Szépség

Hajvágási naptár 2020

A Holdnaptár szerint vágassuk mindig a hajunkat, mert ez által erősödnek a hajhagymáink

  A hajvágás nagyon fontos, mivel minél sűrűbben vágatjuk a hajunkat, az annál jobban erősödik. Nem mindegy azonban, hogy mikor vágatjuk.


   

  A hajhullás bizonyos mértékig teljesen természetes folyamat, azonban ha kifejezett mértékűvé válik, legyen szó akár nőről vagy férfiról, jelentős aggodalmat okozhat. Naponta átlagosan 80-100 hajszálunk hullik ki, melynek következtében nem ritkul a hajunk, hiszen a kihullott hajszálak helyett újabbak indulnak növekedésnek.

   

  A hajhullás akkor okoz észrevehető hajvesztést, ha a hajhullás mértéke meghaladja az új hajszálak növekedésének ütemét, illetve, ha a hajhagymák elhalása miatt nem növekszik új hajszál. A hajhullás okozhatja a hajtömeg ritkulását vagy kopasz foltok kialakulását, és megjelenhet csak a fejünkön vagy akár egész testünkre kiterjedően.

   

  A hajvesztés jellege és kiterjedése utalhat a hajhullás hátterében álló okokra. A leggyakoribb ok az örökletes hajhullás, melynek során a megnövekedett ösztrogénszint miatt következik be a hajhullás, és általában legkésőbb egy éven belül magától megszűnik, ha egészséges az anya életmódja és táplálkozása. De hormonális változást okoznak a menopauza és a jódhiányos táplálékok miatti pajzsmirigybetegségek is. Jódhiány esetén a prof. dr. Török Szilveszter-féle kékjódot kellene használni, vagy chlorella, spirulina algákat szedni naponta a vércsoportnak megfelelően.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

  Dr. Weixl-Várhegyi László
  XXVI. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.