Szerkesztői jegyzet; Fesztivál

Ezoterikus karácsonyi fesztivál – 2018. december 2.

Mottó: A tudatalatti hatalma

  Időpont: 2018. december 2., vasárnap, 9.00-től 19.00 óráig

  Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont, Budapest XI., Villányi út 11–13.


   

   

  Ezoterikus és természetgyógyászati előadások * Művészeti programok * Ingyenes állapotfelmérés, tanácsadás * Biobüfé * Kiállítások * Vásár

   

  JEGYEK KAPHATÓK:

   

       

   

  • elővételben olcsóbban(!) a Természetgyógyász Magazin Szerkesztőségében és a www.jegy.hu és a www.jegymester.hu oldalakon:

  normál:

  4500 Ft

  nyugdíjasoknak, tanulóknak (igazolványokat kérjük felmutatni):

  3800 Ft

   

  Aki a szerkesztőségben vásárolja meg a jegyét, és feliratkozik a hírlevelünkre, a Természetgyógyász Magazin régi lapszámaiból válogathat.

   

  • a helyszínen (csak a rendezvény napján):

  teljes árú:

  5500 Ft

  nyugdíjasoknak, tanulóknak (igazolványokat kérjük felmutatni):

  4500 Ft

   

  • 14 órától, a helyszínen mindenkinek: 3500 Ft

   

  A vidékiek telefonon vagy e-mailen történő feliratkozása a szerkesztőségben elővételnek számít!

   

  KEDVES KIÁLLÍTÓK!

   


  Már csak pár darab asztalunk maradt, foglalják le mielőbb! Rendszeres kiállítóink nagy része megtapasztalhatta már, hogy nagyszabású fesztiválunk iránt megnyilvánuló érdeklődés minden évben garanciát biztosít arra, hogy befektetésük a lehető legjobban megtérüljön. A hangulat pedig mindenképpen megéri! Várjuk önöket is szeretettel!

   

  Jelentkezés és információ:

   

  Természetgyógyász Magazin Szerkesztősége, 1027, Budapest, Kapás u. 26-44. D lh. IV. em. 11. Tel.: +36-1- 315-1725, +36-1-201-9329. info@tgymagazin. hu, www.tgy-magazin.hu, www.facebook.com/ TermeszetgyogyaszMagazin

   

   

  Ezoterikus előadások:

  Helyszín: 600-as előadóterem (földszint)

   

  DR. GÖRGEI KATALIN,

  PAULINYI TAMÁS

  Megnyitó

  Időpont: 9.45–10.00

   

   

  BALOGH BÉLA

  A lelki fejlődés hullámvasútja

  Időpont: 10.00‒10.40

  Sokan úgy gondolnak a spiritualitásra, mint menekvésre az anyagi világ nehézségei elől. Mások életük problémáinak megoldását remélik tőle, ismét mások az anyagi világon túli élményekkel szeretnék gazdagítani az életüket. Vannak, akik beavatásokra vagy különleges képességekre vágynak, és még hosszan sorolhatnánk... A spirituális út azonban nem fog elhárítani minden akadályt. Milyen út vezet hát az igazi nagy beavatásokig, és mit is jelentenek azok valójában? Milyen tapasztalatok során költözik be az életedbe a belső béke és nyugalom? És ha már a fizikai tested halálától sem rettegsz, vajon mi jöhet még? Balogh Béla rövid nyitó meditációval segíti a lelki ráhangolódást előadására és az ünnepi rendezvényre.

   

  MÜLLER PÉTER

  A szerelem titkai

  Időpont: 11.00‒11.40

  „Szerelmes vagyok. Hatvankét éve.” – Így vall legbensőbb titkairól hiteles őszinteséggel az író. Előadásában szenvedélyesen beszél az „öröklángról”, amelyről tudja, hogy nem lesz parázs soha, és öregkorban lobog a legszebben. Szót ejt az ötezer éves férfiuralom veszedelmes összeomlásáról, a nők mai öntudatának forradalmi változásáról, lelkünk varázshatalmáról, a szeretet és szerelem különbségéről, a szeretkezésről és a magányról, a titkos szerelmek megrendítő történetéről, a „szívvel látni” misztériumáról. Eközben arra keresi a választ, van-e „igazi”, s megtaláljuk-e.

   

   

  DR. DOMJÁN LÁSZLÓ

  A jelenlét ereje

  Időpont: 12.00‒12.40

  A legendás előadó az agykontroll első számú hazai képviselője, a Silva-féle agykontroll meghonosítója, aki több mint két évtizede egyre több és több embernek segít megtapasztalni az elme erejét, a tudatalatti hatalmát, a jelen megélésének a fontosságát. Elmondása szerint nagy hatással volt rá a megvilágosodott spirituális tanító, Eckhart Tolle, aki négy „kaput” említ meg a műveiben, amelyeken át beléphetünk a „most”-ba, és hozzáférhetünk az ott lévő energiához. ‒ Ahogy a parányi atommagban hatalmas erő lapul, amit az atomerőművekben „vernek csapra”, a jelen pillanatban is meglepően nagy erő rejlik ‒ vallja. Az előadás résztvevői rövid relaxációs gyakorlat keretében„kóstolót” is kapnak a jelenlét erejéből.

   

   

  DR. CSÓKAY ANDRÁS

  Krisztus szembenéz az idegsebészetben


  Időpont: 14.00‒14.40


  Az idegsebész és agykutató előadó nemcsak a gyógyításban alkalmazott új eljárásaival, fantasztikus szakmai teljesítményeivel szerzett magának világhírnevet, hanem vallásos elhivatottságáról is ismert. ‒ Az agy a legmagasabban differenciált emberi kivitelező szerv, hihetetlen mennyiségű információ tárolására képes – mondja. ‒ Ám hogy ebből az adatbázisból mit hívunk elő, ahhoz érzelmeink és isten segítenek hozzá. Tőle kapjuk az erőt és a kreatív ötleteket, hogy emberséggel és magas színvonalon tudjuk végezni a munkánkat. „Legyek bármilyen testi vagy lelki bajnak a gyógyítója, hogy az igazsághoz jussak, le kell szállnom a lelkem mélyére, hogy megtaláljam a megfelelő terápiát. A szemlélődés így segíti a gyógyítás tudományát.”

   

   

  PROF. DR. BOROS G. LÁSZLÓ

  Szükségtelen vízfogyasztás – „elázott egészség”

  Időpont: 15.00–15.40

  Az előadó idei fesztiválunk sztárvendége, biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kalifornia Egyetem (UCLA) professzora. Tudományos munkásságát rangos kitüntetésekkel ismerték el hazánkban és az Egyesült Államokban egyaránt. Hivatalból folyamatos kapcsolatot tart a világ legrangosabb egyetemeinek oktatóival és tudósaival. Hisz a természetgyógyászatban, és vallja, hogy a természet a legjobb megelőzési lehetőségeket és megoldásokat kínálja annak, aki érti a működését. Egyik kutatási területe az emberi sejtek anyagcserevizének deutériumtartalma. Előadása is ezt a témát öleli fel, melynek során megpróbál „tiszta vizet” önteni a fejekbe a kívánatos mennyiségű és minőségű vízfogyasztást illetően. „Szervezetünk naponta több liter deutériumcsökkentett vizet termel oxigén és természetes zsírok bevitele mellett a sejtjeinkben munkát végző fehérje-nanomotorok működtetése közben. A környezetből szükségtelenül bevitt magas deutériumtartalmú ivóvíz egészséget károsító hatásainak pontos biokémiai hátterét szeretném ismertetni, melynek megértése a sikeres gyógyítás egyik alappillére.”

   

   

  SOMA MAMAGÉSA

  Új nő – új férfi ‒ avagy változóban
  lévő nemi szerepek

  Időpont: 16.00-16.40

  Egy új korszak első fecskéi vagyunk. Paradigmaváltás van: hozott minták, elavult hitrendszerek falai repedeznek az egyén, a társadalom életében, és magasabb rendeződési szinteken is. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a klasszikus férfi- és női szerepek a XXI. század társadalmi munkamegosztásában idejétmúltak, és változik a bennünk kialakult férfi-nő kép, valamint a nemekhez való hozzáállásunk. Milyen hát a XXI. századi férfi és nő? Milyen folyamat részesei vagyunk? Merre tartunk? Hogyan őrizhetjük meg nemi identitásunkat a szélsebesen változó körülmények között? Mi a felelősségünk a jövő nemzedék testi-lelki egészségének megőrzése érdekében? Hogyan legyünk boldogok? Miként őrizgessük a szerelem örök lángját úgy, hogy jól érezzük magunkat „új” bőrünkben nőként, férfiként, no meg együtt? Ezekre a mindenkit foglalkoztató kérdésekre keresi a választ izgalmas előadásában az ezoterikus gondolkodásáról is ismert művésznő, Soma.

   

  PAULINYI TAMÁS

  Az intuíció titkos világa ‒ a megérzések szerepe a művészetben és tudományban

  Időpont: 17.00‒17.40

   A népszerű pszi-kutató előadásában olyan új megvilágításban hallhatunk az intuíció és a megérzések mélyebb világáról, amely az emberi tudatnak a kollektív tudattalannal és a pszi-mezőkkel való kapcsolatát a kreativitás alapvető összetevőjének tekinti. Leonardo da Vinci, Jules Verne és más látnoki géniuszok példáján keresztül bemutatásra kerül a mindennapi emberek kreativitásának a forrása is, amit egyszerű gyakorlatokkal bárki felismerhet és kamatoztathat a hétköznapokban is. Az előadást vezetett, közös, zenés meditáció zárja.

   

   

  Természetgyógyászati előadások:

  Helszín: 300-as előadóterem (földszint)

   

   


   

  JAKAB ISTVÁN

  Szájon át könnyebb

  Időpont: 10.00–10.40

  Egyre több embernek van emésztőrendszeri, felszívódási problémája, így nagyon sok hasznos tápanyag, vitamin, nyomelem nem hasznosul megfelelően szervezetük számára. Óriási lehetőség a szájüregen keresztül felszívódó hatóanyagok kifejlesztése és mindennapi használata. Ezek ily módon azonnal a szisztémás keringésbe jutnak, ellentétben a bélből történő felszívódással. A szájüregnek bő a vérellátása és vékony a nyálkahártyája, így kis felülete ellenére alkalmas arra, hogy onnan a különféle hatóanyagok gyorsan felszívódjanak.

   

  DR. TAMASI JÓZSEF

  Implantátumok – téveszmék a szépségiparban

   Időpont: 11.00–11.40

  Az utóbbi néhány évtizedben rohamosan fejlődik az implantátumipar. Nem csak női kebleket nagyobbítanak általa, hanem fogakat, ízületeket, csontokat, szívritmusszabályzókat, hajszálakat, különböző szöveteket építenek be az emberi szervezetbe. Ezek az implantátumok életet menthetnek, de számtalan életminőséget megkeserítő fejleménynek is a kiindulópontjai lehetnek. Az előadó vázolja az implantátumok beültetésének motivációit, a nem kellően megfontolt, profitorientált beavatkozások mellékhatásait, kései szövődményeit. Ezen túlmenően alternatív megoldásokat, természetes kiegészítő módszereket keres az orvoslás észszerű határain belül.

   

   

  LÁSZLÓ RUTH

  A négy misztérium

  Időpont: 12.00–12.40

  A misztériumban az érzékfeletti, a transzcendens világ jelenik meg. De magát a szertartást is tartalmazza, amelynek keretében időben is lezajlanak azok a mély titkokat rejtő események, amelyek életünket meghatározzák. Helyezhetnénk-e máshová a születést, a halált, a szerelmet és az alkotást, mint a zodiákus kardinális keresztjére, amely az egész Akasha Krónika koordinátája? Ezen túlmenően pedig analógiák egész sorozatát tartalmazza. El kell tűnődnünk a születés és halál kapcsán a kezdetről és végről, a múlandóságról és az öröklétről, arról, van-e élet a születés előtt és a halál után, valamint sikerül-e megélnünk a szerelem misztériumát, és elérjük-e azt a felülnézetet, amely az alkotáshoz szükséges?

   

   

   

  DR. SIMONCSICS PÉTER

  A sárkány integrációja – a hagyományos kínai orvoslás
  és a ma tudománya

  Időpont: 13.00–13.40

  Manapság reneszánszát éli az ötezer éves távol-keleti gyógyító
  kultúra. Egyre több gyógyító ismeri fel, hogy az orvoslás etikája megköveteli a nyitottságot, a rugalmasságot, arról nem beszélve, hogy a tapasztalati eredményeken túl a modern tudományos bizonyítékok is egyre több orvost győznek meg az ősi tanítások igazáról. Az előadó, miközben érzékletesen vázolja a szervek, szervrendszerek, valamint a lelki tényezők mindennapi gyakorlatban is fontos összefüggéseit, arra hívja fel a figyelmet, hogy jelen esetben nem pusztán egy alternatív gyógymódról van szó, hanem olyan gyógyító és filozófiai rendszerről, amely új szemlétet hozhat a nyugati medicinában, és annak integratív részévé kell válnia. Itt hát az ideje, hogy a kínai sárkány megbarátkozzon Aszklépiosz kígyójával, a nyugati orvoslás szimbólumával.

   

   

  BÉKY LÁSZLÓ

  Vesebajok – a dialízis igenis elkerülhető!

  Időpont: 14.00–14.40

  Amikor a laborvizsgálatokból kiderül, hogy a veseműködés paraméterei aggasztóak, az orvos rendszerint egyetlen terápiás javaslata, hogy az illető igyon több folyadékot, egyen kevesebb
  fehérjét és mellőzze a sót. Nem csoda, hogy a magára hagyott beteg ilyenkor összeroppan, és azonnal a dialízist vizionálja. Pedig holisztikus szemlélettel, az egyéni állapotnak megfelelő
  terápiás javaslatokkal és a természetes gyógyító módszerek gazdag tárházának a felhasználásával a vese működése helyreállítható. Erre vonatkozóan a nagy tapasztalattal bíró,
  országosan ismert természetgyógyász számtalan jó tanáccsal és eddig még nem közölt recepttel szolgál. De ne feledjük: a siker érdekében a páciens kitartása és fegyelmezett életmódja is szükséges!

   

   

   

  BARNAI ROBERTO

  Szexuális zavarok – hormonális problémák – Új Medicina

  Időpont: 15.00–15.40

  Az előadó az Új Medicina magyarországi meghonosítója. A német Hamer doktor felismerései nyomán azt vallja, hogy a fizikai elváltozások mindig valamiféle érzelmi elváltozások (sokk) hatására alakulnak ki, és a gyógyuláshoz vezető elváltozásokat is mi vezéreljük. „Ha lelkileg nem szenvedsz, az agyad nem produkál elváltozást.” Roberto előadásában a frigiditás, impotencia, hormonális problémák és szexuális zavarok témakörét veszi górcső alá, és az öt biológiai természettörvény felvázolásával megoldást is kínál. Gyógyító eredményei önmagukért beszélnek: ami egykor szégyen volt, az ma már – durva beavatkozások nélkül is – megoldható feladat.

   

   

  SZENDI GÁBOR

  Miért butulunk? – Az Alzheimer-kór oka és megoldása

  Időpont: 16.00–16.40

  Az első Alzheimer-beteget 1906-ban írták le, mára e demenciatípus egyre gyakoribb. Egy 65 éves férfinak 12%, egy 65
  éves nőnek 21% esélye van a későbbiekben Alzheimer-beteggé válni. Az Alzheimer egyértelműen a szénhidrátalapú táplálkozás
  következménye, azaz civilizációs betegség, s az agyi inzulinrezisztencia miatt 3. típusú diabétesznek nevezik. Az orvostudomány a kórt kezelhetetlennek tekinti, ezzel szemben
  drasztikus szénhidrátmegvonással mára több száz beteget sikerült meggyógyítani.

   

   

   

   DR. SÁGI MÁRIA

  Távgyógyítás a gyakorlatban

  Időpont: 17.00‒17.40

  Günter Haffelder, a Stuttgarti Agykutató Intézet vezetője a 70-es évek óta kutatja az agy elektromos tevékenységét. ‒ Az egyik ilyen kísérletnek én is résztvevője voltam – állítja az előadó ‒, s megfigyelhető volt, hogy a gyógyító agyfrekvenciáit a kísérleti személy agyfrekvenciái 2 másodperc múlva követték. A gyógyító és a páciens EEG-görbéinek magas szinkronizáltsági foka azt is bebizonyította, hogy a csakraterápiának kimutatható fiziológia hatása van. Az előadó megosztja a hallgatóságával a távgyógyításban szerzett tapasztalatait, bemutatja annak lehetőségeit és korlátait, és nem utolsósorban bizonyítékokkal szolgál az általa alkalmazott homeopátia hatásosságáról. Nem hagy kétséget afelől, hogy a távgyógyítás legnagyobb előnye a hirtelen segítség, amikor is a beteg még a kórfolyamat kezdetén megkapja a szükséges kezelést, útját állva a betegség súlyosbodásának.

   

   

  Kerekasztal délelőtt:

  Helyszín: 200-as előadóterem (I. emelet)

   

   

   

  PSZICHEDELIKUS UTAK A SPIRITUALITÁSBAN

  – kerekasztal-beszélgetés

  Időpont: 10.00‒10.40

  Manapság egyre több alternatív pszichológiai terápiában használnak olyan hallucinogéneket, amelyeket a sámáni utazásokkor és gyógyításokkor már évezredek óta alkalmaznak. Ezeket az úgynevezett beavató- és tanítónövényeket mégsem nevezhetjük egyszerűen kábítószernek, ugyanis olyan tudatdimenziókat nyitnak meg, amelyek többek között a drogfüggések felszámolására is alkalmasak. Ezeket a paradox tapasztalatokat és például a kannabisz gyógyító szerepét járja körül Paulinyi Tamás vezetésével Nádor Judit Keya kulturális antropológus, Honti Margó pszichológus és dr. Karácsony Ferenc orvos-természetgyógyász, akik saját tapasztalatok alapján is véleményt alkotnak az izgalmas kérdéskörről.

   

   

  A HALÁLKÖZELI ÉLMÉNYEK ÜZENETE AZ ÉLŐKNEK

  – kerekasztal-beszélgetés

  Időpont: 11.00‒11.40


  Alig pár évtizede tudjuk, hogy a klinikai halálból visszatértek olyan különös élményekről számolnak be, ami nemcsak számukra válik világképformálóvá, de az emberi megismerés számára is az egyik legjelentősebb kérdésre ad választ. A tudat testtől független létét bizonyíthatja az, hogy agyműködések hiányában is képesek vagyunk észlelni a környezetet, másképp éljük meg az idő dimenzióját, sőt az életünket egyben látva oszlopos erkölcsi felismerésekre juthatunk. A Paulinyi Tamás által vezetett beszélgetésben részt vesz R. Kárpáti Péter, akinek a témában több könyve jelent meg, valamint a halálközeli élmény két átélője, Rohály Éva és Dobronay László, akiktől első kézből hallhatunk arról, hogy milyen is odaát…

   

   

  GONDOLATOK A SZERELEMRŐL A MŰVÉSZET ÉS A TUDOMÁNY SZEMSZÖGÉBŐL

  – kerekasztal-beszélgetés

  Időpont: 12.00‒12.40

  Müller Péter személyes élményekkel teli előadásának gondolatait a szerelemről új nézőpontból boncolgatják a kerekasztal résztvevői: dr. Darnói Tibor orvos, holisztikus gyógyító, a Yotengrit Alapítvány elnöke, valamint maga az író és Jakab István (VNTV), aki egyúttal a beszélgetést is vezeti. Az „illegalitásból” nemrég felszínre került ősi magyar vallás, a Yotengrit szerint a férfi és a női minőség isteni szerelméből születik a világ, és én ennek minden élményét tapasztalom – mondja Müller Péter. – Darnói Tibort, aki ezt a tudáskincset képviseli, szellemi testvéremnek tekintem. A szerelem összetett kérdéskörének általa képviselt tudományos megvilágítása – párhuzamba állítva a beszélgetésben részt vevők más nézőpontú gondolataival ‒ különös élményt nyújt.

   

   

  Meditációs délután:

  Helszín: 200-as előadóterem (I. emelet)

   

  KALO JENŐ

  Önismeretei meditáció

  Időpont: 14.00‒14.40

  Mindenkinek van egy hiedelemrendszere önmagáról, a környezetéről, az egész világról. Bizonytalan énképet ácsolgatunk, aminek jobbára semmi köze a valósághoz. „Mindannyian külön világot építünk magunknak a rögeszméinkből, és tökéletlen fényjelekkel próbáljuk értesíteni egymást” (Szerb Antal: Pendragon legenda) A népszerű asztrológus meditációs gyakorlatának az a célja, hogy közelebb hozza egymáshoz azt a képet, amit saját magunkról alkottunk és a mások által látottakat. Nem utolsósorban azt szeretné elérni, hogy mindenki találkozzon saját istenképével.

   

  IZSÓ NÓRA SOFIA

  Kozmoszeretet imagináció

  Időpont: 15.00‒15.40

  Az ősi hermetikus tanok szerint az univerzumot átható és összetartó legtisztább energia a szeretet, ami valójában maga a bölcsesség. Ez teszi lehetővé az anyagi világ, vagyis a kozmosz összetevőinek harmonikus és koherens összerendeződését, ami egy csodálatos szimfóniát képez. Földi szféránkban a szeretetet leginkább érzelmi szinten tapasztaljuk meg, de az átélt frusztrációk és traumák hatására sokszor még ezt is lefojtjuk magunkban. A kozmoszeretet irányított imagináció összehangolt univerzális szeretet-teret teremt, amivel zsigeri szinten tölthetjük fel és hangolhatjuk össze önmagunkat szeretteinkkel és a kozmosszal.

   

   

  HEGEDŰS ZITA

  Hangtálas meditáció – hogy megtörténjen bennünk a változás

  Időpont: 16.00‒16.40

  A meditatív állapot elérésére az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a hangfürdő, ahol a különböző hangfrekvenciákat megszólaltató hangtálak, gongok és csengők segítik az elme elcsendesítését és a mélyebb tudatállapot elérését. A hangok áradásának hatására észrevétlenül közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és meghallhatjuk lelkünk legbensőbb, csendes hangját. A hangtálak és csengők köré elhelyezett kristályok felerősítik a tér harmóniáját, és segítik a pozitív folyamatokat. A hangfürdő során keletkező biztonságos közegben oldódnak a mindennapi stressz okozta feszültségek és félelmek, beindulnak az öngyógyító folyamatok testi-lelki szinten.

   

   

  MAHARISHI BRHAMANANDA YOGI

  Belső béke meditáció

  Időpont: 17.00‒17.40

  Ha úgy gondoljuk, hogy a világ nyomorult hely, az azért van, mert rosszul érzi benne magát az elme, amely képtelen megérteni a valóságot az érzelmi kiegyensúlyozatlanság, az önzés vagy a mohóság miatt. Ilyenkor az a legjobb, ha leállítjuk a gondolatok kavalkádját, azaz a meditáció segítségével létrehozunk egyfajta „ürességet”. Ezt az állapotot hívjuk „éberségnek”, ilyenkor felismerhetjük valódi szükségleteinket. A tudatos énünk szívesen kalandozik a múltban vagy szövöget jövőbeli ábrándokat, de ritkán van jelen itt és most. A meditáció célja a belső béke megtalálása, a szeretet és a jelen pillanat megélése. Maharishi a meditációs gyakorlat után szívesen válaszol a kérdésekre, és a tőle megszokott módon gyógyító ölelésben részesíti az érdeklődőket.

   

   

  Művészeti programok:

  Helszín: Aula

   


   

  HERENCIAS EGYÜTTES

  Kitárt szárnyú, andoki sasmadár

  Időpont: 9.00‒9.45

  A dél-amerikai Herencias együttes évek óta fesztiválunk megnyitó zenekara, velük kezdődik az ünnepi vasárnap, ők hoznak tüzet a decemberi reggelen minden érkezőnek. Az andoki zenekar hosszú évek óta Magyarországot tekinti új hazájának, indián vérük azonban mindig is Dél-Amerika ritmusait diktálja nekik, ahol a havas hegyek magasságaiban kitárt szárnyú sasok keringenek a szikrázó napsütésben, a lélek, a zene és a tánc felemelő szabadságát hirdetve, amit, ha valaki hallja őket, ugyanúgy a zsigerein keresztül érezhet meg.

   

   

  KÖVI SZABOLCS

  A bánat elszáll

  Időpont: 10.40‒11.00

   

  Pontosan azzal a céllal válogatta össze Szabolcs a jókedvre hangoló és lélekemelő számait az Elveszett földrész és a Csillagok, csillagok című dinamikus albumaiból, hogy a bánat és a depresszió messze szálljon. Előadásában olyan különleges hangszerek szólalnak meg, mint az okarina, tilinkó, bansuri és más egzotikus fúvósok.

   

   

  KECK MÁRIA

  Négy szent kapu

  Időpont: 11.40‒12.00

  A szent kapuk ősi énekekkel, ritmusokkal és tánccal nyílnak meg bennünk, örvényszerűen kalauzolnak bennünket egy fényesebben, tisztábban lüktető belső önmagunkhoz. Keck Mária énekes, koreográfus, táncos (világzene, flamenco) táncműhelyeivel és művészi produkcióival bejárta a világot: Spanyolország, Finnország, Norvégia, Anglia, Németország, Észtország, Japán és Argentína után most nekünk hozza el indiai-arab, amerikai bennszülött énekeit, tibeti éneklő hangtálait és varázslatos táncát.

   

   

  FARKASNÉ ERZSÉBET

  Szakrális körtánc

  Időpont: 12.40‒13.00

  Az immár harmadik éve prolongált fesztiválprogram ezúttal is közös táncra invitálja a közönséget. A körtáncban megélhetjük a jelen varázsát, megtapasztalhatjuk a zene és a mozdulatok pozitív hatását testünkre, lelkünkre. Mindenki csatlakozzon bátran, hiszen tánctudás nem szükséges, sokkal inkább egyfajta mozgásmeditáció részesei lehetünk.

   

   

  SAMSARA BOULEVARD

  Gyógyító erdő – meditációs koncert

  Időpont: 13.00‒13.40

  Helyszín: 600-as előadóterem

  Az ezoterikus körökben ma különös népszerűségnek örvendő Samsara Boulevard zenéje négy olyan ember, négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával! Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig. A zenészek hangtálakkal, gongokkal, fúvós hangszerekkel, valamint az emberi hangokkal és mantraénekléssel egy szakrális erdőn vezetik keresztül a hallgatókat, kollektív-meditatív állapotot előidézve. A zenekar tagjai képzett zenészek, mantraénekesek, hang-, mozgás- (jóga-) és gongterapeuták.

   

   

  KÖVI SZABOLCS

  Álomutazás

  Időpont: 13.00‒13.40

  Helyszín: 200-as előadóterem

  A fuvolaművész kezdetektől fogva szereplője rendezvényünknek. Kiskoncertjében legújabb CD lemezéről, az Álomutazás című albumból mutat be részleteket. ‒ Ezt az albumot azzal a céllal készítettem el, hogy minél szebb álmokat inspiráljak vele magamnak – mondja Szabolcs. Ám hogy ez nem csak őt inspirálta, annak bizonyságául álljon itt néhány vélemény a CD hallgatóitól: „Az Álomutazás felemelő, léleksimogató zene... Levett a lábamról, pedig engem nehéz!... Csodálatos léleknyugtató és lélekemelő album!... Nem földi zene…”

   

   

  BALÁZS GERGŐ ÉS A MANDALAM EGYÜTTES

  Mariorisz

  Időpont: 14.40‒15.00


  A MandalaM együttes magyar, roma és indiai zenei elemeket felhasználva írja és improvizálja az elsősorban odisszi táncelemeket felhasználó táncos-zenéit. Az együttes vezetője Balázs Gergely világhírű hegedűművész, aki első hegedűsként turnézott Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, és részt vett Ennio Morricone nagy sikerű európai turnéján is. A fellépésen közreműködik Szekeres Attila kannaművész és difónikus énekes, Magyar Melinda odisszi táncművész, továbbá Tölli Rukmini Szófia, aki szintén az odisszi táncművészet jeles előadója is.

   


   

  DELHUSA GJON

  Mediterrán mantra

  Időpont: 15.40‒16.00

  Gjoni a szeretet és a lélek popzenei hírnökének nevezi magát. Kétségtelen, hogy spirituális érzékenysége, mediterrán temperamentuma és mély érzésekkel átszőtt hangszíne, előadása évek óta elvarázsolja fesztiválunk látogatóit. Idén is tanúi lehetünk lelki fejlődésének, amit elengedhetetlennek tart zenei pályafutásában. A mediterrán popmeditáció képviselője ezúttal is szeretné bizonyítani, hogy ha az ének hat, a lélek varázsolni képes.

   

   

  HANNAH BERGER QUARTETT

  Misztika és érzelem

  Időpont: 16.40‒17.00

  Hannah Berger énekesnő (fesztiválunk állandó szereplője) és zenekara ebben az évben az érzelmekben, színekben, misztikában oly gazdag szefárd zene gyöngyszemeiből válogatnak. Előadásukban a szefárd zenére jellemző hangulatok, hatások csendülnek fel ladino nyelven. A régi múltra visszavezethető szefárd zene gazdag görög, török, argentin,
  arab és mór zenei hatásokkal, a női éneket pedig keleti és európai hangszerek kísérik.

   

   

  KIYO-KITO TAIKO

  Ünnepi dobkoncert

  Időpont: 18.00‒18.40

  A tizennyolc éves Kiyo-Kito Taiko – hazánkban az első – japándob-zenekar hosszú évek óta rendszeres zárófellépője a Természetgyógyász Magazin fesztiváljának. Ezúttal is a legnépszerűbb, „leghúzósabb” dalaikból válogatott dobzenecsokrot fognak átnyújtani a hallgatóságnak, csillagszóróként sziporkázó előadás formájában.

   

   

  Szepes Mária-emlékműsor:

  Helszín: 216-217-es terem (II. emelet)

   

   

  A rendezvény házigazdája:

  Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke

   

   

  SZEPES MÁRIA– HEGYI BÉLA

  A csodák valósága – filmvetítés

  Időpont: 10.00‒11.20

  „A csoda az egyetlen realitás. Minden elmúlik, elvész, csak a csoda halhatatlan. Róla beszélünk ezer meg ezer éve, és róla fogunk beszélni ezer meg ezer évig, amíg világ a világ. Az emberi élet a legnagyobb csoda, mert halhatatlan. Változik, átalakul, átfordul egy másik dimenzióba, de megmarad, mert a szellem élteti” – vallja Szepes Mária a Hegyi Bélával folytatott beszélgetésben, az Édesvíz Kiadó által készített 73 perces riportfilmben.

   

   

  BARKÓ JUDIT

  ANTiIZGULIN – avagy a lámpaláz leküzdhető

  Időpont: 11.25‒12.50

  Ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga vagy bármilyen nyilvános szereplés, nem elég a tárgyi tudás. Az előadó bemutatja egyedülálló módszertanát a lámpaláz, e gyötrő érzés leküzdésére. Közben interaktív beszélgetést folytat a hallgatókkal, akiknek segít felismerni a tüneteiket és végleg megoldani a problémájukat. Barkó Judit témáról szóló, legújabb könyvét előadása után dedikálja.

   

   

  VÖLCSEI JUDIT

  A múlt fátylán át

  Időpont: 14.00‒15.25

  „Szeretet, jóság, végtelenség, halhatatlanság. Ezek a szavak, amelyeknek mindenkibe bele kell nőnie és meg kell valósítania, mielőtt tovább adná ő is” ‒ vallotta Szepes Mária. De vajon megvalósulhatnak-e ezek a tulajdonságok, ha a gyermeki lélek nem tud kibontakozni? Megtaláljuk-e a helyes utat önmagunkhoz? Tudunk-e felelősséget vállalni, tovább tudjuk-e adni a feltétel nélküli szeretetet? Tudunk-e a megfelelő lélekcsoportunkhoz kapcsolódni, emlékszünk-e igazi önvalónkra?

   

   

  DIÓSZEGI GABRIELLA

  „Ahogy születsz, úgy élsz” – születéskori elakadások

  Időpont: 15.30‒17.00

  Többdimenziós lényként élünk, egyszerre vagyunk jelen a fizikai és a többrétegű energiatestünkben. A fizikai testünk jelenlegi inkarnációnkhoz köt bennünket, míg energiatesteink tartalmazzák az evolúciós sorozatunkra vonatkozó összes információt. „Perinatális szaktanácsadóként a magzati elakadásokra, születéskori nehézségekre fókuszálok. Családállítóként a rendszerben lévő determinációkat és sorismétlődéseket keresem, az asztrológia és a parapszichológia segítségével pedig a jelen életünkre kiható kozmikus törvényeket vizsgálom."

   

   

  KOVÁCS JULIANNA

  Kirándulás Aszklépiosz gyógyító szentélyébe ‒ Szepes Mária meditációja

  Időpont: 17.00‒18.00


  Szepes Mária kiemelten fontosnak tartotta az elméleti stúdiumok gyakorlati alkalmazhatóságát az életünkben. Számtalan meditációt írt, azt segítve, hogyan fedezhetjük fel benső, pszichikai forrásainkat, hogyan fejleszthetjük transzcendens érzékelésünket. Ezúttal Mária egy csodálatos álomutazásra hív bennünket Kos szigetére, az Égi Vízeséshez, ahol megpihenhetünk és új erőkkel töltődhetünk fel.

   

   

  Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

   

  Acél Ágnes

  energiakezelés, aura és test kezelés

  Aigner Ivan   

  holisztikus állapotfelmérés, életviteli tanácsadás

  Bartha Tamás

  asztrológia

  Braun Miklós

  Voll-féle állapotfelmérés, keringésjavítás

  Csendes Miklós

  sorselemzés

  Csikós Olivér

  asztrológia

  Csörgő Ágnes

  grafológia

  Farkasné Erzsébet

  mesés-családállítás

  Fehér Sas Páholy

  auratisztítás

  Grezsa Erzsébet

  asztrológiai és számmisztikai elemzés, tanácsadás

  Hegedűs Zsuzsanna

  hang-, csakraterápia (csoportos)

  Hepp Gréta

  mozgás- és testtartáselemzés, sérülésmegelőzési tanácsadás

  Horváth Andrea

  allergiavizsgálat

  Ibránszki Bea

  sorselemzés numerológia-kronobiológia

  Jóság Tava Reiki Alapítvány

  reiki kezelés

  Kertész János

  kineziológia

  Kis Zsolt

  bioenergetikai kezelés

  Kocsis Zoltán, Kocsisné Kecskés Krisztina

  tuina (kínai masszázs)

  Kristály Akadémia

  reiki kezelés

  Majoros János

  energetikai állapotfelmérés

  Nagy Ágó

  frissítő masszázs

  Nagy Henrietta

  reflexológia

  Németh Piros

  asztrológia, symbolon kártya, asztrokocka

  Otyehel Krisztina

  reflexzónás talpmasszázs, svédmasszázs, füllukasztás

  Papp Éva

  kineziológia

  Petróczy Gábor

  Theta-healing

  Pohankovics Zsolt

  Thompson-kiropraktika

  Polaris Self Healing Kft.

  polarizált fénykezelés

  Rácz Mária Erzsébet

  tanácsadás

  Saródy Judit

  indiai asztrológia

  Starosta János, Starosta Kata

  esszenciális olajok, tanácsadás, állapotfelmérés

  Szabados Ilona

  Bach-virágterápia, pszichogenetika

  Tóth Bertalan

  csontkovácsolás

  Tóth Mónika

  frissítő masszázs

  Tóth Tekla Erika

  testösszetétel-mérés, állapotfelmérés és táplálkozási tanácsadás

  Valens-Clinique Kft.

  polarizált fénykezelés

  Varró József

  tarot

  Virágh Júlia

  íriszdiagnosztika

   

  Figyelem!

   

  Az állapotfelmérés és tanácsadás ingyenes, de az eszközökért (pl. laborvizsgálat
  stb.) fizetni kell. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy az ingyenes szolgáltatásokat
  csak korlátozott számban és a jelentkezések sorrendjében tudjuk kielégíteni.
  Regisztrálás csak a helyszínen, a második emeleten. 9.15-kor és 13.15-kor.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  tgym
  XXIV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.