Szépség

India: Egy hely, ahol az érzékek új életre kelnek

India másik arca

  Miközben tesszük a dolgunkat, nap mint nap gondoskodunk a családunkról, helytállunk a munkában vagy mások szolgálatában, néha arról álmodozunk, milyen jó lenne egy hely, ahol végre rólunk gondoskodnak, ahol visszatérhetünk a természethez, ahol megfiatalodhatunk, megerősödhetünk, érzelmileg és fizikailag is feltöltődhetünk. Van ilyen hely! 


   

  Dél-Indiában, az Arab-tenger partján terül el Kerala, az ötezer éves hagyományokra visszatekintő ájurvéda őshazája. Amerre a szem ellát, kókuszpálmák nőnek, a hegyekben tea-, kávé-, fűszer- és gyógynövényültetvények vannak, az emberek pedig még nem felejtették el, hogy részei a természetnek, s a gyógyulást is a természettől várják.

   

  A gyönyörű trópusi környezetben bújik meg a Bethsaida Hermitage Ájurvéda Központ: a tradicionális indiai épületek hegyoldalban teraszosan elhelyezkedő szobáinak mindegyikéből csodálatos kilátás nyílik a tengerre, a botanikus kert, a medence, a tengerpart kényelmes nyugágyaiból látható naplemente békés hangulatba ringat. Itt megáll az idő, és az ember átérzi, micsoda boldogság maga a létezés. Ám ez mégsem pusztán nyaralóhely: ájurvéda orvosok és sokféle szakember adja tudása legjavát ahhoz, hogy az ide érkező vendégnek teljes testi-lelki megújulásban legyen része.

   

   

   A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

  Bethsaida Hermitage Ájurvéda
  XXIV. évfolyam 8. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.