Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szívinfarktus és az agyvérzés megelőzése

A magas homociszteinszint kockázati tényezőt jelent az érelmeszesedés, ezzel együtt a szívinfarktus és az agyvérzés kialakulásában. Szakorvosok azt ajánlják, hogy emelkedett szint esetén szedjünk folsavat, B6- és B12-vitamint. Ám az utóbbi időben több olyan tanulmány is napvilágot látott, amelyek szerint ez a megelőzési mód értelmetlen, sőt káros. Azóta szakmai körökben hevesen vitatkoznak a kérdésen. Sokan úgy vélik, a vita azért robban ki, mert az emelkedett homociszteinszint vitaminokkal történő csökkentésének ...

» Részletek

Érelzáródás: a nem dohányzókat is utolérheti

Mindannyian szeretünk kirakatokat nézegetni. Ám ha az álldogálás már rövid idő után fájdalommal jár, meglehet, hogy egy súlyos betegség előrehaladott stádiumával állunk szemben. Az ún. kirakatnéző betegség elsősorban a dohányzókat veszélyezteti, de sajnos azokat is érinti, akik soha nem szívtak el egyetlen cigarettát sem. A perifériás artériaelzáródás esetében fontos a korai felismerés és a megfelelő kezelés.

» Részletek

Szívinfarktus és szélütés

A szívinfarktus, a szívelégtelenség és a szélütés, ahogyan korábban, ma is utcahosszal vezetik a halálozási statisztikákat. A 70-80-as években nagy feltűnést keltett az úgynevezett fehérjeböjt-elmélet, amelyről kifejlesztője, a német Lothar Wendt professzor azt állította, képes megelőzni az érelmeszesedést és a civilizációs betegségeket. A koncepció ma is érvényes.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.