Szépség

Télen is szép arcbőr

Bőrápolás a 21. században

  Dr. Házi Edina a szegedi egyetemen szerezte gyógyszerészdiplomáját, és tudását a kozmetikumok kutatása, gyártása és a bőrmegújítás területén kamatoztatta. Célja olyan minőségi kozmetikumok fejlesztése, amelyek ötvözik a százszázalékosan tiszta, természetes és a hightech anyagok előnyeit, hatásosak és megfizethetők (DRHAZI termékek). Lapunkban indított sorozatában a modern szépségápolás fortélyaival és a biokozmetika legújabb trendjeivel ismerteti meg olvasóit.


   

  Bőrtípusunk nemcsak az életkorral, az ápolási szokásokkal, hanem az évszakokkal is változik, és a tél igazi megpróbáltatás, mert ebben az időszakban több tényező is fokozza a folyadékvesztést a bőrben:

  – a külső hideg és a benti meleg nagy hőmérsékleti ingadozása,

  – a fűtött szoba levegőjének és a téli hideg levegő alacsony páratartalmának köszönhető szárító hatás,

  – nyolc Celsius-fok alatt már gátolt a bőr természetes védőtakarójának megújulása,

  – a gyakori, hosszú és túlságosan forró kádfürdők is blokkolhatják a bőrfunkciókat.

   

  A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet, de különösen a száraz, érzékeny bőrűek szenvednek ilyenkor. A testrészek közül az arc és a kézfejek vannak leginkább kitéve az időjárás viszontagságainak.

   

  Tartós hidegben a bőr különösen érzékennyé válhat a káros kozmetikumokkal szemben, és a bőrápolás során elkövetett hibák, hiányosságok ebben az évszakban sokkal nehezebben kezelhetőek, mint nyáron.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

  Dr. Házi Edina
  XXIV. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.