Szépség

Különleges élvezetek szállodája

Képes beszámoló Ausztria holisztikus gyöngyszeméről


 

A több mint 80 éves múlttal büszkélkedő Hochschober szálloda fogalom Ausztriában. A Karintia és Stájerország határán fekvő Nockberge hegységben, a Turrachi-csúcson, cirbolyafenyős környezetben, közvetlenül a Turrachi tó partján elhelyezkedő négycsillagos hotel nem mindennapi élményt kínál a síelés és a túrázás szerelmeseinek. Különlegesen gazdag holisztikus programajánlatával tökéletes testi-lelki regenerálódást biztosít.

 

 

 A három szabadtéri pezsgőfürdő-medence, a Zöld szalon elnevezésű belső uszoda (külön gyermekmedencével) és az elegáns pihenő, az ún. Tavi hálózsák (vízágyakkal, nyitott kandallóval) a totális pihenést és az aktív regenerálódást szolgálják

 

 

A Leeb család által alapított fogadó célja és filozófiája nem változott az idők során: idilli természeti környezetben családias, meghitt hangulatú és jó közérzetet biztosító légkört szerettek volna varázsolni a vendégek köré. A második és harmadik generációs utódok azonban nem elégedtek meg ezzel, hanem olyan dimenziójú szállodává fejlesztették az egykori kis vendégfogadót, amiről a nagyszülők még csak nem is álmodtak. Külföldi utazásaikról nem tértek haza „üres kézzel”, átélt élményeiket a saját szállodájukban is igyekeztek megvaló sítani és megosztani a vendégekkel. Így jött létre az alpesi környezetben és Ausztriában egyedülálló Hamam törökfürdő és Kína-torony, a cirbolyafenyőből készült szauna vagy a sajátos technológiával télen-nyáron üzemelő Tófürdő. Az ún. északi, mediterrán, keleti, illetve távol-keleti élményvilág ötvözete ily módon nyújt pazar lehetőséget – kinek-kinek tetszése szerint – a kikapcsolódásra és a regenerálódásra. E célt szolgálja az újonnan átadott könyvtár, a szálloda gazdag választékú bioétel- és borkínálata vagy a friss hegyi forrásvíz. Ez utóbbi még a csapból is folyik a szobákban.

 

Az 1001 éjszaka mesés világába varázsol bennünket a Hamam, a szálloda keleti fürdője. Az óriási meleg haskő, az illatos kamrák, a Szultánbirodalom nevű pihenő azt az érzetet keltik, mintha megállt volna az idő. A mesterek által végzett hamammosdatás - szimbolikusan - a mentális megtisztulást segítik

 


Ausztria egyik legszebb síparadicsomában egész évben üzemelő hotel ötletek sokaságával invitálja vendégeit az erőt, energiát adó természetbe nemcsak télen, hanem tavasztól őszig is: jóga a hegyen, vezetett túrák „ötujjas cipőben”, ródlipálya, nordic-walking, hegyi kerékpározás, tenisz, lovaglás, golf, csónakázás – csak néhány a változatos szórakozási lehetőségekből, amelyekről a recepción tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

 

 A szálloda szolgáltatásainak színvonala, a szobák berendezése és felszereltsége önmagáért beszél


A szálloda nagy gondot fordít a családos vendégek fogadására (Jugendclub, Kinderhaus), valamint a kozmetikai és természetgyógyászati kezelésekre (masszázs, vízi gimnasztika, taj-csi, Pilates-torna stb.) – ezzel bizonyítván, hogy a Hochschoberban első az egészség.
Újdonság a rolfing! A helytelen testtartás kiküszöbölése érdekében a kezelő könyökkel és kézzel nyomást gyakorol a kötőszövetekre, és oldja a test-lélek feszültségei.

 

A tulajdonosok jelenleg hét kategóriában, 110 szobával (kezdve a 20-25 m2-es kétágyastól a 70 m2-es hegyikristály családi apartmanig) várják a vendégeket, melyek berendezése és felszereltsége a legmagasabb igényeket is kielégíti.

 

Mindezekről bővebben beszéljenek a képek.
Jó hochschoberolást!

 

Sasvári Orsolya
XVII. évfolyam 6. szám

Címkék: Hochschober, turizmus, wellness

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.