Szépség

TamanGa: a béke oázisa

Rüdiger Dahlke egészségparadicsomában megtanulhatunk tudatosan élni

  Mit csinál valaki, aki már sok mindent elért az életben, és mégsem akar nyugodtan ülni a babérjain? Kitalál valami újat, és megpróbálja megvalósítani az elképzeléseit. Pontosan ezt tette Rüdiger Dahlke, az ismert holisztikus gyógyító, könyvszerző és szemináriumvezető, amikor létrehozta egészségparadicsomát, a TamanGát.


   

  Dr. Rüdiger Dahlke csodálatos helyet hozott létre Stájerországban, az érintetlen természetben. Olyan embereket vár ide, akik ki akarják pihenni a mindennapok fáradtságát és meg akarják  előzni a kiégettségi szindrómát. Vagy akik fel akarnak épülni egy betegségből, és a  személyiségfejlődést és belső növekedést szolgáló szemináriumon új, hasznos tapasztalatokat akarnak gyűjteni.

   

  Természetesen lehetőség nyílik rá, hogy az ember itt egyszerűen csak eltöltse a szabadságát. Kikapcsolódik, sétál a gyógynövénykertben, élvezi az egészséges vegán konyhát és  úszik a kristálytiszta természetes vizű tóban. Elballag a meditációs kőkörhöz, vagy a csodálatos környéken sétálva feledkezik meg a stresszről. Az a békés nyugalom, amit a TamanGa névre keresztelt hely sugároz, egykettőre átragad a látogatóra, aki ettől békében érzi magát a világgal. Mindegy, a Buddha-szobor előtt időzik-e vagy a meleg tóban úszkál, esetleg egy kényelmes padon ülve olvasgat. A szemináriumok résztvevői is lazának és elégedettnek érzik magukat.

   

  A mind gyakoribbá váló burnout-szindróma és depresszió korszakában a TamanGa-szerű helyek olyan oázisnak számítanak, ahol az ember újra megérzi az élet leheletét. Rüdiger Dahlke „lélekinfarktusról” beszél, amelyben mind több ember szenved, mert nincs többé idejük arra, hogy összhangban álljanak önmagukkal, és régóta elhanyagolják ősi szükségleteiket.

   

  A cikk folytatását 2014. februári lapszámunkban olvashatják!

  Szabó
  XX. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.