Szépség

Lazítás és szépülés

Néhány perces szépségprogram

Ezek az egyszerű fiatalságmegőrző gyakorlatok nem igényelnek sok időt, de nagyon hatásosak. Feloldják az izomfeszültséget, serkentik a vérellátást és feszessé teszik a bőrt. A legjobb, ha mindennap néhányszor elvégezzük a gyakorlatsort.


Arccsipkedés

Mindkét oldalon szorítsuk össze az arcunkat a mutató- és a hüvelykujjunkkal, majd finoman csipkedjük végig ezt a területét. Csak enyhén emeljük meg az arc bőrét!

 

Hatás: Javul a vérellátás, az arcbőr rózsásabbá válik és feszesebb marad.

Szemöldökcsipkedés

Fogjuk a mutató- és a hüvelykujjunk közé a szemöldökünket, és finoman csipkedjük végig. Az orr felől haladjunk kifelé.

 

Hatás: Feloldja az izomfeszültséget, a szem frissebbnek és sugárzóbbnak látszik.

Orrgyökfogás V alakban

Az egyik kezünk mutató- és középső ujját támasszuk az orrgyökre. A két ujjbegyet lassan csúsztassuk felfelé a homlok irányába, majd fokozatosan nyissuk szét, hogy a két ujj V betűt formázzon. Csúsztassuk fel őket a homlok tetejéig. Legalább tízszer ismételjük meg.

 

Hatás: Kisimítja a bőrt, elsimítja a ráncokat, lazítja a homlok izmait.

Telt orcák 1.

Képzeljük el, hogy az arcunk egy léggömb! Szívjuk tele levegővel, és mozgassuk a levegőt egyik oldalról a másikra! Körülbelül fél perc után újra engedjük ki.

Telt orcák 2.

Most levegő helyett a nyelvünket mozgassuk ide-oda a szájunkban. Próbáljuk ki, meddig érünk el a nyelvünkkel, és hogy ki tudjuk-e feszíteni vele belülről az arcunkat. Legalább fél percig végezzük a gyakorlatot.

 

Hatás: Feszesíti az arcot, megakadályozza a bőr megereszkedését, és megelőzi a száj körüli ráncok kialakulását.

Mosolyogjunk

Nyissuk ki a szánkat, mintha azt akarnánk mondani: Óóóó! De ez csak egy kicsi ó, úgyhogy ne nyissuk nagyra a szánkat. Tartsuk meg ezt a pozíciót, és kezdjünk el mosolyogni. Ehhez a szánk sarkát egy kicsit húzzuk felfelé. Maradjunk így legalább fél percig, majd legyen szélesebb a mosolyunk, de az ajkunkat tartsuk összezárva. Közben a szemünket nyissuk minél tágabbra, és maradjunk így fél percig.

 

Hatás: Feszesíti az összes arcizmot és a szem körüli bőrt.

   

tgym
XV. évfolyam 10. szám

Címkék: anti-aging, arcgyakorlatok, lazítás, szépség receptek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.