Szerkesztői jegyzet

Világdrága víruslufi


Hallom a rádió híreiben, hogy az Egyesült Államokban 42 millió dollár értékben semmisítenek meg H1N1 vírus elleni oltóanyagot, mivel szavatossága lejárt, és a továbbiakban nincs szükség rá. A világ nagyon sok országában ugyancsak milliós nagyságrendben maradtak felhasználatlanul oltóanyagok a feltűnően intenzív, agresszív kampányok ellenére.

 

Magyarország először 6, majd „csak” 4 millió adag oltóanyagot rendelt, amiből legalább egymilliónak lett megsemmisítés a sorsa.

 

Amit korábban is meglehetősen biztosra lehetett venni, az az egyik legtekintélyesebb orvosi lap, a British Medical Journal és a The Bureau of Investigation Journalism (Oknyomozó Újságírói Iroda) közleményéből kiderült. Hatalmas üzleti érdekek motiválták a kétmilliárd ember megbetegedését és 50 millió ember halálát vizionáló Egészségügyi Világszervezet világjárványról kiadott tavalyi közleményét.

 

A H1N1 betegség elérte azt a szintet, amitől már világjárványnak nevezhető – közölte 2009. június 11-én Margaret Chen, a WHO elnöke.

 

Már akkor a Max Planck Intézet igazgatója, Gerd Gigerenzer úgy fogalmazott, hogy a kétmilliárd fertőzésnek nincs tudományos alapja. A nagy összeesküvés azonban már egy évtizeddel azelőtt elkezdődött, amikor előre látható világjárványra készülődve a nagy gyógyszergyárak „univerzális” vírusellenes szereket kezdtek kidolgozni. Ezek egyike volt a szegfűszegkivonatból előállított Tamiflu, amellyel szemben az Amerikai Gyógyszer- engedélyezési Hivatalnak, az FDA-nak kezdettől fogva kifogásai voltak, mivel a vizsgálatokban alig bizonyult hatékonyabbnak a placébónál. Egy német szakorvosi vélemény szerint „legfeljebb egy nappal rövidíti meg az influenza lefolyását”. Végül azonban az FDA és az Európai Gyógyszerügynökség is megváltoztatta véleményét. Mindkét döntésben olyan szakértőknek volt szerepük, akik az érintett gyógyszergyárak fizetési listáján szerepeltek! Mindezek fényében különösen érdekes, hogy hazánkban a „világveszélykampány” tetőpontján egyes – egykor tisztelt – személyiségek néhány megyében nyilvánvaló politikai hecckampány részeként ingyen osztogatták a nem tudni honnan beszerzett gyógyszert.

 

Az angol vezető orvosi lap szerint a „világjárvány” kihirdetését is a WHO hasonló „meggyőzése” előzte meg. Ebben egy 16 tagú bizottság döntött, amelynek összetétele máig nem került nyilvánosságra, azonban a végső döntést egy olyan influenza-szakértő iránymutatása hozta meg, aki az oltóanyag-előállító cégtől kapott díjazást.

 

 

A világ kormányai tehát eredendően is minden valószínűség szerint üzleti érdekek által motiváltan rendeltek meg – majd jórészt semmisítettek meg – sokmilliónyi adag vakcinát, hiszen a WHO nem átallotta azt javasolni, hogy – a kormányok belátása szerint – akár az egész lakosságot is be lehet oltani!

 

A gyógyszergyárak ennek következtében mintegy 10 milliárd dollárnyi profitra tettek szert, s ezt – nem csak a szükségtelenség okán – most az Európai Parlament, az Európai Bizottság, a francia szenátus és az Egyesült Királyság miniszterelnöki hivatala is vizsgálja.

 

Magyarország ezen a téren a legtöbbet bukóországok között található. A tények ismeretében nem csak az egymilliárd forint volt kidobott pénz, amelybe a megsemmisítésre ítélt mennyiség került, de úgy tűnik, a többi is. A magyar lakosság – a svéddel együtt – Európa legtöbbször oltott nemzete – azaz nem hagyjuk kifejlődni például a bárányhimlő, a kanyaró, a rubeóla elleni, életre szóló természetes immunaktivitást.

 

Legfőképpen pedig – amint az szüntelen kiderül – a vírusok rendkívül gyorsan mutálódnak, így az oltóanyag nagyrészt hatástalan, a megoldás mindig a szervezet sokoldalú ellenállóképességfejlesztésében rejlett és rejlik!

 

A rengeteg fölösleges oltásnak egyértelműen bizonyíthatóak a következményei. A büszkén emlegetett legnagyobb átoltási arány ellenére – illetve éppen ennek következtében – a népesség arányához viszonyítva nálunk volt a legnagyobb a százezer lakosra számított H1N1-es haláleset: 1,3, szemben a 0,4-es európai átlaggal.

 

A szakmai kételyeket nem mellékesen az is jelzi, hogy az érdemi kérdések megválaszolására összehívott fórumon az akkori tisztifőorvos nem kívánt részt venni és nyilatkozni, amint az „áljárvány” kezelési módjával kapcsolatban most sem kívánt a vezetőség a napilapoknak rendelkezésére állni. Ugyancsak érdekes, hogy a magyar oltóanyag előállítóját tavaly hevesen támadó és a tulajdonosi hátterét intenzíven firtató politikai ellenzék, amely most már minden adat birtokában van, mélyen hallgat.

 

A tények kedvéért érdemes még megemlítenünk, hogy azoknál az elhunytaknál, akinél a H1N1 vírust kimutatták – minden országban – óriási többségben idült, súlyos légzőszervi, keringési vagy anyagcsere-betegség, ezek kombinációja, vagy már áttéteket adó rosszindulatú daganat állt fent, vagyis a vírus csak az utolsó csepp volt a pohárban.

 

Az áljárványnak azonban óriási jelentősége volt, két okból is. Egyrészt bepillantást engedett a gyógyszeripar moralitást igen könnyen nélkülöző kulisszái mögé, másrészről pedig rávilágított az egyéni felelősség, a betegségmegelőző életmód elengedhetetlen voltára. Mi továbbra is mindent meg fogunk tenni azért, hogy a holisztikus megelőzés és gyógyítás kincseit közvetítsük, és fejlődéséről a lehető legmagasabb színvonalon tájékoztassuk kedves olvasóinkat.

Dr. Simoncsincs Péter
XVI. évfolyam 0. szám

Címkék: jegyzet

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.