tudat nyitottságának érzetét. Érzem és átélem a fizikai testem határainak kiterjedését, érzem az erőt, mely szinte szétfeszíti fizikai testem hatarait. Átélem a nemi szféra tónusfokozódását. Belső látásommal kísérem annak a fénylő hídnak az ívét, mely az agy közepéből kiindulva, a nemi mirigyekhez vezetve azokat vörös izzásig felhevíti, majd ez a vörös izzás átterjed az egész hasra, és szétterülve teljesen betölti a hasüreget. Érzem az alhasi szervek egyre fokozódó felmelegedését, a külső nemi szervek tónusfokozódását, növekvő bővérűségét, a szexuális vágy felébredését és felerősödését. Ha ezt túlzottan erősnek érzem, hagyom, hogy a fényenergia, mint az enyhe, frissítő szellő körülölelje testemet. Látom, ahogy a fény palástjaba burkol. Kinyitom bőröm pórusait, és hagyom, hogy testembe hatoljon és a legtávolabbi sejtjeimbe is eljusson.

 

 

2. A fény és kozmikus energiák befogadása a tüdőn át, lélegzéssel

A fény fotonjai mint felzaklatott méhraj rohannak felém, és ha mentálisan felkészületlen vagyok, kikerülnek és tovatűnnek. A tüdőm fénycsapda, segítségével befogom a fény fotonjait, és úgy látom őket, mint száguldó energiakvantum-részecskéket, melyeket végül is vörösvértestecskéim hemoglobinjában fogok fel. Saját rezgéstartományom szintjére transzformálom és összegyűjtve tárolom, akkumulálom ezekben a száguldó ÁLLATI KLOROFILLOKBAN. A fényenergia-fotonokat a hemoglobin átadja a sejtek mitokondriumainak, parányi atomerőműveinek, és az felhasználódik a sejtszervek működéséhez.

 

Légzésem közben egyenletes, nyugodt ingalégzés, melynek mélységét és szaporaságát semmiképpen sem befolyásolom. Tudatom a fény útját, a fényenergia terjedésének érzetét az érzéki test és az érzékszervek felügyelete mellett az érzékszervi BENYOMÁSOK VÁLTOZÁSÁT tudatosítja.

 

Amikor a napkorong már a horizont fölé emelkedik, a közvetlen napba nézést közvetettre kell váltani. Ez lehet a vízfelületről visszatükröződő nap fényhídja, vagy a félig lezárt szemhéjak mögüli fényabszorpció, fénybefogadás.

 

A gyakorlatot passzív befele figyeléssel, INTUITÍV KONTEMPLÁLÁSSAL ZÁROM LE. Ez a tudat tudatalatti átjáró különböző szintű megnyílásához vezethet. Ez a megnyílás a mentális és főképpen a spirituális test fejlettségétől, felkészültségétől függ. Ezek a fényenergiával történő ÖNBEAVATÁSOK vagy csakranyitások valójában a tudatalatti ismeretanyagának a spirituális fejlettség szintjének megfelelő feltárásai, és megismerésük mindig csak olyan szinten történik, ameddig nem zavarhatják meg az egyén mentális tudatállapotát.

 

Ezekkel a gyakorlatokkal nemcsak a fényenergia tudatos befogadását és felhasználását, a szilárd táplálékok mennyiségének csökkentését tanuljuk meg, hanem belépünk a jóga egy magasabb szintjére, melyet úgy hívunk, hogy RADZSA JÓGA, KIRÁLYI JÓGA.

Dr. Pőcze Tibor
XII. évfolyam 3. szám

Címkék: fényenergia, gyakorlatok

    Ajánlott cikkeink a témában:

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.