Sztárvilág

Christian Bale: "A családom az életem"

Világsztárok harmóniában

  Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy még sem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Még is mitől vannak egyensúlyban?


   

   

  Valahányszor találkozom Christian Bale-lel, mindig az a sztori jut eszembe, amit első találkozásunk alkalmával mesélt. 1999ben szinte névtelen, kezdő színész volt, és hónapokig nem volt munkája. Annyira  kifutott a pénzből, hogy már nem tudta fizetni a bankkölcsönt, és emiatt majdnem elvesztette a házát. Ekkor hívta fel az ügynöke, hogy volna itt egy tévéfilm, a Mária Magdolna, amiben Jézust kellene eljátszani, és Budapesten forgatják. Christian rögtön rávágta, hogy persze. Ezen a pesti úton melegedett össze későbbi feleségével, akinek küldött egy repülőjegyet Belgrádba, és így menekült meg – Jézus segítségével – a kilakoltatástól.

   

  – Ha választhattál volna, mielőtt a színészkedésre adtad a fejed, és újságírónak állsz, vállaltad volna, hogy haditudósító legyél, vagy inkább lettél volna celebekről író riporter?

  – Minden a családi helyzettől függ, nem igaz? Most, hogy apa vagyok, sok minden van, ami már kizárva, mert a gyerek az első. Mikor az ember fiatal, romantikusnak képzeli a haditudósító életét, pedig sok romantika nincs benne. Még szerencse, hogy vannak olyan bátor egyének, akik hajlandók kockáztatni, mert soha annyira nem volt szükség jó újágírókra, mint most. Hála az égnek, az amerikai sajtó szabad, és ezt a szabadságot jobban értékeljük, mint valaha.

   

  – A magyar rajongók nem tudják, mert a filmjeidet általában szinkronizálják, hogy az akcentusodat mindig aszerint változtatod, amilyen szerepet játszol. Most például a civil Christian Bale ül velem szemben, aki walesi akcentussal beszél.

  – Nem, nincs igazán walesi akcentusom, mert igaz, hogy Walesben születtem egy szarvasmarhafarmon, de sokkal híresebb nálam Gareth Bale, aki szintén walesi és a Real Madrid első számú játékosa. Úgyhogy, mikor a spanyol tengerparton nyaraltunk és bemondtam a nevemet, hogy asztalt foglaljak egy étteremben, rögtön rávágták, hogy „ó, a Bale!”. Mondom, ja, Christian Bale. Mire rögtön jött, hogy „ó, akkor ez nem az a Bale”. Úgyhogy az én akcentusom nem igazán walesi. Különben is, ritkán játszom angol figurákat. Tulajdonképpen már nem is tudom, milyen az igazi akcentusom. 

   

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

  Návai Anikó
  XXV. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.