Szépség

Táplálkozás felsőfokon - Aminas Vitalkost

Amikor egy német alternatív orvosi folyóiratban először olvastam részletes szakmai ismertetést az Aminas Vitalkost készítményekről dr. Rüdiger Dahlkétől, a könyveiről, előadásairól és orvosi tevékenységéről méltán világhíres orvostól, megérintett a "szerelem első látásra" érzése.


Eddigi, csaknem négy évtizedes praxisomban sokfajta igen jó táplálékkiegészítővel találkoztam, de az Aminas Vitalkost egy egészen másfajta világújdonság. A készítménycsalád egy összetételében és elkészítési módjában - s ennek eredményeként élettani hatásában is - egyedülálló, valódi táplálék - és nem táplálékkiegészítő! Nem véletlen, hogy dr. Dahlke csodálatos eredményeket produkáló böjtkúráján napi 2x1 evőkanálnyi Aminas mellett csak folyadékokat fogyasztanak a résztvevők.

Német táplálkozástani tudósoknak hosszú évek kutatásai alapján sikerült előállítaniuk a termékcsaládot a legértékesebb dél-amerikai ún. álgabonákból, az amaranthból és a quinoából, valamint a topinambur gyökérgumójából és különböző kíméletesen feldolgozott, rostfinomra őrölt friss gyümölcsökből és zöldségekből. Ezekben az alkotóelemekben sokfajta, szervezetünk által nem előállítható, vagyis esszenciális aminosav mellett könnyen feldolgozható, hosszú láncú szénhidrátok találhatóak, melyek anyagcseréjük eredményeként energiát szolgáltatnak az aminosavak sejtekbe való beépítéséhez. A sejtek így optimális, azonnal felhasználható táplálékhoz jutnak, mely jótékony hatással van a szervezet szerotonin, vagyis "jó közérzet hormonának" termelésére is.

Az Aminas készítmények különlegesen finomra őrölt növényi rostjaiban található, a sejtanyagcseréhez elengedhetetlenül szükséges növényi enzimek, vitaminok és ásványi anyagok mindennemű denaturálás nélkül, természetes és optimálisan felhasználható állapotukban kerülnek be emésztőrendszerünkbe. Előírás szerint ebből a tökéletes táplálékból csak reggel, éhgyomorra kell bevennünk egy púpozott evőkanálnyit, akár kefirbe vagy joghurtba keverve, legalább fél liter folyadékkal.

Az Aminas Vitalkost készítmények jelentős szerepet játszanak mindezeken felül a testsúly szabályozásában, fokozatos és mérsékletesen végrehajtott csökkenésében is. A szerotonin ugyanis egyéb jótékony élettani hatásai mellett lényegesen csökkenti az éhségcentrum érzékenységét is. Az Aminas készítmények lényegében megemelik sejtjeink "megelégedettségi szintjét", így kevésbé vágyunk "örömpótló" nassolásra, gyakori vagy túl bőséges étkezésre, elmúlnak a kínzó éhségrohamok.

Az Aminas Vitalkost minden mesterséges anyag hozzáadása nélkül, táplálkozástani szempontból fontos növényi részekből előállított, igazán "sejtbarát", nem allergizáló készítmény. A készítmények nátriumszegények, kivéve a Grüne Vielfalt változatot, amit ezért magas vérnyomásban és vesebetegségben szenvedőknek nem ajánlunk. 1 éves kor alatt nem adható.

A testi és lelki jó közérzetet biztosító készítmények ízlés szerint váltogatva folyamatosan fogyaszthatók, hiszen ez olyan, mintha naponta töményen fogyasztanánk friss gyümölcsöt vagy zöldséget az optimális mennyiségű és minőségű szénhidráttal! A klinikai tapasztalatok egyértelműen igazolják, hogy az Aminas Vitalkost rendszeres fogyasztásával tehet Ön legtöbbet tartós egészségéért és kiváló közérzetéért! (x)

Dr. Simoncsics Péter
XV. évfolyam 4. szám

Címkék: táplálékkiegészítők, táplálkozás

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.