Szépség

Lienz új hotel-gyöngyszeme

"Hagyja magát elvarázsolni szállodánk luxuskörnyezetében, és élvezze kínálatunk sokszínűségét!" - hangzik a szállodatulajdonosok mottója.


 

Az ausztriai Lienz, a csodálatos természeti környezetben elhelyezkedő 750 éves, mégis modern, pezsgő életű, mediterrán hangulatú kisváros Kelet-Tirol fővárosa. Az Isel és a Dráva folyó találkozásánál, északon a Hohe Tauern Nemzeti Park (több mint 3000 m magasban 300 hegycsúcs, 342 gleccser, 279 patak, 26 vízesés, 551 hegyi tó), délen a világ legszebb hegyei között említett Dolomitok veszik körül. A napfény városának is nevezett település (évente több mint kétezer a napsütéses órák száma) télen-nyáron rengeteg élményt kínál a pihenni vágyóknak, családoknak és nem utolsósorban a sportot kedvelőknek. Lehetőség van hegyi-, gyalog- és hegymászó túrákra, siklórepülésre, hegyibiciklizésre, vadvízi evezőtúrákra, golfozásra. Lienz és környéke igazi síparadicsom: Hochstein, a Világkupa színhelye 7 km-es lesiklópályáival Kelet-Tirol legigényesebb síterepe, a zettersfeldi lesiklópálya pedig ideális családosoknak.

 

A 2009 áprilisában megnyílt Grandhotel Lienz Kelet-Tirol első ötcsillagos szállodája. Az Isel folyó partján, a történelmi városközponttól néhány percre, csendes környezetben található. Tulajdonosai, a Simonitsch és a Westreicher családok mindent megtettek, hogy megfeleljenek a különleges környezetre vágyó, igényes vendégeknek. A szálloda klasszikus eleganciája a Monarchia századfordulós hangulatát idézi, és stílusosan ötvözi a nosztalgiát a modern komforttal. A Dolomitokra és a több ezer méter magas Schober hegységre néző 72 vendégszoba, valamint a négy exkluzív Royal Suite berendezése luxuskivitelű, és színeiben a sötétszínű fa mellett a bordó, a kék, a zöld és az arany dominál. Az ex­kluzivitás és a részletek finomsága jellemző a 640 m2-en elhelyezkedő öt étteremre, a nyitott kandallós szalonra, és a csodás kilátással rendelkező, az Isel folyó partjára néző álomszép teraszra.

 

 

A hotelhez tartozik egy 1400 m2-es spa- és wellness-részleg, külső és belső úszómedencével, hét kezelőhelyiséggel, többféle gőzfürdővel, szaunákkal (közte bioszaunával), jól felszerelt fitneszcentrummal, pihenőkkel, párok részére kialakított ún. privát spa részleggel. Gazdag a kínálata a rekreációt szolgáló kezeléseknek: van szeráj- és pakolásos fürdő, aromaolajos, forró köves, kelet-tiroli hegyi mézmasszázs, orvosi masszázs (nyirok­drenázs, sportmasszázs), ájurvédikus kezelés.

 

 

A szálloda különleges szolgáltatása a "Dolomitok aranya - holdrituálék hölgyeknek és uraknak" elnevezésű kezelés, amely ötvözi az Alpokban szedett és ősi receptek alapján feldolgozott gyógynövények hatását a különböző holdfázisok emberre és a természetre gyakorolt, ősidők óta megfigyelt befolyásával. A kezelés személyre szabott, függően attól, hogy éppen melyik fázisában tartózkodik a Hold. Az újhold az újrakezdés időszaka, és a stimuláló kezelések ideje. A növő hold a regenerálódás, befogadás ideje, amikor is a tápláló, ápoló kezelések a legjobb hatásfokkal érvényesülnek. A telihold a fények időszaka, ilyenkor kényeztető rituálékra van szüksége az embernek. A fogyó hold a lazítás, a kiengedés ideje, ami különösen kedvez a tisztító, méregtelenítő kezeléseknek.

 

Dr. Peter Lechleitner egyetemi professzor részvételével kialakítottak egy orvosi részleget is, ahol szakszerűen ötvözik a hagyományos orvoslást a természetes módszerekkel. A saját laboratóriummal, kezelő-, illetve ultrahang- és ergométer-vizsgálatokra berendezkedett helyiségekkel rendelkező részlegben a vendégek kívánságára különféle egészségügyi állapotfelmérést, kezeléseket (fogyókúrás, öregedést lassító stb.) végeznek - sikeresen alkalmazva a hagyományos kínai orvoslás, a homeopátia vagy az ájurvéda módszereit.

 

 

A szálloda természetesen nagy hangsúlyt fektet a kulináris élményekre. Hagyományos receptekből varázsolnak könnyű és az egészséges, korszerű étrendi előírásoknak megfelelő, ízletes fogásokat. Koncepciójuknak megfelelően igyekeznek idényjellegű menüt összeállítani a környék ízeinek és színeinek tökéletes érvényre juttatásával. Mindehhez saját borospincéjükben mintegy 150 fajta kitűnően válogatott borból kínálnak öblítenivalót a tulajdonosok. Filozófiájuknak megfelelően nemcsak luxuskörnyezetet, hanem személyre szabott szolgáltatást szeretnének nyújtani. (X)

 

További információ: www.grandhotel-lienz.com      

tgym
XV. évfolyam 11. szám

Címkék: Grandhotel Lienz, szabadidő, turizmus

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.