Szépség

Testi-lelki felfrissülést jelent a keralai út

Saját munkájában is alkalmazza az indiai gyógyközpontban tapasztaltakat az orvos

  Tudtam, hogy csodás helyre megyünk és jól fogjuk érezni magunkat, de az egész út annál is fantasztikusabb volt, mint amit reméltem – fogalmaz dr. Kornéth Anikó, aki orvosként is kíváncsi volt arra, miként dolgoznak az ájurvédát alkalmazó kollégák. A keralai út számára a testi-lelki felfrissülés mellett tíz kiló fogyást és szakmai tapasztalatokat is jelentett.


   

  Dr. Kornéth Anikó februárban három hétre indult Keralába, a Dél-India tengerpartján fekvő Bethsaida Hermitage and Ayurbirth Healing Centre-be. Az ájurvéda gyógyközpont, ami egyben luxusüdülő, nemcsak magánemberként, hanem orvosként is elbűvölte.

   

  – Már sokat tudtam az ájurvédáról, amit a Keralában tapasztaltak megerősítettek. Mindezt fel tudom használni a munkám során és személyes jólétem érdekében is – mondja a doktornő, aki egyébként a klasszikus orvosi módszerekkel dolgozik, de azt kiegészíti többek közt homeopátiával és más természetes gyógymóddal. Mindig is nyitott volt, és érdekelte, hogyan tudja a legtöbbet nyújtani betegeinek. – Amikor Keralába utaztam, elsősorban az volt a célom, hogy fogyjak. Úgy csökkent a testsúlyom tíz kilóval, hogy nem kellett éheznem, nem járt kellemetlenséggel, sőt mindvégig jól éreztem magam és jókat ettem, a testtípusomnak megfelelően.

   

  Három hét alatt a legtermészetesebb módon fogytam, erőfeszítés nélkül – számolt be a doktornő a Természetgyógyász Magazinnak. A legmeghatározóbb élménye emellett az volt, hogy szerető emberek vették körül.

   

  – A kertésztől az igazgatóig mindenkiből árad a természetes kedvesség, a szeretet, ez is feltölti az embert – teszi hozzá. Szakmailag is nagyon érdekesnek találta azokat a módszereket, amelyeket Keralában alkalmaznak.

   

  – Amikor elmélyültem az ájurvédában, meglepett, hogy milyen régi tudomány és menynyire érdekes – mondja.

   

  – Sokat beszélgettem az ájurvéda doktornővel, szerettem volna minél többet megtudni erről az ősi orvoslásról. El sem tudtam képzelni például, hogyan működik a pulzusdiagnosztika. Keralában megtapasztaltam: az első napon a doktornő a pulzusom alapján megmondta, milyen egészségügyi problémáim voltak korábban, milyen betegségekre vagyok hajlamos és mit javasol. Meggyőződtem arról, hogy ez az ősi tudomány ma is használható, érdemes beépíteni a modern orvoslásba is. Aki sokat dolgozik, annak nemcsak a pihenésre jut kevés ideje, hanem önmagára is. Így van ezzel dr. Kornéth Anikó is.

   

  Jöjjön velünk Keralába!

  Fiatalító, tisztító kúra Dél-Indiában, a trivandrumi Bethsaida Hermitage and Ayurbirth Healing Centre-ben.

  További infó: http://ayurvedautazas.com, gala@galatour.hu, +36 30 9310207

   

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin novemberi lapszámában olvashatják!

   

  tgym
  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.