Szépség

Paradicsom

Gyógyító tippek, ötletek Kínából

A hagyományos kínai orvoslást nemcsak mellékhatásoktól mentes természetes gyógymódjai tették világszerte elismertté, hanem a betegségmegelőzés terén szerzett gazdag tapasztalatai is. Ki ne ismerné a híres kínai mondást, miszerint a legjobb orvosság a megelőzés. Ennek érdekében nélkülözhetetlen annak ismerete, hogyan hatnak ránk mindennapi táplálékaink. A kínaiak a táplálékokat különböző csoportokba sorolják aszerint, hogy azoknak milyen szervekre milyen hatása van. Kínában, ha az emberek valamilyen betegségre utaló tünetet vesznek észre magukon, akkor elsőként az étrendjüket változtatják meg még ma is, és csak súlyos esetben fordulnak orvoshoz. Az egyszerűen elkészíthető, egészséges és gyógyhatású ételreceptek tárháza kimeríthetetlen, melyek alapja hétköznapi, ám egészséges alapanyagok. Sorozatunkban zöldségek és gyümölcsök felhasználásával elkészíthető kínai recepteket, ötleteket kínálunk, amelyek garantáltan beválnak a legkülönbözőbb egészségügyi problémák esetén.


Nagyon népszerű zöldség Magyarországon. Édes és savanyú ízű, hűsítő jellegű. Serkenti a testnedvtermelést, táplálja a jint, hűsíti a vért.

 

Receptek:

Száraz nyelv és száj

150 ml frissen turmixolt paradicsomlevet és 20 ml szintén friss körtelevet összekeverünk. Naponta kétszer isszuk.

 

Szájgyulladás

Naponta többször öblögessünk frissen facsart paradicsomlével.

 

Fogínyvérzés

Két héten át együnk minde nnap paradicsomot naponta többször.

 

Rossz emésztés

Naponta kétszer-háromszor igyunk egy-egy pohár frissen préselt paradicsomlevet.

 

 

Gyomorfekély

150 ml frissen préselt paradicsomlevet és ugyanennyi burgonyalevet összekeverünk. Reggel, este isszuk.

 

Hőguta, napszúrás megelőzése

Megmosott, felszeletelt paradicsomot vízben főzünk öt percig. Az így készített teát ihatjuk kicsit cukrozva, ízlés szerint hidegen vagy melegen. Nyári kánikulában, főleg időseknek hasznos.

 

Magas vérnyomás és krónikus májgyulladás kiegészítő kezelése

Az alábbi receptet gyógyszeres kúra kiegészítéseképpen ajánljuk. 250 g megmosott és felszeletelt friss paradicsomot 100 g vékonyra szeletelt marhahússal, kevés olajjal, cukorral és sóval összekeverünk, vízben megfőzzük. Naponta kétszer fogyaszthatjuk. Figyelem: krónikus hasmenés, rossz emésztés esetén csak keveset együnk belőle.

Prof. Dr. Yu Funian PhD
XI. évfolyam 9. szám

Címkék: natúrkonyha receptek, paradicsom

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.