Szépség

Pilates - Szelíd tréning a testünk közepének erősítéséért

Gyakorlatok, amelyek lendületbe hoznak és jókedvűvé tesznek

  A mindennapi stressz és hátfájás ellen, az erős izmokért és a feszes hasért. Tapasztaljunk meg egészen új  testérzést a pilates-gyakorlatok segítségével!


   

  Biztosan már mindenki hallott róla: a pilates az az edzés, amelynek népszerűsége évek óta nálunk is egyre növekszik. És nem ok nélkül. A Németországból származó Joseph Pilates saját fejlesztésű edzésprogramját a 20-as években vitte át az Egyesült Államokba. Az ázsiai küzdősportok, a jógaelemek és a nyugati gimnasztika gyakorlatait kombináló módszer gyorsan népszerűvé vált. Pilates maga kezdetben „contrology” néven emlegette a módszerét.

   

  Amikor az egykori bokszoló és cirkuszi artista megnyitotta a fitneszstúdióját New Yorkban, törzsvendégeit főleg táncosok és színészek jelentették, akik a hivatásukból adódó ízületi vagy hátproblémákkal küszködtek. Hamar felismerték, hogy a módszer hatékonyan és tartósan erősíti a hátat. Ebből a célból Pilates különleges eszközt fejlesztett ki, amely acélrugókból és oldalsó  huzalokból állt. Az eszköz átvette a nehézségi erőt, és szelíden adagolt tréninget tett lehetővé  minden szinten. Az ilyen eszközök még ma is léteznek és a tudomány állásához igazodnak. A Pilates-eszközök azonban eléggé drágák, a kezdőknek viszont nincs rá szükségük, nyugodtan kezdhetik a földön végzett gyakorlatokkal.

   

  A cikk folytatását 2014. februári lapszámunkban olvashatják!

  -nori-
  XX. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.