Szépség

Holisztikus testfiatalítás

Bőrápolás a 21. században

  Dr. Házi Edina a szegedi egyetemen szerezte gyógyszerészdiplomáját, és tudását a kozmetikumok kutatása, gyártása és a bőrmegújítás területén kamatoztatta. Célja olyan minőségi kozmetikumok fejlesztése, amelyek ötvözik a százszázalékosan tiszta, természetes és a hightech anyagok előnyeit, hatásosak és megfizethetők (DRHAZI termékek). Lapunkban indított soroza tában a modern szépségápolás fortélyai val és a biokozmetika legújabb trendjeivel ismerteti meg olvasóit. 


   

  A vitalitással teli embernek, legyen bár nő vagy férfi, erős a karizmája, és belülről fakad a szépsége. Ha egy ilyen ember belép a térbe, egy pillanatra megáll az élet, és kisüt a nap. Ez a fajta szépség nagy belső egészséggel párosul. Ezért fontos, hogy ne csupán a külső szépség elérése legyen a célunk. Ne csupán az arcunkra fordítsunk figyelmet, hanem teljes testünk fiatalítására és vitalitásának fokozására. Így egészségünket, szépségünket és boldogulásunkat is támogatjuk.

   

  A fiatalság és az egészség egyik alapja az izomrendszer vitalitása és rugalmassága. Az erek, az idegek, a nyirokrendszer az izomrostokban vagy az izmok által fedetten futnak. A feszült élettempó, a nagy elvárások és az idő sürgetése stresszel minket nap mint nap. A stressz hatására izomfeszültségek alakulnak ki, ami deformálódott tartást eredményez. Idővel azonban az érintett izmok, illetve egész testünk elhiszi és megszokja, hogy ilyen módon kell magát tartania. Káros testmemória alakul ki. A feszült izmok nyomást gyakorolnak az erekre, idegekre és blokkolják a test vérkeringését.

   

  Méreganyagok szaporodnak fel a szövetekben, és a legtöbb testi bajunknak, bőrproblémának, sőt a bőrünk öregedésének is ez a fő oka. Az egészséges izmok vértartalma körülbelül 70‒80%, de a feszült izomrendszerben a vértartalom lecsökkenhet akár 20‒30%-ra. Komoly vérellátási zavart okozva, aminek következménye a vázizomzat tömegének és erejének csökkenése, majd az öregedés jelei is sokkal hamarabb jelentkeznek.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

  Dr. Házi Edina
  XXVI. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.