Szépség

Karmaelemzés és fogyókúra

Nem mindennapi belgyógyász

Karmaelemzés, -gyógyítás, például akupunktúrával is, tisztítókúrák testsúlycsökkentéssel, -növeléssel egy belgyógyász doktornőnél, aki tibeti szimbológiával is gyógyít. Címszavakban ennyit lehet tudni dr. Papp Zsófiáról, de már ez is felkelti az ember érdeklődését.  


Belgyógyász szakorvosi vizsgával Érden rendelt, amikor egyre több betege azzal kereste meg, érdemes-e elmenni a természetgyógyászhoz is. Nem tiltakozott ellene, de azt kérte pácienseitől, a tapasztalatokat osszák meg vele is. Aztán úgy gondolta, érdemes alaposabban is megismerkedni ezekkel a módszerekkel. Elkezdett az akupunktúrával foglalkozni, de azt tapasztalta, hogy a terápiás iskolák között eltérések vannak, a különféle iskolák nem mindig ugyanazokat a pontokat ajánlják ugyanazon betegségek kezeléséhez. Mivel úgy gondolta, nincs joga kísérletezni, autentikus forrásokat keresett. Így jutott el Soros-ösztöndíjjal Kínába, ahol a Heilong-Jiang Akadémián folytatott tanulmányokat.

 

A tüszős mandulagyulladást ő is antibiotikummal kezeli, illetve szükség esetén műtétet javasol. Másnál akupunktúrát alkalmaz, megint másnál karmaelemzést. Némi öniróniával teszi hozzá, hogy ha valaki a kezei közé került, azt igyekszik nem elengedni addig, amíg meg nem gyógyította, de az tény, hogy a sikertelen kezelésekért nem fogad el honoráriumot.

 

Azt is nagyon fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy neki nem fogyókúrás szalonja van, abból akad éppen elég a városban. Most tavasszal az első lépés a pácienseknél a méregtelenítés – ez egyébként már magában csökkenti néhány kilóval a testsúlyt. Ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen, a súlycsökkentésnek a fejben kell elkezdődnie, vagyis szilárd elhatározásra van szükség. A doktornő meggyőződése, hogy mindenki megfelelő életfeladattal születik, a betegség annak a jele, hogy valahol eltér ettől a feladattól.

 

A pácienseit a keleti és a nyugati gyógyítás eszközeivel is megvizsgálja, aztán arra próbálja rávenni őket, hogy tartsanak alapos önvizsgálatot. Csak példaként említi, hogy az allergia elfojtott agresszió jele, míg egy sportoló sorozatos térdsérülései mögött azt az okot kereste, hogy ki vagy mi előtt nem hajlandó térdet hajtani. Aztán kiderült, hogy az illető hosszú ideje rossz viszonyban volt az édesapjával. Mikor ezt a kapcsolatot sikerült rendezni, az addig tünetinek bizonyuló kezelés végre tartós eredményt hozott.

 

Minden vizsgálatnál érdemes kideríteni, hogy az illető szokott-e álmodni? Ha igen, akkor fekete-fehér vagy színes képeket lát álmában? Ahogy a doktornő mondja, arra is kíváncsi, hogy menynyi prófétaság van valakiben. Volt-e már déja vu érzése, bejönnek-e a megérzései?

 

Ezekből a beszélgetésekből rengeteg dolog kiderül. Az emberek többsége nincs tisztában vele, hogy olyan színekkel veszi körül magát, ami nem tesz jót neki. Másrészt a színekből az is kiderül, hogy a legtöbb ember nem szereti saját magát.

 

A súlycsökkentésnél tisztázni kell, hogy mit tud tenni az orvos és mit követel meg a pácienstől. Az említett első lépés, a tisztítókúra ezután következik, esettől függően lehet egy-, két-, három- vagy hathetes. Ez alatt az idő alatt 15-18 kilótól szabadulhat meg a páciens. A tisztítókúrát böjtnek is nevezhetjük, bár a doktornő szerint az emberi szervezet hit- és pártsemleges, ugyanakkor azt is tapasztalta, hogy akinél van valamilyen hitbéli indíttatás, a tisztítókúra kezdete valamelyik egyházi ünnephez kapcsolódik, ott erősebb a motiváció és tartósabb lehet az eredmény.

 

A tisztítókúra során a szervezet számára fontos anyagok is távoznak a szervezetből, ezeket természetesen pótolni kell, így a kúra hosszával megegyező idejű időszak következik, amikor a pácienseknek makrobiotikus étrendet kell követniük. A kúra után vércsoporthoz igazodó étrendre kell beállni, hogy az eredmény tartós legyen. Még egy jó tanács: mindennap minden étkezéshez kell „élőt” enni. A nyers zöldségben és gyümölcsben van az élő víz, amíg az ember nem kezdi el megsütni, megfőzni, lefagyasztani, ezért a doktornő páciensei hamar hozzászoknak, hogy a főzelékhez is salátát egyenek, illetve citromos ásványvizet vagy pi-vizet igyanak.

 

A kúra egyénileg többféle módon segíthető, például gyógyteákkal, akupunktúrával. A doktornőnek hatszázféle diétás összeállítása van, amiből egyénre szabottan választja ki a legmegfelelőbbet.

 

Általános alapelvek a háromhetes tisztítókúrához:

• Mindennap meg kell inni 3 liter citromos ásvány- vagy pi-vizet, minimum egy csepp per egy deci „élő” citrommal.

• Minden kedd és péntek narancs-citrus nap.

• Minden szerda valamilyen vegyes „élő” (szezonális) gyümölcs.

• Minden hétfőn valamilyen répafélét fogyasszunk – nyersen, főve, párolva, pörköltnek (olaj, hagyma, pirospaprika, minden lehet benne!), plusz együnk „élő” gyümölcsöt.

• Minden szombat vegyessaláta-nap (olajjal, mézzel, fűszerekkel).

• Vasárnap általában bőségesebb a menü, egyszer kelkáposzta-főzelék uborkasalátával (olaj, méz, citrom, fűszerek), egyszer rizs plusz mexikói keverék plusz zöldsaláta, míg a harmadik vasárnapon petrezselymes krumpli plusz hét fűszer plusz zöldsaláta.

• Csütörtökökre zölbabból vagy karfiolból, vagy tökből, vagy padlizsánból készült pörköltet együnk paradicsomsalátával.

• A kúrát kezdjük és zárjuk egy-egy gyümölcs-, például banánnappal, ami kizárólag egy kiló gyümölcs, három liter citromos ásványvíz és gyógyteák fogyasztását jelenti. (x)

-szabó-
IX. évfolyam 5. szám

Címkék: fogyókúra, karmaelemzés

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.