Szerkesztői jegyzet

Sikerkampány a homeopátia lejáratásából?

   


Annak dacára, hogy 2010-ben Angliában már megpróbálták lejáratni a homeopátiát a szkeptikusok segítségével, a betegbiztosítás úgy ott, mint Svájcban továbbra is finanszírozza.

 

Most újabb kampányt indított a gyógyszerlobbi egész Európában, s úgy tűnik, nálunk is akadt az „ördögnek” cimborája. A magukat szkeptikusoknak tartók, élükön Vágó úrral, azt állítják, hogy a homeopátiában „nincs semmi”, humbug az egész, csak placébóként hat. Ezért most médiacsinnadratta közepette, álságos kísérletekkel „túladagolják” a homeopátiás szereket, ezzel akarván bizonyítani hatástalanságukat, demonstrálva, hogy ha a szer túladagolásának nincsenek ártalmai, hatása sincs.

 

Azonban ha hallasz valamit, először nézd meg, ki mondja, majd utána, hogy mit mond. Kik lehetnek ők? Akik pert vesztett gyógyszergyártók szereit reklámozzák bizonyosan nem a betegek gyámolítói, gyógyulásukban segítőik. Az ilyen akciók rövid távon eltántoríthatják a gyógyulástól azokat, akik homeopátiával meggyógyulhatnának, s a hippokratészi esküjükhöz hű orvosok munkáját is megnehezíthetik. Hosszú távon azonban azzal a már 200 éves tapasztalattal bíró, hivatalosan és tudományosan elfogadott, a valós életben is számtalanszor bizonyított, tesztelt módszerrel mennek szembe, amelynek segítségével emberek millió gyógyulni, sőt meggyógyulni is képesek. Avagy nem ez a cél? Csak a gyógyíthatatlanság és kezelhetőség? A folyamatos gyógyszer- és vegyszerfogyasztás?

 

A bumeráng azonban mindig visszaüt. A szkeptikus témafelvetés mögött vagy teljes tájékozatlanság áll (a homeopátiát ugyanis nem lehet túladagolni!), vagy a manipuláció, a szerepelni vágyás, esetleg valamiféle anyagi érdek. Döntse el mindenki maga, kinek az érdeke, hogy a beteg ember ne gyógyulhasson meg? Kinek az érdeke, hogy „hulljon a férgese”? Kinek az érdeke, hogy több gyógyszer fogyjon? Kinek az érdeke, hogy közös otthonunkat, világunkat, a Földet nyakló nélkül vegyszerezzük?

 

No de mi is az a homeopátia? A hasonlóság elvéről, a természetes alapanyagokról, az erlangeni Hahnemannról, a módszer kidolgozójáról már sok szó esett. Arról azonban még kevés, hogy a homeopátia valójában nem kémiai gyógyszer, hanem rezgésterápia. Kémiai módszerekkel vizsgálni felesleges, mivel nem anyagi mivoltában fejti ki hatását, s éppen ezért nem is lehet túladagolni. Tehát az a „semmi”, ami a homeopátiás szerekben, golyócskákban van, az a világunk lényege! Az a semmi az energia, az információ. Avagy a világunk is semmi? Egy energetikai rendszer részei vagyunk. A nehézségi erő életünk minden pillanatában hat ránk, noha nem tudjuk megfogni, kémiailag kimutatni, sőt túladagolni sem. A Nap sugarait sem, pedig e „semmi” nélkül nincs élet a Földön. Testünk 36,5 C-foka is „semmi”? Nem anyag és energia állandó átalakulása történik a szervezetünkben ugyanúgy, mint a világban? Ez a világunk lényege!

 

Kedves szkeptikusok! Önök most manipulálnak. Teszik ezt azért, mert tájékozatlanok vagy megfizetik önöket? Morell és Raschke megfigyelései szerint minden anyagnak van „semmije”, rezgése, potenciálja. Számtalan tudományos, valódi randomizált kísérlet (nem teátrális show-műsor!) igazolja a homeopátia hatásosságát (pl. 1989-ben Ferley és munkatársai, 1989-ben Gerard, 2005-ben Frass és munkatársai stb.). A homeopátia tehát sugártermészetű információterápia. A laikusok számára érthetővé téve: golyócska formájában bevett fizioterápia. Azért nem lehet túladagolni, mert 1 kg belőle éppen úgy rezeg, mint 5 db golyócska. Mellékhatása pedig azért nincs, mert csak az a frekvencia „talál” be a szervezetünkbe, amely rezonálni képes velünk, amelyre szükségünk van. Vizsgálni nem kémiai, hanem fizikai módszerrel lehet.

 

Tesszük ezt Magyarországon immáron 19. éve! A német Voll doktor elektroakupunktúrás készülékével a homeopátia hatása vizsgálható. A mikrobákból és vegyszerekből készült homeopátiás szerek az elektroakupunktúra segítségével a szervezet informatikai vizsgálatát is lehetővé teszik, ezzel segítve a diagnózisok okának kiderítését. Ez már izopátia!

 

Kedves szkeptikusok! A ma oktatott, finanszírozott medicina kémiai és anatómiai szemléletű, az energetikai, biofizikai szemlélet hiányával holott a kínaiak a csak energetikai szemléletükkel egészségesen tudták tartani a lakosságot. Természetesen kémiai gyógyszerre is szükség van. Egy gennyes agyhártyagyulladásban műhiba antibiotikumot nem adni, ugyanúgy káros egy krónikus gyulladásban a nyolcadik-kilencedik antibiotikum. Utóbbi és krónikus esetben a homeopátia a hatásos!

 

Placébó? A csecsemők vagy az állatok is azért gyógyulnak homeopátiával, mert hisznek benne? A gyógyszerlobbi tőkéje hiába mozgatja az ellenrugókat, mert terjed a homeopátia. Az élet törvényszerűsége, hogy élni akar, a beteg ember pedig meggyógyulni! 20 éve alkalmazom a homeopátiát sikerrel számos allergiás és krónikus betegség esetén. Köszönöm, hogy a figyelmet most a homeopátiára irányítják. Így legalább kiderül, hogy meg lehet gyógyulni olcsón, nem csak gyógyszeren élni drágán. Arról nem beszélve, hogy a gyógyszerkassza minden adófizető zsebére megy!

Dr. Kecskés Gabriella
XVII. évfolyam 3. szám

Címkék: jegyzet

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.