Szépség

Gyógyítás kristályokkal 1. rész

Kristálygyógyászat

A kristályokat több ezer éve használják díszítésre, a test ékesítésére, gyógyításra, védelem biztosítására, illetve varázslások és vallási szertartások alkalmával. A természet világában a kristályok a fizikai anyag legszervezettebb és legszilárdabb példái, s mint ilyenek az antrópia (rendezetlenség) lehető legalacsonyabb fokát képviselik.


 

Minden kristályszerkezet atomok matematikai pontosságú és szabályos háromdimenziós elrendeződéséből áll össze. Ez a szerkezet az úgynevezett kristályrács, amely magas fokú szilárdságot kölcsönöz az anyagnak, s a kristály színe, keménysége, fizikai, geometriai és energetikai tulajdonságai is e felépítésnek köszönhetők. A drágakövek és kristályok az állandó, tartós energia intelligens mezőit hozzák létre, s ezek segítségével képesek elképesztő mértékben elnyelni, visszaverni és kisugározni a fényt, s egyben növelni az éltető életenergia áramlását az ember fizikai és finomtesteiben. Amennyiben ezt az állandó energiát vagy kristályrezonanciát rendezett módon a hibásan működő energiarendszerekre irányítjuk, teljes egészében helyreállíthatjuk a rendszer állandóságát és egyensúlyát: a rossz közérzet megszűnik, a test újraszervezi magát, s összhangba kerül.

 

Mindenkinek a megfelelő kristályt

Első látásra azért is tűnhet nehéz feladatnak a megfelelő kristály kiválasztása, mert olyan sokféléből lehet választani. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy minden kristály egy bizonyos rezonanciával rendelkezik és meghatározott tulajdonságokkal bír, könyvekből kikereshetjük, hogy adott körülmények között melyik kő használata a legjobb.

 

Azt is megnézhetjük, melyik kristály vonz bennünket a leginkább. Ösztöneinket követve, a megérzésünkre hagyatkozva egyre jobban megbízunk majd választásunkban. Ezt ingázással vagy kineziológiával is visszaigazolhatjuk, vagy egyszerűen csak elhúzzuk kezünket a kristály fölött, s megfigyeljük: érzünk-e energetikai kapcsolatot. Ha erőteljes energetikai kapcsolat alakul ki köztünk és a kristály között, "elektromos" töltést vagy bizsergést érezhetünk a bőrünkön, a kezünkben, az ujjainkban; lüktetés, rándulás jelentkezhet az ujjban vagy a kézben; meleg- vagy hidegérzet, hőérzet vagy hőhullám járhatja át egész testünket, s érezhetjük azt is, hogy a kristály energiamezeje teljesen körbeveszi testünket.

 

  

                     Hegyikristály        Smaradg     Kék zafír   Sárga zafír      Türkiz  

 

Ha még mindig nem tudunk dönteni, akkor tegyük le voksunkat a hegyikristály, a "mestergyógyító" mellett.

 

Hegyikristály

A hegyikristályt "mestergyógyítóként" vagy "mindent gyógyítóként" ismerik, mert a látható fehér fény - széles körű gyógyító energia, amely minden szinten megszünteti a rossz közérzetet - teljes spektrumát tartalmazza. A hegyikristály állandósítja, összpontosítja és felerősíti az éltető életenergiát, s ez erősíti a természetes gyógyerőt és gyógyító képességet, valamint a személyes fejlődést és a szellemi felemelkedést is serkenti.

 

A hegyikristály rezonanciája gyorsan eljut az újraszervezést igénylő területre. Ez az energia önszabályozó tulajdonsággal bír, aminek következtében a finomtestekhez tapadó negatív kiáramlások vagy miazmák optimális mennyiségben szabadulhatnak fel.

 

A hegyikristályok a fizikai testben lévő folyékony kristályokkal, a sejtalkotókkal, például a sejtben található sókkal, a nyirokedényekkel, a zsírszövetekkel, a vörös- és fehérvértestekkel, valamint a tobozmiriggyel rezonálnak.

 

A finomenergia szintjén a hegyikristály a tiszta energia rezgéshullámait hozza létre, ami a meridiánrendszer és a csakra energiaáramlását serkentve, az aurát a pangó energiától megtisztítva, javítja az egészségi állapotot és fiatalítja a testet.

 

A hegyikristállyal általában összegyűjtik, felerősítik, majd egy bizonyos helyre irányítják a szellemi energiát, terelik az életerőt, ekképpen oldják a feszültséget, s megakadályozzák az energia kimerülését. Ehhez a módszerhez elsősorban egycsúcsú vagy csiszolt oldallapú hegyikristály pálcát használnak, erre azonban a kvarccsalád más tagjai (mint például az ametiszt, rutilkvarc, füstkvarc, citrin vagy a rózsakvarc) is alkalmasak lehetnek.

 

Meditáció közben a hegyikristály serkenti a kiegyensúlyozott, összpontosított agytevékenységet, ami békét és ellazulást eredményez. 

 

     

                            Jádekő              Borostyán              Rubin            Akvamarin

 

A hegyikristály programozása

Általában csak a hegyikristályok módosíthatók, vagyis "programozhatók", mert a többi kristály már eleve magában hordozza saját egyedi rezgését vagy természetes jellegzetességét. 

 

A hegyikristály beprogramozásához semmi mást nem kell tennünk, mint harmadik szemünkhöz (a két fizikai szem között és kissé fölöttük) tartani a kristályt, s arra a célra összpontosítani, amire a kristályt használni szeretnénk. Miközben a kristályt ezzel az energiával töltjük, végig maradjunk jó hangulatban.

 

A programozás célját akár hangosan is kiejthetjük, például a következőképpen: "Arra programozom ezt a kristályt, hogy gyógyítson", vagy hogy szeretetet, bőséget hozzon, meditációt, álomfejtést vagy bármi mást segítsen.

 

Drágakővizek

A drágakővizek lehetővé teszik, hogy a kristályok finom rezgései kapcsolatba kerüljenek a test finomenergia-mezőivel és így létrejöhessen a kristálygyógyítás jelensége. A testtel összhangban működnek, önszabályozók, természetesek, s nem többek tiszta, energetizált víznél. Bárki, bármely korosztály alkalmazhatja őket, hagyományos és kiegészítő gyógymódokkal és kezelésekkel együtt, s még a háziállatok, virágok, fák és növények is hasznosíthatják gyógyító hatásukat.

 

Elkészítésük: Amikor a napenergia (természetes napfény) aktivizálja őket, a kristályok rezgésminőségüket azonnal átadják a víznek. A tisztátalanságoktól mentes, desztillált víz még nem rendelkezik semmiféle energetikai vonással, ezért kitűnő hordozóanyag, de forrásvizet, ásványvizet is használhatunk erre a célra. Szükségünk lesz a kiválasztott természetes vagy csiszolt király(ok)ra, desztillált vízre, tiszta üveg- vagy kvarctálra, alkoholra (a pálinka megfelelő), nagy sárgásbarna üvegre (a sárgásbarna üveg megvédi a drágakővizet a fénytől), sárgásbarna csepegtető üvegre a méréshez.

Ezután:

• Tisztítsuk meg a kristályt, és a többi eszközt is fertőtlenítsük. Tegyük a kristályt egy tál desztillált vízbe.

• Egy felhőtlen napon rakjuk ki a tálat a kora reggeli napfényre. Hagyjuk ott 2-3 órán át, hogy a kristályok finomenergiája beleivódjon a vízbe. Mindig vegyük be a tálat dél beállta előtt, mert ekkortól gyengül a Nap energiája

• Mérjük le az elkészített drágakővíz mennyiségét, öntsük bele az üvegbe és töltsünk hozzá kétszer annyi alkoholt.

• A drágakővíz-tároló üvegből öntsünk hétcseppnyit a csepegtetőbe, s töltsük fel egyharmad rész alkohollal, s kétharmad rész desztillált vízzel. Ha úgy tetszik, használhatunk csak vizet is, ebben az esetben azonban tartsuk a csepegtető üveget hűtőszekrényben, és hét napon belül fogyasszuk el a tartalmát.

• Lássuk el az üvegcséket címkével, melyen mindig szerepeljen a kristály(ok) neve, az előállítás dátuma, és az se maradjon le, hogy milyen gyakran és hány cseppet kell bevenni. 

 

A tartályos módszer

Ezt az eljárást általában akkor alkalmazzuk, amikor olyan kristályból szeretnénk drágakővizet készíteni, amelyiket nem szabad vízbe helyezni, vagy feloldva mérgező lenne.

 

A drágakővíz elkészítéséhez szükségünk lesz a kiválasztott természetes vagy csiszolt kristály( ok)ra, kisméretű üvegre, tiszta üveg- vagy kvarckristálytálra, desztillált vízre, alkoholra (a pálinka megfelelő), nagy sárgásbarna tároló üvegre az alapesszencia tárolásához, sárgásbarna színű cseppentő üvegcsére a kiméréshez.

Ezután a kristály(okat) tegyük egy apró üvegtálba, majd egy nagyobb, vízzel teli tálba. A víz ekképpen nem érintheti a kristály(oka)t, de a finomenergia-rezgés át tud hatolni az üvegen. Majd ugyanazokat a lépéseket kövessük, mint az előbb, a drágakővíz elkészítési receptjénél.

 

 

Kristálygyógyítás megfázás és influenza esetén

Mivel több mint 200-féle, megfázást okozó légzőszervi vírust ismerünk, ezért igazán nem meglepő, hogy olyan gyakran válunk e betegség áldozatául. A megfázással járó tüneteket - orrfolyás, köhögés, szipogás, orrdugulás, fájó torok és fáradtság - igazából nem maga a vírus okozza, ez testünknek a megjelenő fertőzésre adott válasza. A megfázások különben mintegy 7-10 nap alatt maguktól is megszűnnek.

 

Az influenza ugyancsak légzőszervi vírusok hatására alakul ki. E betegség tünetei között megtaláljuk a hidegrázást, a lázat, a fejfájást, a torok- és izomfájdalmat. Megfázás vagy influenza esetén pihenjünk sokat, igyunk rengeteg folyadékot, mert ekképpen hidratáljuk a szervezetet és lehetővé tesszük a lerakódott váladékok eltávozását.

 

Mivel a légzőszervi vírusok roppant gyorsan mutálódnak, időről időre a megfázás és influenza újabb változatai ütik fel fejüket, a betegségre való hajlamunk pedig változatlanul megmarad. A megfázással és influenzával szembeni védekezőképességünket egészséges étrenddel, megfelelő mennyiségű pihenéssel és napi testmozgással szerezhetjük meg. Mivel a túl sok feszültség legyengíti az immunrendszert, már az is segíthet megelőzni a bajt, ha a lehető legkisebb mértékűre csökkentjük az érzelmi feszültséget.

 

A megfázásokra és influenzára való hajlamunkat az akva aura kristályból készült drágakővíz napi fogyasztásával csökkenthetjük, s ráadásul e szerrel még az immunrendszerünket is erősítjük.

 

Az akva aura kristály a tiszta arany és a hegyikristály atomjai között kialakuló kötések révén keletkezik. Ez az alkímiai kristály védekezőrendszerünk egyik nagyon fontos tagját, a szervezetünket baktériumoktól, vírusoktól és hasonló kórokozóktól megóvó fehérvérsejteket előállító csecsemőmirigyet erősíti.

 

Ezek a nagy energiájú kövek a "mestergyógyító" hegyikristály kiváló kinövései, amelyek a testet kiegyensúlyozó gyógyító energia széles skáláját tartalmazzák.

 

Légzési nehézségek esetén

A túléléshez testünk minden egyes szervének állandó oxigén-utánpótlásra van szüksége. A szükséges oxigén biztosításának feladata a légzőrendszerre hárul, tehát bármi, ami a légzést befolyásolja, hatással van testünk egészére is.

 

A légzés önműködő folyamatát az agyalapnál elhelyezkedő légzőközpont irányítja, ez "súg" a rekeszizomnak, hogy pihenő állapotban percenként mintegy 12-20 alkalommal húzódjon össze. A rekeszizom a tüdő alatt található erőteljes izom, amely a be- és kilégzés váltakoztatásához szükséges nyomáskülönbséget biztosítja. A légzés során belégzéskor levegőt (oxigént) veszünk fel, kilégzéskor pedig szén-dioxidot bocsátunk ki.

 

A legtöbb légzési zavart okozó légzőszervi rendellenesség oka valamely vírusos vagy bakteriális fertőzés. A tüdőgyulladás komolysága például attól függ, hogy kialakulása vírusnak, baktériumnak vagy gombának köszönhető-e, az viszont bizonyos, hogy olyan betegségről van szó, mely minden esetben szakértő orvosi kezelést igényel.

 

Légzőszervi betegségeket azonban nem csupán fertőzések okozhatnak. Allergiás válasz eredménye például az asztma, melynek állapotát a levegőszennyezés csak tovább rontja. Sajnos bizonyos foglalkozásoknál elkerülhetetlen a káros, levegőben terjedő anyagok, mint például bizonyos vegyi anyagok és a por jelenléte. A hosszú lefolyású krónikus megbetegedések, mint a tüdőtágulás vagy a krónikus hörghurut, leggyakoribb oka a dohányzás.

 

Mivel a légzést a tüdőlebenyek irányítják, természetesen e szervek biztosítják a test egészében a csí áramlását is. A bánat a tüdő energiáját csökkenti, mert szomorúság esetén az ember üresnek érzi magát. A megoldatlan bánat hosszú távon pedig elveszettségérzetet, szorongást, szívfájást, szomorúságot és levertséget eredményez. A múlton búslakodva elapad az életerő, s erőteljes lyukak keletkezhetnek az auraburkon akkor is, ha a múltban velünk megesett rossz tapasztalatokról beszélünk.

 

Mivel a rutilkvarcban a kozmikus fény tökéletes egyensúlya jut kifejezésre (régen úgy gondolták, a napfényt zárta magába), ez a kő fenntartja az életet, az éltető életerőt, s a sejtregenerálódást is segíti. A belőle készített drágakővíz alkalmazásával elevenséggel és életerővel tölthetjük fel magunkat, s elűzhetjük a légzőszervi és krónikus betegségeket is.

 

Tiszta és füstrutilkvarcot egyaránt alkalmazhatunk. Mindkettő tartalmaz titánium tűkristályt. Rutilkvarcot hordva vagy viselve az életerőt és a derűlátást támogatjuk.

 

 

A kristálygyógyítás története

Az ember mindig is kereste önmaga szépítésének lehetőségeit. A kristályok természetes adottságait pedig legegyszerűbben talán a belőlük készült védelmező amulettek és ékszerek viselésével lehet kiaknázni. Ezt a réges-régi szokást az őskorból származó leletek is bizonyítják.

 

A kristálygyógyításról szóló első írásos beszámolók az ókori Egyiptomból maradtak ránk. Az egyiptomiak részletes leírásokat hagytak hátra a drágakövek, például a malachit gyógyító és védelmező felhasználásáról. Az ókori egyiptomiak emellett még lápisz lazulit, karneolt és líbiai sivatagi üveget (arany tektitet) is alkalmaztak. Az inkák a smaragdot, az aztékok az obszidiánt, míg a kínaiak a jádekövet, a tibetiek és az amerikai őslakosok pedig a türkizt kedvelték. Füstkvarccal, malachittal, borostyánkővel, agyagpalával és fekete borostyánkővel vagy zsettel a kelták díszítettek.

 

Akva aura kristály                        Rutilkvarc

 

A mai napig fennmaradt, az Indiai-félsziget ájurvédikus és tantrikus bölcseitől származó írásos tudásanyag is említést tesz a drágakövek káprázatos képességeiről. A védikus csillagjóslás szerint (a Védákat az indiai filozófia elsődleges forrásaiként tartják számon) a drágakövek – a rubin, a smaragd, a gyémánt, a kék és sárga zafír – fizikokémiai és elektrokémiai úton fejtik ki hatásukat. Az ajánlás egyszer ékszerként, másszor szájon át bevehető pépként vagy oxidként javasolja alkalmazásukat – ez utóbbi módszer a test biomágneses burkára (az aurára), illetve az ideg- és a nyirokrendszerre hatva éri el a kívánt hatást.

 

A drágakővíz alkalmazása

Általában napi három alkalommal, alkalmanként hét csepp fogyasztása javallott, de szedhetjük olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükségünk van rá. A mérőüvegből cseppentsük a drágakővizet közvetlenül a nyelvünk alá, vagy oldjuk fel ásványvízben, s lassan kortyolgatva igyuk meg. A cseppeket egyébként közvetlenül a meridiánokra vagy a verőerekre is helyezhetjük, de fürdővizünket, masszázsolajunkat is gazdagíthatjuk velük. Desztillált vízben, egy szórófejes üvegcsébe töltve is feloldhatók, s a testre közvetlenül ráfújhatók.

 

Hogyan viselték a kristályokat?

• A drágaköveket hagyományosan az ujjon, gyűrűfoglalatban hordták, ami felsőbbrendűséget, azaz a szellemi egység állapotát jelképezte; a kövek jótékony energiákat szállítottak a test különböző részeibe.

• Az ősi uralkodók drágakövekkel ékesített koronát viseltek – ezzel is az illető személy fontosságát hangsúlyozták.

• A karon és a csuklón hordott kristályok a test azon oldalára hatottak, amelyen viselték őket.

• A nyakban, látható helyen függő drágakő átengedi magán a Nap sugarait, így lehetővé teszi, hogy a kőben rejlő jótékony energiákat a napsugár feloldja, majd a fizikai és finomtestekbe juttassa.

• A fülbevaló viselésének szokása egészen az ókorig vezethető vissza. Eredetileg a függő a gonosz szellemektől védte a fület.

A fület díszítő kiegészítők egyébként azon amulettek népes családjába tartoztak, amelyek a test nyílásait a rosszindulatú lelkektől óvták. A fülbevaló ugyanakkor a jobb és bal agyfélteke közötti összhang megteremtését is szolgálja, s a fül akupresszúrás pontjait is ingerli.

• Egykoron a hastáncosok köldökükben rubinkövet hordtak, ezzel akarták fokozni a nemi vágyat.

- kajtár -
XV. évfolyam 1. szám

Címkék: kristálygyógyászat

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.