Szépség

Induljon fitten a nap!

A két testfél energetikai kiegyenlítése


  A gyakorlat célja, hogy energetikai egyensúlyt teremtsünk testünk jobb és bal oldalában. Rendszeres ismétlésével korrigálható a rossz testtartás. A gyakorlat által az energia mindkét oldalon egyenletesebben áramlik, így az izommerevség apránként feloldódik és testünk mozgékonyabbá válik.

   

  A gyakorlat időtartama: kb. 5-8 perc.

  1. Álljunk egyenesen, kis, vállszélességű terpeszben, a medence kissé előrebillen, a fej egyenesen, előrenéz, a szemek a távolba néznek. Oldalsó könyökemelés következik, mellmagasságban, az alkarok és a kezek a mellkas közepe felé mutatnak, az ujjak lazán behajlítva a mellkashoz érnek. Lélegezzünk többször mélyen ki és be.

   

  2. Lassan tárjuk szét karjainkat, mintha egy hatalmas irattekercset hajtanánk szét. A kezeket nyújtsuk ki oldalra, amennyire csak lehetséges, hogy a mellkas táguljon ki. A tenyerek előrenéznek. A kar kitárása közben érezzük, ahogy a testünket átjáró energia a két testfélbe irányul. A középvonalban található vékony csatorna a nyújtás hatására kiszélesedik, a benne áramló energia szabadabban tud áramlani. Néhány mély belélegzés után képzeljük el, hogy az energia a jobb és bal kéz között ide-oda áramlik és egyre jobban kiegyenlítődik. Az egész test energiamezője harmonizálódik és kitágul.

   

  3. Karhajlítás, a kezek az eredeti helyzetbe térnek vissza, de most a vállak és a fej előrehajolnak. Ettől a nyak és a váll izmai megfeszülnek, ami által feloldódnak az energiablokádok. Tartsuk ki ezt a testhelyzetet néhány mély lélegzetvétel erejéig.

   

  4. Ismételjük meg a gyakorlatot legalább 15-ször és fejezzük be a sorozatot az 1. testhelyzettel.


  XVI. évfolyam 9. szám

  Címkék: energetikai harmónia, fittség

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.